Ne sum ragala,no kolku so znam bolkite bi mozele da zapocnat i vednas,a moze da si vaka so padnat cep i so denovi.Posledno mislam orhidea bese.Ako ne gresam.Pomina nedela dve mislam so padnat cep.So sreka i so lesno,ke se guskate nabrzo Cestitki i so lesno.Jas imav takvi bolki do 10ta nedela.Preku nok isceznaa.Se si bese vo red .Odmaraj si koga ke imas bolki,ne se napregaj.Pij magnesium.I se ke bide dobro
Кај мене од паѓањето на чепот и прокрвувањето до почетокот на раѓањето имаше 5 дена.Индивидуално е кај сите. Не се секирај мила, кога ќе почнат породилните болки ќе знаеш Со лесно да ти е, ајде ситно броиш до гушкање со бебло!
Која недела си? Мене чепот ми падна како белка од јајце со жолта боја лигаво, бев 37 +3 или 4 дена, а се породив 40+1 Скоро 3 недели бев без чеп, ама мене првиот пат сигурно не ми допадна ами се цедеше. Цела 39 недела имав исцедок како вода дури ми беше страв да не е водењакот. 2 дена пред пораѓање ми истече многу густ бел исцедок во поголема количина, и жолт исто така потоа. Мене водењакот ми пукна прво, болки подоцна добив. Ти може прво болки да добиеш, кај секоја е различно. Со лесно.
Честитки со лесно нека е.. Добредојде.. јас имав ептен слаби болки и повеќе ме болеше кичмата отколку стомакот и сега исто а 14+3 сум стомакот одвреме навреме ме боли и половината исто така... Утрогестан јас користам вагинално
За 1 ден влегувам во 39 недела а сабајлево кога прокрварев др. Ми кажа дека чепот почнал да ми паѓа и нормално било наредниве денови да крварам по малку
Јас немав крв со чепот. Крв имав кога ми пукна водењакот. Пред крај си, ќе се гушкаш уште малку со бебето.
Ај да ве прашам за бабини деветини што не верувам ама ова ми остана во мислам затоа што повеќе мајки ми го кажаа, не ме осдувајте и не се смејте чисто да си прашам. За време на бременост доколку каснеш нешто и се исплашиш или усрамиш ако некаде се фатиш на детето му се појавувало белег кога ќе се роди . Глупаво ми звучи но повеќе ми рекоа така и малку ми е мисла
Мамички 23+5 сме, отоци имам на нозете кои ми поминуваат со одмарање, но имам малку оток и на рацете и незнам дали е поврзано ама покрај отокот средниот прст и овој до него (и до малиот) ми се во трпки цело време и на двете раце, значи ми трнат без престан и плус вечер ме фаќаат и грчеви во прстите. Тоа ми е така веќе недела дена и полудувам, ме фаќа нервоза. Гинекологот вика нормално е ќе ти пројде се кога се породиш. Немам осет во рацете и многу е одвратно чувството. Ми вика пиј магнезиум, калциум и б-комплекс, а магнезиумот го пијам веќе 2 месеци оти имав грчеви и на нозе. Крвната слика солидна хемоблобинот 122, единствено протеините ми се многу ниски. Имала ли некоја сличен проблем и како сте го решиле. Дали протеините се поврзани со трнењето?
Да не ти е во мисла фатисе за газот Дали има некоја врска или не незнам Ама на мајками и се има случено за братми и на истото место има од тоа што зела и ја исплашиле Глупости..
И мајка ми не верува во вакви работи и не ги сака ваквите работи, но и таа ми го кажа ова и затоа ме замисли. Сакам да купам шишенце за бебушко од Чико, сакам да биди стаклено но се двоумам да дали поголемо од 240мл или од 120мл. да земам.
Истото ми се случува и мене. Отоците се нормални. Ако ти е зголемен крвниот притисок, и имаш вишок протеини во урина, не е добро. Јас пијам магнезиум и ставам ациди борици, малку ми мине. Исто така и ладна вода и облози помага малку. Мене ми се јавува од жешко и кога јадам повеќе солено/благо. После бременост ќе мине, ама сега ќе се помачеме малце.
OMG крај значи. Јас не знам во какви средини живеете со какви луѓе сте опкружени и кој ви ги кажува овие работи. Понекогаш имам чувство дека сум од друга планета.
Читaм нa интернет некoи сoстoјби вo бременoстa пр oтoците, бoлкa вo пoлoвинaтa, вo кoлкoвите, бoлни грaди итн си знaете дa не редaм и зa секoјa сoстoјбa пиши ќе пoмине штoм се пoрoдите. Лелееее фaлa нa утехaтa
Трнењето ме загрижува не ми мине, притисокот кога нормален кога се качува до 140/90 , во урина не ми се проверени протеини, а во крв ми се пониски од нормалното.
Мешиња денес притисокот ми е ок цел ден мерам, ама уште не се осеќам скроз добро, како зашеметена сум и мислам во секој момент можи пак да ми се сврти. Шо е проблемот не сум доопоравена од вртоглавицата? Страшна беше се плашам да не се повтори, ако бев сама лошо ќе беше. Сега ми е страв да седам сама