Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

@karibian и кај мене на последните покажа кламидија. Секогаш носам во авицена, никогаш не сум имала во живот, немаме односи цела бременост. Кај мене пишуваше слабо поз. Разговарав и со микрибиолог, кој ми објасни дека сум ја имала ама сега при пад на имунитет во бременост се појавила . Бидејќи пишуваше слабо поз. ми рече да не пијам сумамед туку вит ц од 1000 и повеќе витамини . Е сега бидејќи сум цезареа исто ко ти, направив само стрептокока, друго не повторив. . Другите се потребни при природно. На нас бебето неможе да фати, а и ене ни го крајот :) Ти како мислиш:) Ако повторуваш, повтори на уште 2 места. Ако тоа излезе негативно, на кој резултат ќе веруваш?

stevemila and karibian like this.
  2. karibian

karibian Популарен член

Не ми е проблем да го испијам сумамедот ама ми е страв да не влијае на бебето. Имам порано пиено исто за кламидија. Ќе размислам до утре што да правам. Аман со овие брисеви. Цела бременост се ок на крај сега.

eli25 likes this.
  3. fana

fana Форумски идол

Немa, бебетo е сегa дoстa гoлемкo и зрелo тoтaлнo oфoрменo, немa дa влијaе тoлку мнoгу кaкo нa стaрт нa бременoстa не се грижи. Антибиoтикoт е зa здрaвa мaмa a бебетo сaкa дa си тaквa:inlove: сепaк aкo ти е ептен мислa прoвери нa други местa кaкo штo ти кaжa ели пред дa пoчнеш дa пиеш. Еве зa утехa јaс пиев aнтибиoтик вo 17тa неделa зa уреплaзмa сегa сум 27мa бебе е супер :hug:

ludoto19, pile30, mal.ecka and 2 others like this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@mariz стави беби пудра да не се потиш и ќе го намалиш чешањето.

mariz likes this.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Не знам дали е нормално, одам редовно во wc но секогаш како дијареа и темно темно дури црно. Некаде прочитав дека е од апчињата за железо, и вистина претходно немав таква столица, но ова и ме загрижува по малку и 3 пати да одам, и сите 3 пати ќе имам таква столица

6. forumce

forumce Форумски идол

Нормално е да ти биде столицата темна поради железото. И кај мене е така.

stevemila and fana like this.
  7. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

И кај мене беше исто кламидија а немаме односи и пиев три дена Сумамед и се исчисти

karibian, eli25 and fana like this.
  8. QueenP

QueenP Популарен член

Jas dobiv strasno ceshanje, bev denes na lekar mi kaza sigurno e kandida pred 2 meseci mikrobioloskite mi bea cisti. Sega bidejki nemozam da ostavam bris mi dade Canesten 3 vaginaleti.Se nadevam ne stetat vo bremenost a do sega nikakva infekcija be sum imala

9. iki26

iki26 Популарен член

Мене пак при мокрење ме пече доле,и затоа прашувам. Испив Цефалексин 2х2 од 500 мг. ама не гледам подобрување. И со камилица се одмијувам 2 пати на ден но пак ме пече. Не знам дали да го земам растворот што го спомна @stevemila што и го дал Трајкоски???

10. kukla21

Затоа треба да се направи уринокултура. Ќе покаже која бактерија е присутна и на кој антибиотик е сензитивна. Вака пиење од "голо око" не е баш најефикасно.
    Јас секој месец правам уринокултура - докторот обавезно ми назначува. Не знам вашиве како така лесно даваат антибиотици.

joy1 and Capricorn Taurus like this.
  11. fana

fana Форумски идол

Кoјa бaктеријa јa имaше?
    Едит: прaшувaм бидејќи цефaлексин не е aнтибиoтик нa избoр при уринaрни инфекции, oбичнo се дaвa цитерaл, нифурaн..

12. iki26

iki26 Популарен член

Немам сеуште направрно уринокултура , ама ќе морам утре или задутре обабезно. Не можам да излегувам на топлово и малава плус дома со мене е, не е во градинка па и неа да ја влечкам.
    ММ од 7:30 почнува на раб, а излегува во 7 и не може да ми однесе примерок, не се отворени лабараториите толку рано.

13. kukla21

Авицена во 7 отвара. Можеш и попладне да однесеш. Не е битно времето за мокрача - битно правилно да е земен примерокот.

iki26 likes this.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Еј фала на инфо, мислев Авицена од 8 отвора. Утре ќе завршам работа барем рано додека е посвежо

kukla21 likes this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Ич не ми текна на тоа... фала ти ке си ставам баш... :)

kukla21 likes this.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Мешиња да споделам нешто.
    Многѕ ми го пофалија овој вагинален спреј. Золва ми го користеше во бременост затоа што имаше ужасен исцедок. Дури и на чистење на вагинален секрет одеше.
    Препораки сум слушнала и од друга страна дека е многу ефикасен.
    image-0-02-05-a8306e83ec092265aaea3150c4f5df309323348bad9374e81db340c9f6faf44d-V.jpg

Едит: Нормално се во консултација со доктор.

mariz, karibian, iki26 and 1 other person like this.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

а пробиотик земаш ли?
    дека ем дијареа имаш плус антибиотик..уште толку ке ти се наруши цревната флора

Seduction and kukla21 like this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Некоја ваков спреј да користела? За вагинално плакнење... во Грција ова ми дадоа да се прснам еден ден, па нареден ден капсули вагинални од истава фирма... исто имам кандида на брисот кој ми го зема матичната пред да одам на одмор, ама неам спас од кандидата... и минатата бременост си ја носев цело време иако ја лечев цело време... Сега ке се консултирам и со докторка за овие, но да не ги знае некоја од вас...

Attached Files:

stevemila likes this.
  19. Ano

Ano Форумски идол

За кандидата не е само терапија. Многу е битно да се смени и начин на исхрана. Треба да се исфрли благо, бело брашно и слични продукти. И појачување на имунитетот.

ludoto19, mal.ecka, karibian and 3 others like this.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Procitqj na net.Mnogu e efikasno i moze da se koristi i kaj bebe,so ima osip od pelena.Za sekakvo cesanje i e antibakteriski.Se vika Gentiana Violet.Liljakovo tecnost e.Se zima so spric i se vbrizguva.Ama nad solja zasto kade ke kapne ostanuva fleka

Lavica2602, iki26 and mariz like this.