Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    @karibian и кај мене на последните покажа кламидија. Секогаш носам во авицена, никогаш не сум имала во живот, немаме односи цела бременост. Кај мене пишуваше слабо поз. Разговарав и со микрибиолог, кој ми објасни дека сум ја имала ама сега при пад на имунитет во бременост се појавила . Бидејќи пишуваше слабо поз. ми рече да не пијам сумамед туку вит ц од 1000 и повеќе витамини . Е сега бидејќи сум цезареа исто ко ти, направив само стрептокока, друго не повторив. . Другите се потребни при природно. На нас бебето неможе да фати, а и ене ни го крајот :) Ти како мислиш:) Ако повторуваш, повтори на уште 2 места. Ако тоа излезе негативно, на кој резултат ќе веруваш?

На stevemila и karibian им се допаѓа ова.
  2. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Не ми е проблем да го испијам сумамедот ама ми е страв да не влијае на бебето. Имам порано пиено исто за кламидија. Ќе размислам до утре што да правам. Аман со овие брисеви. Цела бременост се ок на крај сега.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.240
    Допаѓања:
    118.836
    Немa, бебетo е сегa дoстa гoлемкo и зрелo тoтaлнo oфoрменo, немa дa влијaе тoлку мнoгу кaкo нa стaрт нa бременoстa не се грижи. Антибиoтикoт е зa здрaвa мaмa a бебетo сaкa дa си тaквa:inlove: сепaк aкo ти е ептен мислa прoвери нa други местa кaкo штo ти кaжa ели пред дa пoчнеш дa пиеш. Еве зa утехa јaс пиев aнтибиoтик вo 17тa неделa зa уреплaзмa сегa сум 27мa бебе е супер :hug:

На ludoto19, pile30, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @mariz стави беби пудра да не се потиш и ќе го намалиш чешањето.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Не знам дали е нормално, одам редовно во wc но секогаш како дијареа и темно темно дури црно. Некаде прочитав дека е од апчињата за железо, и вистина претходно немав таква столица, но ова и ме загрижува по малку и 3 пати да одам, и сите 3 пати ќе имам таква столица

6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.072
    Нормално е да ти биде столицата темна поради железото. И кај мене е така.

На stevemila и fana им се допаѓа ова.
  7. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    И кај мене беше исто кламидија а немаме односи и пиев три дена Сумамед и се исчисти

На karibian, eli25 и fana им се допаѓа ова.
  8. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Jas dobiv strasno ceshanje, bev denes na lekar mi kaza sigurno e kandida pred 2 meseci mikrobioloskite mi bea cisti. Sega bidejki nemozam da ostavam bris mi dade Canesten 3 vaginaleti.Se nadevam ne stetat vo bremenost a do sega nikakva infekcija be sum imala

9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Мене пак при мокрење ме пече доле,и затоа прашувам. Испив Цефалексин 2х2 од 500 мг. ама не гледам подобрување. И со камилица се одмијувам 2 пати на ден но пак ме пече. Не знам дали да го земам растворот што го спомна @stevemila што и го дал Трајкоски???

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Затоа треба да се направи уринокултура. Ќе покаже која бактерија е присутна и на кој антибиотик е сензитивна. Вака пиење од "голо око" не е баш најефикасно.
    Јас секој месец правам уринокултура - докторот обавезно ми назначува. Не знам вашиве како така лесно даваат антибиотици.

На joy1 и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.240
    Допаѓања:
    118.836
    Кoјa бaктеријa јa имaше?
    Едит: прaшувaм бидејќи цефaлексин не е aнтибиoтик нa избoр при уринaрни инфекции, oбичнo се дaвa цитерaл, нифурaн..

12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Немам сеуште направрно уринокултура , ама ќе морам утре или задутре обабезно. Не можам да излегувам на топлово и малава плус дома со мене е, не е во градинка па и неа да ја влечкам.
    ММ од 7:30 почнува на раб, а излегува во 7 и не може да ми однесе примерок, не се отворени лабараториите толку рано.

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Авицена во 7 отвара. Можеш и попладне да однесеш. Не е битно времето за мокрача - битно правилно да е земен примерокот.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Еј фала на инфо, мислев Авицена од 8 отвора. Утре ќе завршам работа барем рано додека е посвежо

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Ич не ми текна на тоа... фала ти ке си ставам баш... :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Мешиња да споделам нешто.
    Многѕ ми го пофалија овој вагинален спреј. Золва ми го користеше во бременост затоа што имаше ужасен исцедок. Дури и на чистење на вагинален секрет одеше.
    Препораки сум слушнала и од друга страна дека е многу ефикасен.
    image-0-02-05-a8306e83ec092265aaea3150c4f5df309323348bad9374e81db340c9f6faf44d-V.jpg

Едит: Нормално се во консултација со доктор.

На mariz, karibian, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.394
    а пробиотик земаш ли?
    дека ем дијареа имаш плус антибиотик..уште толку ке ти се наруши цревната флора

На Seduction и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Некоја ваков спреј да користела? За вагинално плакнење... во Грција ова ми дадоа да се прснам еден ден, па нареден ден капсули вагинални од истава фирма... исто имам кандида на брисот кој ми го зема матичната пред да одам на одмор, ама неам спас од кандидата... и минатата бременост си ја носев цело време иако ја лечев цело време... Сега ке се консултирам и со докторка за овие, но да не ги знае некоја од вас...

Прикачени фајлови:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    За кандидата не е само терапија. Многу е битно да се смени и начин на исхрана. Треба да се исфрли благо, бело брашно и слични продукти. И појачување на имунитетот.

На ludoto19, mal.ecka, karibian и 3 други им се допаѓа ова.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Procitqj na net.Mnogu e efikasno i moze da se koristi i kaj bebe,so ima osip od pelena.Za sekakvo cesanje i e antibakteriski.Se vika Gentiana Violet.Liljakovo tecnost e.Se zima so spric i se vbrizguva.Ama nad solja zasto kade ke kapne ostanuva fleka

На Lavica2602, iki26 и mariz им се допаѓа ова.