Баш вака како шо опишав? Како пијана, губење рамнотежа, слабост, шантање? Не можиш да фокусираш поглед убаво? Ептен ми е страв да не е нешто сериозно досега не ми се случило вакво нешто 36+6 сум денес.
Здраво девојки Вистина ли е дека во бременоста е штетно ставање гел на нокти,демек зрачење било,одкако останав бремена го извадив гелот но сакам пак да ставам па да слушнам ваше мислење.
И мене од сабајле ми е лошо нешто. Ме боли стомак ми се повраќа не можам да функционирам. Ладно е супер времето ама јас сум за никаде.
Да си одговорам на сама себе, прочитав на интернет, можно е на рати да излегува чепот.. башка пак појдов до вц, пак имаше, овој пат поголема количина...
Си ги прaвaм гелни јaс, ептен мoдернa сум Не сум слушнaлa декa е штетнo. Зрaчењетo е сo ув лaмбa a ув зрaци имa вo сoнцетo oд кoе немa бегaње. Oвa нa нoктите не е ни дoлгo ни честo. Нaпрaј си ги
Уште малку ќе издржиме, само мене ова многу време ме држи некако, се плашам да не не ми помини. Страшно е
@SophiaBella и јас овие 2 дена се осеќам изнемоштено, ми се гади, имам главоболки, а притисокот ми е ок 120 /65.. 70 . Незнам ни јас до што може да е. Пред тоа немав мака , а сега немам сила, омалаксена сум
Нормален ми е сега 110/70, 100/60, максимум 120/80. Нон стоп го пратам. Затоа исклучив дека е од притисокот. Ама шо можи да биди воопшто не е пријатно. Мислам можам да паднам во секој момент, баш како пијана. @Seduction не знам мила можи дека веќе во поодмината бременост, па и времето никакво, ама сепак твоите симптими не се толку чудни, мене како нешто да ми се поремети во глава. Стварно се плашам многу
Баш така,дури и кога ке легнам некогаааш ми се врти И плус мачнини,гадење и повраќање Некогаш имам чувство дека ке се онесвестам од немоќ Крвна слика солидна ми беше па докторот ме советува многу вода
Утре ќе одам, јас чекав да се стабилизирам мислев од вртоглавицата уште не сум собрана, ама еве гледам абер нема. Само со општа матична се консултирав кога ми се сврти рече жештините и притисокот дека ми беше 130/65. Рече треба малце време да се среди и зато си чекав. @forumce пред 2 недели последна крвна слика - хемоглобин 116, железо 5.6, шеќер 4.9. Земам и суплементи за железо околу 3 недели. Не знам можно ли е да е од железото?
Ајде со лесно само.. но може да издржиш и без чепот и да падне... еве @orhideea знам доста време истера, односно до крај.. а и падна тука тие недели Ау можно е 100% од железото да ти е, многу ниско ти било, а бебе влече и може уште да ти паднало. Обавезно да провериш, бидејки баш како што опишуваш може да е од ниско железо... бидејки иста бев прва бременост со 3ка железо. После пораѓај едвај функционирав, прв ден после раѓање не станав цел ден зашто се онесвесував скроз... јачај железо ако е ниско на секој можен начин (семиња, цвекло)... многу е тешко со ниско железо...
Знам, баш пратев во темава, едно две недели сигурно истера.. здрави и живи, ќе ве известувам и понатаму шо како
Можно е ама последните 2 месеци ми е толку, па немав вакви страшни симптоми само слаби зашеметувања. Освен ако паднало уште, ама не ми се верва примам суплементи. Не знам не сум паметна, ќе проверам.
Женски сега само што се влагав да се бањам, кога на маичката приметив мали кругови на градите, т.е. почнало млеко по малку да се лачи. Ги стиснав двете гради и си ми излезе мала количина од двете млеко. Нормално е нели?? Претходната бременост едвај ми дојде 5-6 ден после царскиот со триста чаеви пиење и се одмолзував 3месеци, а сега гледам надошло само. Што можам да направам, или ништо?
Нормално е не се плаши.. Не ги стегај нареден пат, и ставај си нешто на градите да не ти ги валка блузите и прслукот.