Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Добро утро Добар ден и од мене зависи кој кога станува малку лежерно денеска дека втора сум на раб,... ( требаше да бидам прва синоќа у 00.10 ми се јавија да одам втора без култура ) ама се има ли мира само звонат на тел :@ сиктер веќе :@ и тоа за глупости..... мене баш за палачинки не ме бива ама секако сум гооолем јадач за благи или за солени кандидат невиден.. устата со плунки ми е полна :$ сега засега сме добро со бебушот ај сеа ќе пробаме да си апниме некоја супичка мора да се јаде... гладна мечка оро не играе :rofl: поззз до ситеее

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    dzanina, мене докторката ми рече ич да не се држам до тоа правило саат време пред/по оброк

3. sonja1981

sonja1981 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

8 nedeli i 3 dena sum bremena,dobro e eve 2 dena ne mi se gadi ama zamorot mi stoi

4. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Hello и од мене.
    Дома ми се расипа компјутерот па корстам вака кога можам да потчитнам нешто на работа.
    Да се пофалам, конечно го дочекав денот. Уште неколку саата на раб и после одам на одмор 8) :rock: :rofl:
    Заслужено, ќе си уживкам со мм на последниот одмор на кој ќе бидеме само ние двајца.
    Така да поздрав, ќе се читаме кога ќе се вратам

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) убаво да си помините мила на одмор

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    честитки до новите мамички лесна бременост и се по ред, него сааааааамо вие ставајте слики со палачинки |( ја сум за сите групно да се повееме у кафана на ражничи или било какво месо, нафорче и грчка или шопска со екстра сирење, за предјадење забораив похован кашкавал 2 парчиња, и за десерт нешто многу благо :devil:

7. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    785
    здраво месинја како сте денес јас сум ок вцера бев на скрининг во 12 недела и малку сум збунета па се надевам некоја со го поминала ке ми казе дали без потреба сум збунете како прво свее е добро како сто ми каза докторо на кој многу му верувам посто до сега сите сто ме прасале кајодам и му сум казала сум слуснала само убави зборови ниту еден лос збор као сто по обицај има за секој доктор по несто и затоа продолзив да ја следам бременоста кај него и покрај тоа сто е на приватно и малку поскапо.Мислата мие во тоа сто јас мислев дека скринингот ке го прави во друга просторија каде обицно го прават а јас кога влегов кај него ми вика тука ке го правиме ова ехо ми е најдобро и најпрвен ми мересе носна коска на бебусот која ми каза дека е 1.3мм и е најнормална потоа гледасе папоцна врвца дали има три капилари потоа опсто го гледасе бебусот кој само си мрдкасе ама за меренје се наместе ненормално брзо на сто вика докторот ова се слуцува многу ретко толку брзо да се намести за да го измерам а за сето тоа време бесе црно бела сликата дали е нормално така да се мери само на крајта ми пусте да го видиме на 4д онака во боја а тогас бас со малите рацинја си го покри главцето срцус.Па казетми дали е ок таков скрининг си платив 3000 ден а не како на обицно ехо и ми каза дека немам потреба од приска посто ми вика си супер поубо не мози да биди.Брисовите вцера ги зедов кламидија негативна сеага уреоплазма позитивна и ми даде еритромицин да пијам 10 дена по две на ден ама колку ми е страв од како ги испив вибрамицините сега и овие ги пијам со страв иако сите ми викат дека се дозволени во бременоста а ми олесна троа и со токсоплазмата посто цел зивот сум со моето маце и дури со него спијам а кај ојде кламидијата бас се цудам.Поздрав па нека ми кази некоја дали е ок ова и дали слободно да си ги пијам еритромицинот без страв :(

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    нормално е.. открив дека од лимонот ми се гади

9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Здраво мешиња :)
    Еве ме и мене како најтазе трудница во темава :) МНОГУ возбудена и среќна!
    Кажете ми болките во градите до кога ќе траат? Ме болат (поготово десната) од страните и пупките.
    Не знам како ми е полошо, дали со прслук или без него.

