Може и од топлово да ти било. Другаарка моја ми кажуваше за колешка нејзина - вика се смееше, ништо не и беше и следиот момент се онесвести. Гледај да не си во топла просторија и пиј многу течности!
Постојано ти трнат рацете? Кај мене само ноќеска така ми се случува, и на рацете и на нозете. Да не треба да зголемиш магнезиум. Следи си го притисокот и испитај протеински статус.
Крвна слика имаш проверено? - туширај се, лесна храна, многу течности и во по темна просторија седи.. Повеќе мирувај можеби и од жешкото ти е
Сигурно ти влијае промената на времето. Од утре најавуваат ниски температури и дождови. На нормален човеќ му пречи, не пак на нас. Јас скоро секоја ноќ сум со главоболка, не е јака ама тапа и без везе. Притисокот уште во минус не ми заминал. : D Одмарај повеќе. Пиј многу течности. Лежи си. Ако ти пречи движењето ич не се движи додека поминат.
Jas se osekav taka koga mi bese nisko zelezoto,duri i se onesvestiv.Imav i nizok hemoglobin.Ako ne si napravila krvna slika,obavezno ispitaj.Poveke odmaranje,pienje tecnosti.Ke izdrzime na site ne ni e dobro od zeskovo
Имам да пред 1 недела малку железото ниско ама ништо страшно така сум последните 2 месеци. Плус земам и железо сега не вервам да е до то. Последната крвна слика дури подобрен ми беше хемоглобинот. Можно е од жешкото да, макар шо јас само дома сум не излегвам на жешко ама сигурно има влијание и така и притисокот на воздухот. Јас се плашам да не ми се зафркна нешто притисокот па да ми се случва насекое ова. Страшно беше не сум доживеала досега
Ќе не поремети времево - Луѓево како круши паѓат надвор +55 °C Отежнат е воздухот од жешкото нема доволно кислород и затоа е тоа така. Одмарај, туширај се и се ќе биди во ред
Да само по два прста и на двете раце (средниот и овој до него и до малото прсте), веќе недела дена ми трнат без да престане буквално 24часа. Магнезиум земам од прашокот магнезиум директ од 375мг 2 пати на ден + воведов и б-комплекс и калциум по препорака на докторот. Притисокот ми се движи обично 120/80 ама некогаш ми се качува до 140/90. Протеините во крвта ми се ниски, во урина не ми се проверени. Полудувам од трнењето ме тера на нервоза, немам осет во рацете, а гинекологот вика нормално е ќе пројде после пораѓај (како мислиш ете го за недела-две )
Немој да се паничиш. Стресот дополнително може да ти влијае. Првиот бран жештини кога беше и мене еднаш ми се случи. Бело пред очи, топло ладни бранови и секој момент мислев ќе се струполам. И повеќе не се повтори. Ако ти е страв да не си сама и да не паднеш, мирувај малку овие денови додека не се стабилизираш и многу течности.
Jas bev ista ko tebe proslata nedela i 4 dena bev so strasni vrtoglavici omalaksanost pritisokot nizok i mnogu mi varirase se spojuvaa i mi se tresese teloto...so majka mi odev do toalet deka sekoj moment mislev ke se strupolam na zemja....i najcesto po stanuvanje od spienje sabajle ke se sredam istusiram i sednuvam da jadam i po jadenjeto me legnuvase i nemozev da stanam a naspana po ca nokj si spijam samo do toalet sto stanuvam no odma si prezaspivam bez maka...odma ispitav krvna slika i sekerot mi bese 2.3,zelezo 17 i hemoglobin 126 ok bea tie...i pocnav eve ovie 3-4 dena da si jadam nutela so casa mlekce i ne me butka taka...a i koga ke stanev od leva ili desna strana kaj slepocnicata me bolese tupa bolka...sega ja nemam ovie denovi...isto doma sum odmaram...odam samo kaj moite deka sme so ziveenje na 5 min.od zgrada do zgrada i toa mm so kola me izvozuva...ne se plasi voopsto zosto jas primetiv koga ke mi se desi taka pocnuvam da panica da imam zgolemeni tahikardii i placam i maka mi e i togas mi se pojavuvaat t'rnenjeto na race noze lice...gledaj koga ti e taka lezi si zatvorigi ocite i miruvaj si.Pij voda tecnosti i ovoshje jadi tie bar imaat prirodni shekeri ako ne smees rafinirani. Lele sega vidov latinica uf izvinete meshinja
Вистина е не се бабини деветини тоа се случува ако земаш нешто и некој дојде и го скриеш на пример како да крадеш и на тоа место што ке се фатиш таму ќе излези некои се губат некои не две мои братучеди има едната имаше на средина меѓу веѓите малинче стрина ми зела од кај комшите малинка а вујна ми таа па кулен зела да јаде и дошол некој и го скрила и се фатила на левата страна над градата . За некои е може смешно ама вистина е па кој сака нека верува
Шеќерот да не ти паднал? Благо така да си имаш при себе... јас така сјајно се осеќав, супер притисокот дури и реков леле ама убаво се осеќам тој ден, одеднаш кога ми се слоши во текот на денот... од нигде никаде вртоглавица страшна, да неможам да се додржам на нозе... шекерот ми е 4.7 на гладно, а скриен кога проверував два часа после гликоза испиена 4.8., тоа се супер резултати, не сум по благото... но без благо не се оставам сега во денот, зашто знае да ми се слоши.
Не знам, не вервам, саат-два пред првата помала вртоглавица изедов скоро цело чоколадо сама. Не дека немав каснато благо. Стварно не можам причина да најдам освен дека притисокт ми беше чуден 130/65 како многу разделени, големиот доста висок ко за мене, јас низок имам. Ама еве денес е ок а јас сум уште како зашеметена, дали дека преголема вртоглавица беше не сум уште стабилизирана не знам не сум паметна
Комбинација и топлово и се.. на обичен чоек ке му се слоши, не на нас... башка ептен си на крај, а времево е стварно тешко... ајде уште малку ке се олесниш и ке се преродиш баш
Да падне овој дожд да не спаси од жешкото.Женски да ве прашам,се извинувам (долниот веш значи утоп ми се прави мокро )ставам секојдневни влошки,не знам што може да е?
Менувам цело време и се туширам веќе кожата ми се исуши и мм вика само твои гаќи висат на жица.Јас се загрижив да не е нешто сериозно