@Capricorn Taurus Со лесно мила, наскоро ќе се гушкаш Иначе мами мене денес притисокот ми се качи, прв пат у бременоста да измерам покачен притисок. 135 со 80 . Кажете ми мн. ли е страшно, од што може да биде.. предходно пишав дека не се осеќам добро Сега ми е поднамален 125 со 70 ама некако се исплашив
Јас постев цела недела последна пред Велигден без масло и се причестив. Нема ништо лошо во тоа, само е храна, освен ако си стрвна . Бебуш ќе со е супер, ќе внесуваш се, поготово сега има и доста зеленчук свеж а и овошје. Од понеделник до петок е без масло, сабота и недела масло. @Capricorn Taurus со лесно мила
Да се вмешам за постењето, за бремени и доилки има олеснувања, јас ко бев бремена ми дозволи отецот да постам со масло, само деновите пред причест без масло. После тоа за време на доењето исто ми дозволи со млечни производи, само јас не се чувстував така како да постам и не се причестив. Прашај во црквата кај што ќе одиш @karibian
Ќе постам сите денови со масло не сум се зарекла здравје планирам. Ќе почнам и се надевам ќе издржам зашо ич не сум стрвна. Мисла ми беше за бебушка само ама си викам овошјето и зеленчукот имаат многу витамини. Немора се месо да е. Од млечни производи сано сирење јадев и некогаш пиев јогурт така да ќе се издржи.
Аииии се наежив ајде со лесничкооо и со Господ напред бебушко уште малце ќе те изгушка и ќе ти прати љубовна искра која ќе трае за цел живот
И нас уште малку ни остана за да се гушкаме со синко. Ке одиме царски ради полипот. Во зависност од цтг-то утре и среда ке видиме дали петок или понеделник ке ме прават царски. Нестрплива сум ја средив и торбицата дури денес . Само малку ми е страв од спиналната боли или не ?
Како се чисти листата на трудници пред мене, така ми расте возбудата. Викендов преправ скоро се. Од утре со мајка почнуваме со пеглање. Утре конечно одам и кај докторот кој решив да ме пораѓа. Да видиме што ќе каже.
Јас за недела време влегувам во 9ти месец, ама гледам ве има бааги пред мене. Колку бргу минува времето. Едвај чекам да се породам.
Како изгледа тоа? Како ке препознаам кај мене кога ќе падне? И кажи ми која недела си? Со лесно нека ти е ☺
30та недела сум и од пред недела дена кога ќе легнам осеќам внатре кај папокот како нешто да ме затега и толку ми е непријатно што одма рипам да станам. Мислам ако останам во истата позиција дека внатре нешто ќе ми се скине. Особено го осеќам ова кога лежам на страна. Нормално нешто е или?
Да ве прашам нешто пред неколку дена осеќав одвреме навреме како пецкања во стомакот во 14 недела а вчера лежев гледав тв и краткотрајно можи 2-3 секунди како месо од стомакот да ми се преврти то е тоа движење или нешто друго ми се има случено и само еднаш еве цело време чекам така пак да видам да ми се случи нема иначе сум 14 +6 .. Стомакот ми е исти како до пред 2 недели ич ми нема пораснато ниту ми се има убаво стврднато
Мн рано не е ? мене матичната ми рече предходно да не се залажуваме шо и да се случи неможиш да го осетиш дури после 20та недела и зато
Овие денови повеќе како да почнува да ме боли мешко и долу кога станувам од денес сме 37 недела си викам барем до 20 да издржиме додека се врати докторот од одмор скоро сме спремни уште коритце и тенџерџе ново да купиме за вриење на шишенцата креветчето ни стигна
Ako ti e postelkata na zaden dzid togas mozes. Eve jas sum od denes 15+ a veke go osetiv pred edna nedela Klocanje ne se oseka mali se mnogu ama mrdanje da.