Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @Ano Да мила поручек ќе одам на цтг и пак ќе го мери бебчо да видиме колкав е. Докт. кажа пожелно било бебчо до +38ма недела да седи кај мама ако се прави царски, освен нели ако нема индикации за порано. Здравје ќе видиме што ќе каже денес.

На stevemila, pile30, Belabelinakinder и 3 други им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Мајка ми пред некоја година седеше некој месец после породилното, ама на брат ми тогаш вистина му беше слаба крвта. Дури и неговата матична ѝ кажа да си поседи уште некој месец. Кој како си сака така нека си праве. Нема потреба од осуди и оправдувања.

На stevemila, Luna91 и iki26 им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.585
    анемично дете не е дете со само намалени крвни зрнца.Анемија умее да биде тешка состојба за која одите на хематологија и лежите кај деца болни од леукемија.

размислите друг пат пред детето да си го направите со досије.Има мајки кои водат битка годиништа со анемија кај деца,за жал за некои видови на анемии лек и нема.Ама ок вие си знаете

битно нели министрите се вакви такви па што да не и ние

На flower30, mariz, iki26 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Да не одиме до крајност сега. Ете моментално тој период му била слаба крвната слика, треба додатна нега од одреден период и толку. Ниту некоја дијагноза се пишува ниту ништо. Ептен историско стана ова ,ама немој после 9-10 месеци дс читаме во друг подфорум како да извадиме нега на дете, нема кој да го чува дома и сл. Сега сите светици испаднавме.
    Кој како сака така нека прави, јас само пишав мое искуство и споделив со други кои верувам дека пола ќе го искористат.

И тоа е добра опција ама е неплатено. Јас пишував како да земеш 70% од плата. Инаку можеш слободно да си ги искористиш и тие месеци, само no money а знаеме колку ни требаат.

Последна измена од модератор: 11 август 2017
    На stevemila, Belabelinakinder и forumce им се допаѓа ова.
  5. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    toa da najnormalno deka ni trebaat ama tesko taka deka ke se nafatam da go napravam bolno deteto nekako shube mi e i strav i ne sakam taka

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    171.758
    За да се даде боледување мора да се напише некоја дијагноза.
    Само намален број на црвени крвни зрнца не е дијагноза.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.068
    Допаѓања:
    40.420
    Јас разбирам дека секој сака да е со детето подолго и ќе бара начин да го постигне тоа.

Само не ми е ок размислувањето, ја испокрадоа државата, па ај и ние. Се додека вака размислуваме ништо нема да се промени, па кој сакал бил на власт. Со самото тоа ние им даваме зелено светло на кој и да е на власт да се однесува исто расипнички. Промените во општеството треба најпров да ги поттикнеме со промени во нашето однесување, затоа што и ние сме дел од тоа општество.
    Еден нај обичен приметр - плукаме по лоша сообракајна култура, а први сме што бараме врски за да се скине казна.

На Espadrila, karibian, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ама ова не е крадење. Си плаќаш ти придонеси за се-плаќаш. Тие пари си ги враќаш што си плаќаш и здраствено,и секакво осигурување. Исто како парите од породилното што ги земаме
    Зарем малку има мајки кои плаќаат придонеси само кога ќе останат бремени само за да земаат породилно??? И тоа 6,7 месеци и толку.И тие земаат пари исто колку што јас 11 години плаќам за се. А тие само неколки месеци плаќаат, па на исто рамниште сме. И верувам дека највеќе тие ги користат тие 3 месеци нега на дете.

На stevemila, forumce и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  9. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Јас не знам што се замараш да им објаснуваш прави како што мислиш дека е најдобро и немам прочитано природно остана бремена со близначинава :*

На karibian, stevemila, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Не со ИВФ сум,исто и со малата со ИВФ останав.

На karibian, stevemila и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.068
    Допаѓања:
    40.420
    Не реков ова дека е крадење. Законско право е и кој може ќе го користи. Не ми се допаѓа начинот на размислување. Сите така па и јас.
    Имав човек на трансфузиологија и цела бременост освен еднаш што го искористив за врска - кога крварев, цело време си чекав мој термин.
    Го користам државното здравство колку што можам, зошто го плаќам, ама не фаќам врски за се и сешто. Ако не ми е итно ќе почекам, ќе се поткарам со тетките по шалтер и ќе завршам работа, ама нема да го земам редот на некој што тој термин живот може да му значи.

На ♡BuBaLe♡, kukla21, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.040
    Да, плаќаме сите... плаќаме сите за да се лекуваат и користат оние на кои навистина им треба. Инаку, исто е како оние што измислуваат дијагнози за земање инвалидска пензија, а здрави прави. И не, не е оправдание дека другите крадат. Ако сакаме да оправиме нешто, мора да почнеме од нас самите.

На Espadrila, azelea, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Срцки само нека се живи здрави господ да не чува сите се надевам здравје боже кога ќе одлучам за второ ќе се близнаци :* :inlove:

На stevemila, iki26 и fana им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.040
    Јас немав запек ни во двете бремености, и покрај железото што го пиев, дури и дијареја знаеше да ме фати. Ама затоа после породување, уф... Магнезиум продолжив да пијам уште некое време понатаму, ми помагаше додека ми се регулираше столицата после операциите.

На ♡BuBaLe♡ и forumce им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne se objasnuvaj mnogu.Pravi kako so mislis deka treba.Site izigravame svetici ama ako se raboti za nas malku poinaku bi bilo.Zemaj ako ti se moze i svirkaj si.Luge ubivaat pa nikomu nisto, ti so bi zemala nekoj denar plus te napravija kradacka i nepostena.Abe aj.Uspevaat tie so rizikuvaat ,a tie mutavite ko so se praime nie posteni samo tonat.Ko so kwza drzavata ja ispokradoa.A nas i toa so ni sleduva ni go zemaat.Pa jas ke imam sovest i postena kr bidam.Malo sutra.Se isnasmeav od komentarite pogore.Sega ke me citiraat ke komentiraat.Gajle nekoe.Koj kako saka neka pravi ne sme tuka da izigravame sudii.

Последна измена: 11 август 2017
    На ada21, Belabelinakinder, Melinda85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. aleksandricka77

aleksandricka77 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    6
    Мамички едно прашање-утрово во 4 сабајле пролрварев и со сопругот бевме на дежурен на клиника и др. Ми кажа дека чепот почнал да ми паѓа и дека матката се спрема за излегување на бебушкатаа и утрово кога станав малку бев прпкварела но ми кажааа да не паничам дека се е во ред.Сакав да прашам отприлика после колку време почнуваат породилните болки и почнува процесот на пораѓање?

17. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Здрaвo девoјки..Бременa сум 4 недели.Ме интересирa дaли е нoрмaлнo дa имaш бoлки кaкo зa дoбивaње?Мaтичнaтa ми дaде дoбрaстoн.Кoи витaмини ги земaте вo рaнa бременoст?

На Milobebence, Belabelinakinder, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.585
    колку само некои реченици не ве личат
    мајки ке бидете нека ви е на чест

На Tukituki и Annath им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.268
    Допаѓања:
    36.881
    Нормално е. Јас земав фолна киселина, мамавит, олигогал и магнесол шумливи таблети. Прво ја испив фолната киселина, па после ги пиев овие другите.

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    Нормално е. Се шири и расте матката.
    Ќе ги имаш болките скоро цела бременост. Некогаш повеќе некогаш помалку, со паузи.

Од витамини фолна, витамин Ц, Б6, магнезиум по потреба.

На Skorpija25 и Abril им се допаѓа ова.