@Naturel Го земав во Виола,ама сигурно го има и по другите аптеки многу убаво мириса како за бебенце специјално е наменето за негување на кожа на бремени жени против стрии Има и масло,и тоа планирам да си го земам Инаку женцки ја си ја преживеав првата игла во венааа уху супер пројдов ,стравот надминат дури и на +40 супер јуначки издржав а и девојчето што ме боцкаше лесна рака и тоа е битно едвај вена ми најде хаахха не ми се ни гледаат тие пустите Сеа климица и уживање и нешто да се касне ништо не сум јадена а не ми се ни бутка ама мора нешто :/ това е това убав ден мешулиња
Јас цело утро осеќам пулсирања таму доле цело време так-так-так осеќам. Извините на изразот не знам како да кажам на друг начин. Многу ми тежи стомакот, како преку ноќ да се смени. Осеќам и вибрации во стомакот, малите сигурно мрдаат, мене органите лом ми се од мрдање. Не знам како ќе издржам ама се потешко ми е.Од Понеделник го отворам трудничкото боледување, што сака нека биде. Сакам кај моите да одам на поседок, ама ми е страв дан испадне таму да се породам,па после комплилации.
Ајде ништо страшно од боцки. Една секунда работа. Да знаеш колку боцкање сум прошла последниве три години, ќе одиш насмеана секој пат кога ќе треба да ти земат крв. И тоа што во вена, што во меше, што во рака, што во бут. Секаде. Кога ќе отидам за боцкање за крвна слика и ќе прашаат дали ми е страв само им се насмевнувам..
Да знам дека не е страшно ама јас дека секогаш сум паѓала во несвест и тешка фобија имам добиено од тоа пусто боцкање во вена Ама еве сега супер пројдов тоа ми е битно уште две имам месецот,мене највеќе за иглите мислам страв ми беше хахаха од цела бременост битно се е преживеано хуху
@iki26 Ќе издржиш. Зошто такви негативни мисли. Рано ти е уште. Гали мешко и уживај, нека си седат бато и дада таму уште.
Како нема да издржиш, имам другарка во најтоплово е 33та бремена со близнаци, тешко и е, отекува, притисокот и паѓа, исто со дете две годишно е дома... но има надеж дека ке тера уште месец, немој такви мисли.. ке истераш зашто да не
И јас сакав истото да го пишам ама си викам ајде се разбираме ние со инвитро. И по три пати во ден не боцкале.. Ништо страшно
Ти следува највозбудливиот период во животот,уживај!!!Од искуство само ќе зборам-во болница се јавив дента кога ми беше терминот на контрола,40 недели нели,а бидејќи се породив со полна 41,таа недела идев секој ден.Кажаа не мора до 40та,освен ако немаш болки крварење или пукнат водењак.Идат многу мајки и порано,нестрпливи,ама јас не сакав. А за болница зависи каде ќе се пораѓаш.У државна носи си основно - сред.за хигиена,влошки со мрежа задолжително,памперс и вл.марамчиња ама немој памперс цело пакување, и ич не се грижи,ќе ти добесат се што треба и отпосле.Тука ти даваат спаваќица иако мене после ми и од дома донесоа,никој ништо не ми кажа. За доење таму ќе ти покажат,не дека многу се замараат ама сепак има кого да прашаш.Најголемиот товар ќе е на тебе,ќе треба ти да се помачиш. Леле ми врати сеќавања,со лесно нека е
Ikii kotek.Od sam pocetok razmisluvas vaka.Deka ke se porodis pred vreme,pa komplikacii i gluposti.Zosto vaka negativno?!Ne si edinstvena so bliznaci.Imam bliski 3 zeni,koi do 38,39 terale.Aj malku pozitivno ama pa.Jas sum so skrateno grlo pa ne mislam deka ke se porodam pred vreme .Znam deka Bog me cuva i e so nas
Jas sum bliznak i mojata majka ne iznosila so brat mi do kraj 40 nedela. Nemoj da bides pesimist i da razmisluvas samo na negativni raboti bidi OPTIMIST i misli samo na dobro toa e za dobroto na tvoite bebcinja zosto i oni osekaat koga imame stresovi ili bilo sto i da e. Ovde sme site da te podrzime so ubavi misli. Pregratki do mamicka i jas mnogu sakav bliznaci so mm ama ete mozebi sledniot pat. Inaku sum presrekna pocna meseto da mi rasti i samo gobgalime so mm. Ova e neizmerna radost.
@iki26 нашите близнаци тетка ми ги роди на 36 год. Со скратено грло и со мирување влегоа во 9ти. Не мисли така негативно. Мирувај колку можеш повеќе. И ќе одите до крај.
Здраво на сите.Јас сум бремена 29 недела,носам машко дете.До пред 1 месец ми кажуваа дека носам близнаци.Одам пред 2 дена пак на контрола ми викаат јас гледам едно бебе..Но викам како кога цело време ми кажуваат 2.Се прашувам каде е другото..зошто нема ни трага од него..дали е можно за 1 месец тоа бебе да се исуши и да се изгуби без јас да осетам нешто..Дајте ми и ваше мислење зошто веке 2 дена се прашуваме а не добиваме никаков одговор !
@iki26 не зaбoрaвaј декa сме жени и немa штo не мoжиме дa издржиме тaкa? Сo убaвa мислa и Бoжјa пoмoш ќе си стигнеш дo 9ти. Немoј бебуфките дa ги зaмaрaш сo неубaви мисли гaли си меше oдмaрaј си кoлку мoжеш и слушaј ги дoктoрите немa дa де случи ништo лoшo верувaј.
Kako toa ke se isusi?!Ako gledale dve ,dve treba da se.Ako si go izgubila ednoto bi trebalo da ima krvarenje .Kaj ist doktor li odese celo vreme?Ne mi e jasno navistina
Kaj ist doktor i celo vreme mi vodese majcina kniska so 2..Odev i na 4d i toj doktor mi kaza deka nosam dve i deka ednoto mi e karlicno.Koga mu kazav na nego deka i toj vo 22 nedela mi kaza deka nosam 2 i deka se e vo red..veli pa mozno e do togas da se bile 2 ama da se e umrelo i da se isusilo..A kaj mene nema ni traga ni od isuseno ni od nikakvo..Cudo nevideno
Стварно ептен чудно. Јас да сум како тебе ќе одам под хитно уште на 1-2 мислења. Бидејќи не си во мали недели.
Ne e normalno.Ili toj greska gledal ili neznam navistina.Vo ovie nedeli da se napravi takva ogromna greska...