Јас жени се убив од спиење, глава ме боли и ме тера на повраќање, абе неможам да се изнаспијам... можно е да е од Ацикловир апчињава? По 4 у ден пијам... Инаку почнаа апла убаво да се сушат сипанициве, како корупчиња се сега... дај боже до после 25ти да се исчистам убаво, имам испитна сесија... а еве мерев притисок супер ми е 120/70, само пулсот ми е во седење 115... Ој заборавив и кога ке станам од спиење потечена сум.. очиве бумбар...
Да веднаш ми го даваат. Само им носам упат од педијатар дека треба да се испита крвна слика и тие ми пишуваат слаби резултати. Ниту нешто им плаќам ниту ништо. Може кафе или кока-кола за едно фала да им однедам и толку. Јас немав проблем до тоа. Едит: врска да, имав ама не нешто посебно. Пријателка од пријателка ми беше лаборантката.
Америка даваат само 3 месеци породилно.После или ке бараш градинка или отказ ке си потпишеш.Затоа викајте фала и на 9 месеци што седиме дома ********************* Финтата е како да не бидеме и ние дел од крадачите ,во спротивно џабе плукате по државата кога станувате и вие дел од сето ова.
Личнo јaс не би тoa. Кaкo штo и не би пaтoлoшкa бременoст дa вaдaм (кaкo другaркa ми) a имaм нoрмaлнa бременoст. Не декa нештo е тешкo тoa aмa ми е шубе ете не мoжaм, не oсудувaм некoј дa си извaди и дa кoристи aмa личнo јaс не мoжaм.
А ти ако не правиш фала ќе ти речи некој види прво до кој степен е дојдено здравствово на што да им речам фала што за малку ќе ме умреја неписмени доктори? Добро може за тебе се е розово
не мора фала никој од страна да ми рече,се работи за лична свест докторите требало соодветно да ги пријавиш.На форум џабе ги ругаш,они и понатака ке умираат и други се додека си ќутите вие
Не се рачунам крадачка ако останам уште 3 месеца платено дома. За тоа си плаќам придонеси. Знам стотици мајки што земаат нега на дете. А што да речат матичните гинеколози наши што земаат партиципација од нас секој месец и плус пола од нив наплаќаат по 100-200-300 ден ехо или брисеви. Да не имаат жал или слично. Без усул пола се, па им "чуе". Не би да изигравам светица да не оштетам држава или слично кога пред мои очи гледам што се не се прави со милионски суми, а не ние за 200-300 евра поштени ќе изиграваме. Што можам од држава да искористам се ќе искористам.
Да. Ама викаме и плукаме по државата ваква, онаква, а сами не сме спремни да се промениме, а со тоа и државата.
Така е да не дојди случајно некој да те праша колку трошок ќе имаш здравје боже натака не а зошто не дават плус пари за близнаци ако толку мислат на нас Прво треба тие да се променат па ние лесно се навикнуваме на секоја промена ајде баталете ги доста е туку како поминувате со отоците на нозе јас вчера еден сат бев на нозе шетав и кога си дојдов не ми беа вопшто отечени а после низ дома работев одма ми отекоа
stignaa rez. od bhcg 5520-se namalilo Doktorkata vika da pocekame, oti imalo ubav sakus i da mu dademe shansa uste nekoj den. Ne bila losa vrednosta na bhcg
Не се согласувам. Не постојат „тие“ - „тие“ сме сите ние. Секоја промена почнува од себе, не од другиот.
Здраво,право дете да го правам"болно",да го заречувам уште непроодено на "слабокрвност" или не знам што, за три месеци да седам дома а да земам боловање ми е нешто што ни во сон не би го помислила. Никогаш!!!
@kukla21 prviot pat kaj Lozankovski, ovie 2pati vo Farmahem(ama togas sestrata kaj Lozankovski rece isto e, nemora kaj niv).
Losa krvna slika od kozle ne se zema bez vrski r.e laborantot da ti napravi lazna ks Upat od pedijatar i ti davaat na lepe oci takov rezultat. Mhm da. Ve molam!
Државата ми ги дава тие пари, зошто индирекно ми следуваат ако има потреба, и пак ќе ги потрошам за децата( памперси, храна...) ниту ќе ги заштедам ниту орочам во банка. Кога на жена на директор во основно училиште не му е гајле што жена му зема нега на дете , а работи во фонд, јас ќе му се секирам за мене. Ниту ќе ја решам државатата, ниту системот. Едноставно кој се снајде-снајде.