Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    загрижена сум имам чуден вкус во уста јазикот ми е бел.. немам апетит се плашам да не дехидрирам.. и страв ми е од таа фолната шо ја пијам таа глупавата аптекарка ми даде од 5 мг да пијам го прашав докторот дома му ојдов немало нуишто страшно да ја пијам да не ја прекинувам... не знам дали да побарам друго мислење психата ме мава на здраво... зашто тие шо ги пијам се само витамин б и плус у упатство пише за спречување дефект на неврална цевка на плодот или ако со претходен плод имало дефект за анорексија бог да чува пу пу... а никакви витамини не пијам.. само овошје шо јадам и тоа ретко нпошто немам некој апетит... се мислам дали да побарам мислење од друг гинеколог :?:
    и оваа фолната е 5 мг.. исто ли е 0,5 и 5 мислам дека нее

2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    153.109
    бел јазик е знак за дехидрираност.ако не јадеш барем труди се да пиеш некоја количина течност.свари си чај од нане ,излади го и пиј го пополека не мора наеднаш за да не ти е лошо.добар е за желудник аи ке си внесуваш течност.инаку не се секирај кога ке ти се отвори апетитот ке кукаш за да не јадиш.мојата докторка ми велеше водека во првотто тромесечие не се потребни многу калории оти тогаш бебето се храни од тоа жолтото кесе,така да не се секирај само гледај да не ти е лошо и пиј оти и притисокот ако и падне дури тогаш ке ти биде уште помачно.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    течности се трудам колку толку да пијам... а за фолната шо мислиш ??

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    153.109
    фолната киселина е витамин од б групата,колку што знам јас.и не мислам дека би имало штета и да примаш вишок.колку што паметам од часовите по биологија секој таков вишок телото го исфрла а и др.от ти рекол дека не е опасно па не се вознемирувај.

5. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    785
    добре дојде и лесна бременост :hai:

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Со задоволство таа обврска препуштија на посилниот пол или било кој друг.Одмарам цела бременост од оваа обврска :D

Како ќе поминат уште неколку недели апетиток ќе ти се врати,сега јади тоа што можеш но течности обавезно внесувај сок,чај,најмногу вода.Пробај печен леб со малку маргарин и сиренце одозгора во ова се давев цели 3 недели во 3ти месец

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Srekicka, јас сум поштедена од таквото чистење...и мам и свекрва ми се многу фини од таа страна.
    Инаку и они кога чистат, се осеќа миризбата, и многу ми смета....ужасно.

TSS јас сакам палачинки,...со денови ги мислам 8)

girl-miri добредојде во категоријава :clap:

На girl-miri и TSS им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.069
    Допаѓања:
    108.878

Честитки мила, имај си убава и лесна бременост :)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :D свајце напрајси Jас це ти писам рецепт :lol:

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    кога ќе правите палачинки викајте.. и да не ми се јаде ќе прејадам хахаа :lol: поздрааав

11. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Само кажете за палачинки...толку чето ги правам што и со затворени очи да ги направам пак ќе ми се погодат :lol:
    Палачинка намачкана со крем внатре една банана,ролована одозгора шлагче малку мед и кацкани ораси мх мх мх абе лиги ми течат...вака нешто од прилика изгледа тоа

Може и солени палачинки со салама и кашкавал и поховани...

Тие од сабајле се изедоа...да правам пак...хмммм :$

На Danni79, Snow-Queen и ddevojce им се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    би дошла за тие солените ама ќе си земам и кисело млеко :lol:

13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Ма ништо не треба да земаш,со се сум снабдена :lol:

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) и јас синми само палацинки бара.... до пред 3 месеци и јас ги сакав ама сега само со це се сетам на нутелата и палацинките ми се гадат :puke: иц не ми бара дуса благо а ако каснам несто слуцајно малце со цоколадо несто да е одма киселини ме фајцат :puke: а за тије другите мози и јас да ти дојдам :lol:

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    договорено спремај и идеме :talk:

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Girl-miri, добредојде! Ти се исполни желбата конечно, претерано ми е ќеиф за тебе! Ајде, ќе се преселите сите тука! ;)

А вие со палачинките, да ми бевте при рака сега ќе ве изнатепав, се разлигавив рано по сабајлечки... :rofl: Сега прво одење дома после работа, се фаќам нормално за палачинки. И за да биде поинтересно, додека вие сте дискутирале тука кој какви јаде/прави, јас си купив тавче за палачинки! :lol: плус имам прекрасен домашен рецепт за крем, Нутела не му е рамна. И сосови за солени. Така да, изволте кај мене на палачинки! Кој беше таму за кисело млеко, имам домашно, не треба да се носи! :rofl:

Петок бре луѓе, милина! Што и да е, колку и да е, утре можам да станам кога сакам, можам да се легачам и да си сонувам дека 2-ри Август е зад врата. Плус гости-викенд ми е овој, најавени имам гости од вечер па на даље. Весело ќе биде! Многу сакам гости! :rofl: Ете, тавчето ќе си го испробам, чини или не чини! :rofl: Имајте си најубав петок и уште поубав викенд! :*

На Danni79 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobro utro. mamicki znaci losejnevo ne prestana mislam deka mi e od apcinata sto mi gi dade doktorot od kako pocnav da pijam samo mi se losi a moram Do krajot na bremenosta da pijam ama uff ne se trpi veke loso mi e epten a i zesko e ne se dise edinstveno sto se raduvam e deka e petok pa ke si se odmoram vikendov vi posakuvam ubav vikend :*

18. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    еленкее јас доаѓам накај тебе на палачинки :) така да сакаш уште двее гостинки :*
    ххххххs...честитки за новата мамааа :*

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Добро утро и од мене, :sun:
    Искрено палачинкиве,уххх денес мора навистина да се направат. Ако треба и светски ден на палачинките ќе го направиме :D

Инаку сум супер, и среќна бидејќи изнајдов начин како да ги пијам витамините а да не ми се уништува денот и да не ги :puke:
    Навечер пред спиење, и ништо не осеќаш цела ноќ :)

20. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobra ideja mi dade i Jas da pocnam da gi pijam navecer oti vaka ne se trpi ama moram da prasam posto mi rece doktorot od sabajle pred pojadok Ali ke prasam bas denes dali mozi taka :?: