Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. @malena@

@malena@ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    445
    Da prasam dali znae nekoka kolku pari kosta skrining me prati dr. Vo sistina kaj dr. Dimcev mi rece da odam.

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.769
    Допаѓања:
    145.274
    4200.
    Најнова цена.

На Momichka, danichap и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Со леснооо :):* вака кога ве читам и јас едвај чекам,ама апликацијата вика "само"уште 198 дена :lol:
    Инаку да ве прашам од кога ќе се изгубат мачнините ? И денес станав со ужасни мачнини,нагон за повраќање јак,на праг на 12та
    Градите веќе не ми се тврди и болни,гледам попуштиле
    А за мачниниве,уште колку ќе траат женцки,кога ги снемува :) ?
    Убав ден:inlove:

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.174
    Допаѓања:
    118.360
    Индивидуaлнo е милa. Зa жaл имa мешињa кoј и пoсле 20тa неделa сеуште пoврaќaaт и им се гaди. Мене сите симптoми ми исчезнaa вo 13+ преку нoќ.

На stevemila, karibian и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Здраво женски! Јас денес ги земав резултатите и ддмерите се 850 ,хемостаза мирна но СФА позитивна.Тоа е испитување за преекламсија во првата бременост (близначка) се породив во 34 г.н. со преекламсија .Сега сум 29 недела а стомачето на бебето одговара за 27г.н.Ми дадоа клексан.Прашањето ми е дали се примаат во исто време секој ден и ако има некој во слична состојба да сподели искуство.Многу сум загрижена.Поздрав

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Зошто да се залажуваме, еве јас сум пример дека го осетив во 14недела ептен нежно и до 16та недела беше на неколку дена само по еднаш.. Сега веќе секој ден.. Нема тука ништо чудно, секоја жена е своја приказна. :)

На Mari*, Snow white, Momichka и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Мешиња денес бев на преглед го видовме синко се е супер но карлично е поставен минатиот преглед не бешее.. Док. вика дека има голема шанса да се преврте и да се намести со глАвата надолу:sweat: 31 недела сум. Многу се плашам од царски но тоа е.. Има ли некое мешенце со таков пример да се сврте во тие недели?

На Snow white, karibian, Seduction и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Во многу случаеви било вака и на крај се свртило бебчето со главчето надолу и се е во ред

Последна измена: 14 август 2017
    На Snow white, stevemila и ena*sweety им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Во таа недела и моето не беше свртено надоле.
    Има време, без паники.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Дајј божее да се сврти има време зошто док.ми спомна дека ако и следниот месец не се свтри да закажам царски.. Но има уште време

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ajde so lesno, sigurno si pri kraj do poroduvanje, pa ke ima guskanje :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Секој ден во исто време клексанот.

На Snow white и eli25 им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mojata e kqrlicno uste od 4ti mesec.Za edna nedela vleguvame vo 8mi i uste e taka.Dr mi kaza tesko deka ke se svrti zasto tqka si bila namestena malku zafrknato.Ama jas i taka ke sum carski

Jas pocnav uste od 12ta ,13ta nedela da osekam.Sekako deka ne bese klocanje.I bese mnogu retko.Duri so denovi nekogas i ne ja osekav pa bev zagrizena.Tie so se popolnicki osekaat epten pokasno.Jas nemav ni S od salo.Dr mi kaza zatoa si ja osekas plus i epten hiperaktivna e.Ne zastanuva.Ista ko majka i,zivec.Ne znam dali voopsto spie

Capricorn Taurus kako si mila?Ima li nesto novo?Te mislam...

Последна измена од модератор: 14 август 2017
    На duffi, Capricorn Taurus, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.956
    Без грижи, има трудници кои ептен на крај им се завртеле бебињата.. што се вика дури и може со глава да се 7,8ми месец доле, а 9ти па да се сврти карлично, нема правило. Мојава е цело време со глава надоле 29та сум, па и јас се смеам си викам гледаш сега на крај и текне да се заврти :D

На Snow white, duffi, Цвет88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @mariz. Се надеваме да се сврти.. Но како решило така битно е да излези здраво и живоо

На Snow white, Seduction, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @Capricorn Taurus Чекаме убави вести :inlove: Со лесно само :hug: (fingers)

Јас денес бев на цтг и во среда сум пак. Контракции си имам ама не се оние вистинските за раѓање. По се изгледа наредната недела ќе се гушкаме и ние со синко, ако не му текне порано да изненади :lol:
    Инаку јас дефинитивно ќе бидам царски, синко уште се води за покрупен, во соодветната тема ќе пишам колку тежи.. докт. кажа отприлика и толку ќе се роди , евентуално со + 200гр.
    Едвај чекам да го запознаам тоа мало човече што ја уби мама од клоцање и за кое вреди секоја стрија што ја имам (а ги имам и повеќе од што треба). Добра ви ноќ :inlove:

На Mari*, eli25, Snow white и 14 други им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.038
    @sanja04 Помислив на тебе па да прашам овде што бидна? Ти даде ли некој доктор објаснување што се случило со едното близначе?

На Seduction, danichap, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    15та недела сум и мене матичната ми рече до 20-22недела е нормално ништо да не осетиш се друго е залажување ама нз шо беше тогаш ова само еднаш го осетив а сега како печкање шо би можело да е ширење на матката само...

ЈУХУУУ КАЈ МЕНЕ 174 ДЕНЕСКА ПОКАЖУВАА....мене после 13 скоро 14 и сега ми е чудно шо немам и само се плашам ќе ти остани само заморот :/ во поблага форма ама отежнато дишење барем кај мене е така... и одвреме навреме притисокот уште ми паѓа

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sanja04

sanja04 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    43
    Ne mi dade nikoj objasnuvanje.Vo ponedelnik kaj organdziski vo stip.Mozebi toj ke mi dade konkretno objasnuvanje.Na nikoj veke ne veruvam tuka.Se pomiriv veke deka e edno.

На karibian, forumce, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ако до 22ра недела ти кажувал матичниот дека се две веројатно кај него е грешката, бидејќи не може плод, веќе бебе од 22 недели да исчезне туку така, големо е веќе, тоа е грешка на доторот 100%, штом другите доктори викаат дека е едно, или едно било, или едно е веќе подолг период барем, може евентуално на самиот почеток кога се точки/ембриончиња да се деси такво нешто, ама во 22ра недела не може да не се гледа.

Немој да се депримираш и секираш, да е живо здраво само, инаку верувам дека ти е тешко и дека си се навикнала на помислата дека се две, пет да се па на мајката и се исто мили, но сепак мисли позитивно и не дозволувај да паднеш.

Меѓу 20та и 22ра недела скрининг веројатно си правела, мора слики од 3д/4д да ти дадат, мене сепак ми се чини дека твојот матичен е нешто утка, а од друга страна не е можно уште два или три како рече, доктори да грешат.

На Snow white, Belabelinakinder, iki26 и 4 други им се допаѓа ова.