Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. @malena@

@malena@ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    445
    Da prasam dali znae nekoka kolku pari kosta skrining me prati dr. Vo sistina kaj dr. Dimcev mi rece da odam.

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.746
    Допаѓања:
    145.190
    4200.
    Најнова цена.

На Momichka, danichap и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Со леснооо :):* вака кога ве читам и јас едвај чекам,ама апликацијата вика "само"уште 198 дена :lol:
    Инаку да ве прашам од кога ќе се изгубат мачнините ? И денес станав со ужасни мачнини,нагон за повраќање јак,на праг на 12та
    Градите веќе не ми се тврди и болни,гледам попуштиле
    А за мачниниве,уште колку ќе траат женцки,кога ги снемува :) ?
    Убав ден:inlove:

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.429
    Допаѓања:
    113.530
    Индивидуaлнo е милa. Зa жaл имa мешињa кoј и пoсле 20тa неделa сеуште пoврaќaaт и им се гaди. Мене сите симптoми ми исчезнaa вo 13+ преку нoќ.

На stevemila, karibian и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Здраво женски! Јас денес ги земав резултатите и ддмерите се 850 ,хемостаза мирна но СФА позитивна.Тоа е испитување за преекламсија во првата бременост (близначка) се породив во 34 г.н. со преекламсија .Сега сум 29 недела а стомачето на бебето одговара за 27г.н.Ми дадоа клексан.Прашањето ми е дали се примаат во исто време секој ден и ако има некој во слична состојба да сподели искуство.Многу сум загрижена.Поздрав

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Зошто да се залажуваме, еве јас сум пример дека го осетив во 14недела ептен нежно и до 16та недела беше на неколку дена само по еднаш.. Сега веќе секој ден.. Нема тука ништо чудно, секоја жена е своја приказна. :)

На Mari*, Snow white, Momichka и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Мешиња денес бев на преглед го видовме синко се е супер но карлично е поставен минатиот преглед не бешее.. Док. вика дека има голема шанса да се преврте и да се намести со глАвата надолу:sweat: 31 недела сум. Многу се плашам од царски но тоа е.. Има ли некое мешенце со таков пример да се сврте во тие недели?

На Snow white, karibian, Seduction и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Во многу случаеви било вака и на крај се свртило бебчето со главчето надолу и се е во ред

Последна измена: 14 август 2017
    На Snow white, stevemila и ena*sweety им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.456
    Во таа недела и моето не беше свртено надоле.
    Има време, без паники.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Дајј божее да се сврти има време зошто док.ми спомна дека ако и следниот месец не се свтри да закажам царски.. Но има уште време

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ajde so lesno, sigurno si pri kraj do poroduvanje, pa ke ima guskanje :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Секој ден во исто време клексанот.

На Snow white и eli25 им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mojata e kqrlicno uste od 4ti mesec.Za edna nedela vleguvame vo 8mi i uste e taka.Dr mi kaza tesko deka ke se svrti zasto tqka si bila namestena malku zafrknato.Ama jas i taka ke sum carski

Jas pocnav uste od 12ta ,13ta nedela da osekam.Sekako deka ne bese klocanje.I bese mnogu retko.Duri so denovi nekogas i ne ja osekav pa bev zagrizena.Tie so se popolnicki osekaat epten pokasno.Jas nemav ni S od salo.Dr mi kaza zatoa si ja osekas plus i epten hiperaktivna e.Ne zastanuva.Ista ko majka i,zivec.Ne znam dali voopsto spie

Capricorn Taurus kako si mila?Ima li nesto novo?Te mislam...

Последна измена од модератор: 14 август 2017
    На duffi, Capricorn Taurus, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Без грижи, има трудници кои ептен на крај им се завртеле бебињата.. што се вика дури и може со глава да се 7,8ми месец доле, а 9ти па да се сврти карлично, нема правило. Мојава е цело време со глава надоле 29та сум, па и јас се смеам си викам гледаш сега на крај и текне да се заврти :D

На Snow white, duffi, Цвет88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @mariz. Се надеваме да се сврти.. Но како решило така битно е да излези здраво и живоо

На Snow white, Seduction, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @Capricorn Taurus Чекаме убави вести :inlove: Со лесно само :hug: (fingers)

Јас денес бев на цтг и во среда сум пак. Контракции си имам ама не се оние вистинските за раѓање. По се изгледа наредната недела ќе се гушкаме и ние со синко, ако не му текне порано да изненади :lol:
    Инаку јас дефинитивно ќе бидам царски, синко уште се води за покрупен, во соодветната тема ќе пишам колку тежи.. докт. кажа отприлика и толку ќе се роди , евентуално со + 200гр.
    Едвај чекам да го запознаам тоа мало човече што ја уби мама од клоцање и за кое вреди секоја стрија што ја имам (а ги имам и повеќе од што треба). Добра ви ноќ :inlove:

На Mari*, eli25, Snow white и 14 други им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @sanja04 Помислив на тебе па да прашам овде што бидна? Ти даде ли некој доктор објаснување што се случило со едното близначе?

На Seduction, danichap, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    15та недела сум и мене матичната ми рече до 20-22недела е нормално ништо да не осетиш се друго е залажување ама нз шо беше тогаш ова само еднаш го осетив а сега како печкање шо би можело да е ширење на матката само...

ЈУХУУУ КАЈ МЕНЕ 174 ДЕНЕСКА ПОКАЖУВАА....мене после 13 скоро 14 и сега ми е чудно шо немам и само се плашам ќе ти остани само заморот :/ во поблага форма ама отежнато дишење барем кај мене е така... и одвреме навреме притисокот уште ми паѓа

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sanja04

sanja04 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    43
    Ne mi dade nikoj objasnuvanje.Vo ponedelnik kaj organdziski vo stip.Mozebi toj ke mi dade konkretno objasnuvanje.Na nikoj veke ne veruvam tuka.Se pomiriv veke deka e edno.

На karibian, forumce, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ако до 22ра недела ти кажувал матичниот дека се две веројатно кај него е грешката, бидејќи не може плод, веќе бебе од 22 недели да исчезне туку така, големо е веќе, тоа е грешка на доторот 100%, штом другите доктори викаат дека е едно, или едно било, или едно е веќе подолг период барем, може евентуално на самиот почеток кога се точки/ембриончиња да се деси такво нешто, ама во 22ра недела не може да не се гледа.

Немој да се депримираш и секираш, да е живо здраво само, инаку верувам дека ти е тешко и дека си се навикнала на помислата дека се две, пет да се па на мајката и се исто мили, но сепак мисли позитивно и не дозволувај да паднеш.

Меѓу 20та и 22ра недела скрининг веројатно си правела, мора слики од 3д/4д да ти дадат, мене сепак ми се чини дека твојот матичен е нешто утка, а од друга страна не е можно уште два или три како рече, доктори да грешат.

На Snow white, Belabelinakinder, iki26 и 4 други им се допаѓа ова.