Едвај чекам викендов да помине и во понеделник да отидам на гинеколог (на првата контрола)
    Според моите математики тогаш би требало да сум трета недела, дали би се видел плодот на абдоминално ехо?
    И ако сака некоја и секако ако има време, би и била многу благодарна да ми пише ЛП кои испитувања се прават на првата контрола?
    Имајте убав ден! :hug:

10. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    приска тест прават сите тоа што ти мерел мора за да ти земат крв па со тие мерки од бебето и твојата крв се прават анализи,и да сите гледаат на обично ехо пошто на него се гледа се т.е сите органи и ред др.работи ,а 4д е само од надвор бебето

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    а шо е тоа приска ??

12. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    785
    незнам јас бас прасав дали треба да се прави приска др ми вика нема потреба се е нопрмално и како сто треба

13. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    jagodce jas koga pojdov bev 3-4 nedela i nemozese da vidi nisto samo zadebelena ligavica i mi zakaza za 10 dena znaci sega nekade sum 5-6 nedela naredniot petok treba da odam za da mozwe da go vidi inace idni mamicki ova mie prvo bebence mnogu sum vozbudena sto nemise veruva no vistina e :) ovie dva dena nekako mise cini kako izmokrena da sum na gajkite samo vo wc kisnam dali e toa normalno ili nesto ne e ok,i odam mnogu cesto vo wc se plasam da nee nekoja infekcija nedaj boze a fala bogu nemam seuste nekoi gadejna od nesto se osejkam super srejkno:) :* posakuvam cela bremenost da mie vaka i sakam sto pobrzo da pojdam i da mozam da si go vidam bebusot :) kisss za vas mamickii

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    за одење у вц број еден сум.. мочка сум невидена :$

15. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    е вака срцки нема шанси да ти го види бебето во трета недела туку дури после 5-6 недела. а приска е испитување за тоа колкава е веројатноста бебето да има даунов синдр. со меркитњ од гинекологот си одиш на клиника ти земаат крв и готовоо :) позз и лесна бременост:*

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    добро Dојде мила :)
    I јас сум Tазе тука за Gрадите можам да кажам дека I мене ми Bолат ама има моменти I каде некогаш Sамо едната боли A некогас другата :^) за друго неможам Dа пишам бидејки Vеке во вторник ке идам Nа лекар :^) касно Mи закажа демек Iмало гужва...

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    месквци во која недела го осетивте по прв пат бебето јас сум 12 и едвај цекам да го осетам ма да знам дека усте ми е рано :D

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    devojki pommos pocna da me boli od levava strana dolu mie strav danemie nesto:( nedaj boze ili e samo momentalna bolka vo rana bremenost samo 5nedeli

19. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    785
    знаци јас и ти сме исто 12 недела и јас немам нисто осетено валда е усте рано :rofl:
    добре дојде и со лесно бременоста
    а да прашам за пијанјето на витаминиоте во бременоста јас сум 12 недела и пијам само pregnacare plus omega -3 друго ништо докторот ми каза тие до крај на бременост друго немас потреба а тука читам вие некој пијате и магнезиум калциум и стварно незнам со е работатата дали во овие таблети ги има доволно сите витамини и менерали прва ми е бременост па све ме интересира :inlove:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :( и јас се изнацитав овде а док мене нисто ми нема спомнато ....братми го прасав на снами дали и дал некој витамини вели дека сами си зеле од аптека а кај истијот док бесе и снами ни неа ни пак мене несто ми спомнал за витамини или некој си други таблетки хммммм.а за другите 2 бремености сами док ми преписаја и еднијот док идругијот.памтам само дека беја како капсули и од нив да ми извините столицата скроз темна е мислам дека се витамински а некој велат дека се за кицмата за бебето
    :D е бас це си писиме цим це ни мрднат бебуските :*