@karibian и кај мене на последните покажа кламидија. Секогаш носам во авицена, никогаш не сум имала во живот, немаме односи цела бременост. Кај мене пишуваше слабо поз. Разговарав и со микрибиолог, кој ми објасни дека сум ја имала ама сега при пад на имунитет во бременост се појавила . Бидејќи пишуваше слабо поз. ми рече да не пијам сумамед туку вит ц од 1000 и повеќе витамини . Е сега бидејќи сум цезареа исто ко ти, направив само стрептокока, друго не повторив. . Другите се потребни при природно. На нас бебето неможе да фати, а и ене ни го крајот Ти како мислиш Ако повторуваш, повтори на уште 2 места. Ако тоа излезе негативно, на кој резултат ќе веруваш?
Не ми е проблем да го испијам сумамедот ама ми е страв да не влијае на бебето. Имам порано пиено исто за кламидија. Ќе размислам до утре што да правам. Аман со овие брисеви. Цела бременост се ок на крај сега.
Немa, бебетo е сегa дoстa гoлемкo и зрелo тoтaлнo oфoрменo, немa дa влијaе тoлку мнoгу кaкo нa стaрт нa бременoстa не се грижи. Антибиoтикoт е зa здрaвa мaмa a бебетo сaкa дa си тaквa сепaк aкo ти е ептен мислa прoвери нa други местa кaкo штo ти кaжa ели пред дa пoчнеш дa пиеш. Еве зa утехa јaс пиев aнтибиoтик вo 17тa неделa зa уреплaзмa сегa сум 27мa бебе е супер
Не знам дали е нормално, одам редовно во wc но секогаш како дијареа и темно темно дури црно. Некаде прочитав дека е од апчињата за железо, и вистина претходно немав таква столица, но ова и ме загрижува по малку и 3 пати да одам, и сите 3 пати ќе имам таква столица
Jas dobiv strasno ceshanje, bev denes na lekar mi kaza sigurno e kandida pred 2 meseci mikrobioloskite mi bea cisti. Sega bidejki nemozam da ostavam bris mi dade Canesten 3 vaginaleti.Se nadevam ne stetat vo bremenost a do sega nikakva infekcija be sum imala
Мене пак при мокрење ме пече доле,и затоа прашувам. Испив Цефалексин 2х2 од 500 мг. ама не гледам подобрување. И со камилица се одмијувам 2 пати на ден но пак ме пече. Не знам дали да го земам растворот што го спомна @stevemila што и го дал Трајкоски???
Затоа треба да се направи уринокултура. Ќе покаже која бактерија е присутна и на кој антибиотик е сензитивна. Вака пиење од "голо око" не е баш најефикасно. Јас секој месец правам уринокултура - докторот обавезно ми назначува. Не знам вашиве како така лесно даваат антибиотици.
Кoјa бaктеријa јa имaше? Едит: прaшувaм бидејќи цефaлексин не е aнтибиoтик нa избoр при уринaрни инфекции, oбичнo се дaвa цитерaл, нифурaн..
Немам сеуште направрно уринокултура , ама ќе морам утре или задутре обабезно. Не можам да излегувам на топлово и малава плус дома со мене е, не е во градинка па и неа да ја влечкам. ММ од 7:30 почнува на раб, а излегува во 7 и не може да ми однесе примерок, не се отворени лабараториите толку рано.
Авицена во 7 отвара. Можеш и попладне да однесеш. Не е битно времето за мокрача - битно правилно да е земен примерокот.
Мешиња да споделам нешто. Многѕ ми го пофалија овој вагинален спреј. Золва ми го користеше во бременост затоа што имаше ужасен исцедок. Дури и на чистење на вагинален секрет одеше. Препораки сум слушнала и од друга страна дека е многу ефикасен. Едит: Нормално се во консултација со доктор.
а пробиотик земаш ли? дека ем дијареа имаш плус антибиотик..уште толку ке ти се наруши цревната флора
Некоја ваков спреј да користела? За вагинално плакнење... во Грција ова ми дадоа да се прснам еден ден, па нареден ден капсули вагинални од истава фирма... исто имам кандида на брисот кој ми го зема матичната пред да одам на одмор, ама неам спас од кандидата... и минатата бременост си ја носев цело време иако ја лечев цело време... Сега ке се консултирам и со докторка за овие, но да не ги знае некоја од вас...
За кандидата не е само терапија. Многу е битно да се смени и начин на исхрана. Треба да се исфрли благо, бело брашно и слични продукти. И појачување на имунитетот.
Procitqj na net.Mnogu e efikasno i moze da se koristi i kaj bebe,so ima osip od pelena.Za sekakvo cesanje i e antibakteriski.Se vika Gentiana Violet.Liljakovo tecnost e.Se zima so spric i se vbrizguva.Ama nad solja zasto kade ke kapne ostanuva fleka