Почекај, можеби е покасно зачнато. Познавам многу жени кои се појавил плодот дури и во 7недела.. времето ќе покажи До тогаш можиш и бета да провериш
@danichap beta ispituvav na 28juli (1290), pa na 01.08(7960) i veke ne proveriv. Planiram utre da idam da proveram @Bebulleee se nadevam, daj boze
Во 22 недела едно бебе е тешко околу 450гр и долго околу 28 цм. Не исчезнува и не може да се исуши. Додека не се истера вистината до крај јас не би имала мир. @flower30 добро е што ќе отидеш утре. Имаш два резултати и солидна основа за споредба. Ти Германија беше? Има израз ecken hocker. Верувам дека станува збор за тоа. И кај мене со првата ќерка бешњ така. Позитивна мисла и се надевам на најдобра вест.
Прво женски фала ви на поддржката, дали од умор, дали од неспиење, дали од топло веќе паметот насекаде ми лета. Затоа и негативна сум, а баш општо позитивна личност сум. Второ нема шанса во28- 29 недела да го снема другото бебе. Тоа би требало да има над 1 кг. и дури и да се породиш сега има големи шанси да преживе.Јас сум сега 29 недела, и баш има разлика во бременост помеѓу едно и две бебиња.Види дали претходно убаво гледале докторите. Записи, извештаи, ехо слики,. .Извештајот од скринингот најдобро ќе ти каже. Инаку нема шанси да го снема. Ќе настанат компликации, ќе имаш крварење, може и пукање на водењакот, триста чуда. Закани се со тужби и ТВ доколку не ти се каже точната вистина.
@sanja04 јас би го терала ова до крај не се работи за ситница па да се кажуваат лаги. Има нешто според мене и нема да застанам без прецизни одговори. Тука така неможе да го снема едното бебе сигурно
Ако ти е во близина појди во локо кроко во ѓорче не лутај наоколу -се што ти треба ќе најдеш таму .Јас кога бев сопругот мој почна за глава да се фаќазначи не лутај појди си таму
Денес не знам шо ми се случи, добив страшна вртоглавица, цела соба околу мене се вртеше ќе се онесвестев. Едвај малку при себе дојдов ама не можам да мрдам глава лево десно ми се врти уште. Еве има 4 сати од тогаш. Притисокот ми беше 130/65. Сега е подобар 115/60 ама уште сум слаба и ми се врти кога ја мрдам главата. Некој да има совет за ваква ситуација, шо е причина за толку страшна вртоглавица? Се преплашив
Провери си го шеќерот можно е да ти е низок, мене на двапати ми се случува истото и доколку немаше луѓе до мене да ми дадат благо и да ме измијат со вода со сигурност ќе се онесвестев.Во првите три месеци од бременоста немав каснато благо едноставно имав мачнини од миризбата на благо, но сега секојдневно каснувам по малку и еве веќе месец дена не сум почувствувала таква вртоглавица и несвестица.
Jas denes konecno osetiv maka od zeskoto.Bev Sk.Vo Tireodijagnostika.Konecno tsh normalno,2mi e.Prodolzuvam so ista terapija.Pa posle poroduvanje zdravje kontrola.Na vrakanje umrev od zesko.Klima puka u kola,odozgore sonceto przi.Cel den ko pijana sum.Bevme u park i na piza,sega dojdovme doma i malku mi e podobro.Majkata mu e samo doma sedenje na klima
Не вервам шеќерот да е кај 2 јадов скоро цело чоколадо, кај 3 имав послаба вртоглавица која полесно помина, па кај 6 и пол оваа страшната. Веројатно притисокот, мене општо ми е низок 90/50 100/60 и немам мака, а сега ми беше 130/65 ем висок ем разделен многу. Веројатно од него. А и слабо течности денес пиев.
Иста сум и јас. Се будам и после на моб. зјапам, ми треба време за пак да презаспијам. Тоа е мила.. мајки!! Сега од мешко, жешко после ќе дежувиме со бебчињата, ама ако.. ќе издржиме.
Паника ме фаќа кога ве читам со спиењево Јас легнувам во 10 и до 7.30 сум ко бајче Да не станував до тоалет 3 пати во ноќта, уште поарно ќе ми беше
Јас најголемата спанка се придружувам на клубов на оние кои не спијат.Си идам преморена од жешкото од работа,не можев да заспијам цел саат одкако легнав значи до кај 1 по полноќ,а во 3 се разбудив и после незнам кога заспав за во 7 да станам поради обрвски.Сега очи ми паѓаат ама морам на работа