pa ona kazuvase deka se dve..deka gleda dve..I za dve pisuvase merki..Dali ona greska e gledala..Dali e drugo nesto ..Neznam ,stvarno neznam
До сега треба да имаш и сликичка од ехо, скрининзи поминати на кој треба да се гледаат убаво две бебиња? Неможе туку така да снема бебе во 22 недела. Гледам по муабетов ни ти не си сигурна т.е. не и веруваш на докторката. Немаш сликичка од ехо кај што се гледаат двете?
Најубаво да одиш кај трет доктор да види.. крварење и сл не си имала така? И дали како еднојајчени ти ги водеа? Јас знам случај каде три носеше жената, но две испушти и едно здраво, право си роди... Оф сега видов дека те гледале повеќе доктори... епа којзнае што гледала таа докторка...
Znaci jas ne sum od Skopje i tuka kaj nas ne davat slikicki od eho..Imam edna slika od pocetokot na bremenosta kade se gledat dve..i vtorata slikicka e kaj nea i tamu se gledat dve.A koga odev na kontrola mi gi pokazuvase..ova e ednoto na ednata strana,a dr na drugata strana..I jas gledav no ne sum tolku iskusna da znam dali go e gledala ednoto ili stvarno se bile dve.Tolku golema greska da naprave tolku iskusna doktorka..neznam..Pa ako taa e greska sto e gledal toj vo 22 nedela na 4 d pa i deka e karlicno ednoto.A inace dvojajcani se vodea
Не сум и јас од Ск па слики имам од првото ехо па до последно. Братучетка моја носеше тројка, две се исушија ама уште на почеток во прво тромесечие . Немаше крварења и проблеми.
ne davaat kaj nas slikicki..Vo red da se isusilo vo prvite meseci..Ama da se izgubi vo tie nedeli..bez nikakva traga od nego..Nemam ni krvarenje ni pak na krvta pokazuva deka imam nekoe trovanje...znaci se e vo red so mene i so drugoto bebe
Здраво, една недела имав како кафеав исцедок но во мали количини само на бришење вчера на прегледот ми кажаа дека бебето е супер, плодова вода доволно но сум имала лесно одлепување на постелката на долниот завршен дел...не ми даде никаква терапија само ми забранија односи...малку сам загрижена има некој со таков проблем п дали е примил нешто за тоа
Побарај уште едно мислење.. тука џабе што и да ти кажеме. Јас немав одлепување, малку имав на бришење два пати крвче па ми даде дабростон да пијам докторката...
Бев на првото ми кажаа крвни садови ми пукале ништо страшно па бидејки не престануваше бев и на второ кај органџиски
@sanja04 Баш чудна ситуација! Баш како што рече @duffi возможно е да се исуши плодот но во првите месеци... јас бев таков случај. Довојајчени беа, од кое едното се исуши и немаше срцева акција. Нити добив болки, нити прокрварев, едноставно си остана само едниот плод и си родив едно бебе (ќерка ми). Ама нели се ова уште во првото тромесечие. А вака во 22 недела да исчезне бебето баш ми е необјасливо. Не двајца, косултирај уште 5 гинеколози, мора да се има објаснување!
Bev na eho. Ima sakus, nema embrion. Naredniot petok pak eho, za pregled. Ili e pokasno zacnato ili ne mi bilo pisano ovojpat. Znam deka sekakvi slucaevi ima, ama bi sakala da slusnam i vasi iskustva(dokolku imala nekoja trudnica vakov slucaj). I dokolku nema plod ni posle dali mora kiretaza ili ima slycaj i koga sam se isfrla plodot?
Зошто веднаш мислиш не лошо. Која недела треба да си? Јас во 5+4 имав гестациски сакус. Тек во 6недела се виде плод
6+2 spored posledna menstruscija. Vo 4ta nedela (prviot pregled) dr. mi rece ima tocka, vo matka e i dobro e. Spomna deka imalo izliv koj moze bil od pukanje na vodena cista. Drugo nisto