Ovaa ramka ja imaat Panda od Tetovo napraveno na fb bas Panda pisi i ke ti iskoci.Jas ja imam naracano uste pred 3 meseci preubavo nesto
Остави го сопругот со детето барем додека сте на одмор. Ако ти се спие-спи,ако ти се лежи-лежи си,избегнувај напнати ситуации ќе си ствараш нервози без потреба. Мало дете е сака занимација,плус интересно му е,плажа,песок и лудории. Избегнувај сонце,но можеш слободно да си влезеш во вода по малку.
Mamicki da ve prasam 31+5 dena sum ama deneska epten mnogu mi se grcese stomakot nad papakot kako grc ama ne e bolno vcera bev na ctg pokaza samo 2 kontralcii ama deneska ova mn me isplasi dali se tie lazni kontrakcii i dali e normalno tolku za ovaa nedela ???
Немa тaквa мoжнoст. И мене ми е првo бебе a симптoмите кo мoите. Oдмoрaј се мнoгу (јaс бев вo сoстoјбa дa зaспијaм чекaјќи зеленo нa семaфoр,буквaлнo ете тoлку мнoгу ми се спиеше) и избегнувaј сoнце. Мoжеш дa си пиеш б6 витaмини 3 пaти дневнo зa дa те смири мaлку. Детенцетo oстaви гo сo мaжoт ти и избегнувaј дa гo кревaш бaрем уште 4-5 недели. Инaче безбеднo е дa си пливкaш не се секирaј. Сo леснo дa ти е Едит: не зaбoрaвaј дa пиеш мнoгу течнoсти и дoбрo дa се хрaниш
@mariz јас одам кај нутриционистката Џвета Динева, и ми дава неделно режим за јадење, и јас веќе 6 месеци (според нејзиниот режим) пијам по 3 јајца од препелица (живи) на ден на гладно со 1 цеден лимон во 0.300 л негазирана вода (го почнувам денот со лажица ленено масло) и после јајцата. Од кога влегов на 7 месец ми рече да зголемиме на 5 јајца на ден, и фала Богу до сега топ ми е крвната слика без никакви суплементи.
Мамички и официјално влегуваме во 35 недела, не можам да верувам дека уште малку ќе си ја држам во раце малата. Некако многу бргу ми помина периодов, фокусирана на работа и средување на новиот стан на моменти и заборавав дека сум бремена. Сега веќе е редно да се посветам малку на неа. Каде можам да најдам информации за тоа кога би било најадекватно да се оди во болница (на колку јаки контаракции ), што се ќе ми треба за таму, како ќе се дои. Немам врска од ништо . Поздрав до сите
Се распрашав за запекот мислам дека евакју се викааат прашачина биле ( за имево го заборајв ама мислам дека така беа во аптека сигурно ги знаат прашачињава) Се растворале во вода и се пијале од 1 чаша до 3 за трудница во ден дури не протера а протерувало многу бил вкусен сокот од прашакот мислам дека околу 350тина денари е одприлика цело кутиче како шо се паковани по повеќе прашаци
Аииии и јас го сакам, од кај го купи? И јас ја имав сликано од интерет ама заборавив на името. Фала ти многу
И кај мене не е на отворот,уфф ќе се опуштам најверојатноИ јас сум доста активна,8ч на работа,низ дома обврски,одмарам кога можам и колку можам и само викам Господ да чува,најбитно и позитивна мисла,
Ги купив. Evacol Еве го упатството. @Snow white тебе во аптека ти рекоа безбедно е? мм веке ги купил и вели, треба консултација со лекар. Не знам дали можат да направат контракции. За глицеринските чепови, матичниот рече дека се безопасни дека не прават контракции. хелп @duffi
Буцкиии дојдов да споделам радост со вас! Утрово бев на контрола и освен што ми кажаа дека бебката е супер , ми го открија и полот на бебушот - женскооо! Уште една ќеркичка, две сестрички ... пресреќна сум! Веќе пишав претходно дека сонувам да имам уште едно девојче и изгледа желбата ми се исполнува (99 % било женско). Пресреќна сум! Најважно ми е да е живо и здраво , ама си признавам дека си сакав уште една мома. За разлика од мене сите други со кои споделив се некако разочарени, сакале машко. Дај барем вие израдувајте се со мене! Леле дури смешна сум, ама простете под импресии сум,ќе ми мине... И така, ве гушкам буцки!
Јас ги немам земено уште пошто еве два дена одам без проблем ама само млеко јадам кисело неможам др да јадам ништо ама матичнава ми рече не се мачи ко ќе те фати а знам дека ќе ме фати оти имав таков проблем уште пред да останам и уште ми трај ќе ги земам и јас за 2-3 дена пошто ќе ме фати дотогаш сигурно
Јас ги земав уште денес. Твојот пост @Snow white ми дојде како Добро утро Дека јајниците ми биле завиени со цревата и некако чудно е, кога ми се оди по wc, ми страдат јајниците. Не знам кога ќе ме фати криза, па да си ги имам дома одлично @snegulkata две принцезички ќе си имаш
И јас баш сношти поминав кај матичната ии реков и болки имам одвреме навреме ми вика од тоа шо не одиш во вц редовно ти се јавуваат и болките ичч да не се мачиш земај ги овие ќе ти помогни башка од шо се шири и шо се текгни стомакот и матката и плус капак болката од шо не сме појдени по 3-4 дена во вц...
Штом тебе ти е по мерак, радувај си се. Тоа е најбитно. Ние ги носиме, нашите желби се најбитни Ова ме потсети ко јас и мм за името на синко. Имавме едно, па јас се предомислив и бевме во борба. На крајот си легна на брашното и ми го прифати мојот избор
Битно здраво право нека е ич не е битен полот дали машко дали женско само здрави прави. Мм женско сака многу ама нашево изгледа е машко па сега горд оти машко е... ама пак вика ии женско да е уште помило ќе ми биди појќе сака женско
@Momichka можеш да ги земеш ама без претерување. Ги даваат на трудници. Знам дека е тешко, ама пробај природно, да не направиш пакост со цревата па да станат ептен мрзливи. Не ги учи веднаш на лекови. Опстипацијата кај тебе е веројатно од лежењето. Ќе помине и тоа. Гледај само проретчи ги, само во ептен итни ситуации.
фала многу @duffi Три месеци две чепчиња Штедлива сум Не пијам ни пробиотици, пробувам со јогуртот. Целосно си во право. За секој збор Јас ќе си ги имам кесичките, може и да не ги искористам, ама не знам кога ќе ме фати криза дали ќе има кој да ми купи