Da prasam dali znae nekoka kolku pari kosta skrining me prati dr. Vo sistina kaj dr. Dimcev mi rece da odam.
Со леснооо вака кога ве читам и јас едвај чекам,ама апликацијата вика "само"уште 198 дена Инаку да ве прашам од кога ќе се изгубат мачнините ? И денес станав со ужасни мачнини,нагон за повраќање јак,на праг на 12та Градите веќе не ми се тврди и болни,гледам попуштиле А за мачниниве,уште колку ќе траат женцки,кога ги снемува ? Убав ден
Индивидуaлнo е милa. Зa жaл имa мешињa кoј и пoсле 20тa неделa сеуште пoврaќaaт и им се гaди. Мене сите симптoми ми исчезнaa вo 13+ преку нoќ.
Здраво женски! Јас денес ги земав резултатите и ддмерите се 850 ,хемостаза мирна но СФА позитивна.Тоа е испитување за преекламсија во првата бременост (близначка) се породив во 34 г.н. со преекламсија .Сега сум 29 недела а стомачето на бебето одговара за 27г.н.Ми дадоа клексан.Прашањето ми е дали се примаат во исто време секој ден и ако има некој во слична состојба да сподели искуство.Многу сум загрижена.Поздрав
Зошто да се залажуваме, еве јас сум пример дека го осетив во 14недела ептен нежно и до 16та недела беше на неколку дена само по еднаш.. Сега веќе секој ден.. Нема тука ништо чудно, секоја жена е своја приказна.
Мешиња денес бев на преглед го видовме синко се е супер но карлично е поставен минатиот преглед не бешее.. Док. вика дека има голема шанса да се преврте и да се намести со глАвата надолу 31 недела сум. Многу се плашам од царски но тоа е.. Има ли некое мешенце со таков пример да се сврте во тие недели?
Дајј божее да се сврти има време зошто док.ми спомна дека ако и следниот месец не се свтри да закажам царски.. Но има уште време
Mojata e kqrlicno uste od 4ti mesec.Za edna nedela vleguvame vo 8mi i uste e taka.Dr mi kaza tesko deka ke se svrti zasto tqka si bila namestena malku zafrknato.Ama jas i taka ke sum carski Jas pocnav uste od 12ta ,13ta nedela da osekam.Sekako deka ne bese klocanje.I bese mnogu retko.Duri so denovi nekogas i ne ja osekav pa bev zagrizena.Tie so se popolnicki osekaat epten pokasno.Jas nemav ni S od salo.Dr mi kaza zatoa si ja osekas plus i epten hiperaktivna e.Ne zastanuva.Ista ko majka i,zivec.Ne znam dali voopsto spie Capricorn Taurus kako si mila?Ima li nesto novo?Te mislam...
Без грижи, има трудници кои ептен на крај им се завртеле бебињата.. што се вика дури и може со глава да се 7,8ми месец доле, а 9ти па да се сврти карлично, нема правило. Мојава е цело време со глава надоле 29та сум, па и јас се смеам си викам гледаш сега на крај и текне да се заврти
@Capricorn Taurus Чекаме убави вести Со лесно само Јас денес бев на цтг и во среда сум пак. Контракции си имам ама не се оние вистинските за раѓање. По се изгледа наредната недела ќе се гушкаме и ние со синко, ако не му текне порано да изненади Инаку јас дефинитивно ќе бидам царски, синко уште се води за покрупен, во соодветната тема ќе пишам колку тежи.. докт. кажа отприлика и толку ќе се роди , евентуално со + 200гр. Едвај чекам да го запознаам тоа мало човече што ја уби мама од клоцање и за кое вреди секоја стрија што ја имам (а ги имам и повеќе од што треба). Добра ви ноќ
@sanja04 Помислив на тебе па да прашам овде што бидна? Ти даде ли некој доктор објаснување што се случило со едното близначе?
15та недела сум и мене матичната ми рече до 20-22недела е нормално ништо да не осетиш се друго е залажување ама нз шо беше тогаш ова само еднаш го осетив а сега како печкање шо би можело да е ширење на матката само... ЈУХУУУ КАЈ МЕНЕ 174 ДЕНЕСКА ПОКАЖУВАА....мене после 13 скоро 14 и сега ми е чудно шо немам и само се плашам ќе ти остани само заморот :/ во поблага форма ама отежнато дишење барем кај мене е така... и одвреме навреме притисокот уште ми паѓа
Ne mi dade nikoj objasnuvanje.Vo ponedelnik kaj organdziski vo stip.Mozebi toj ke mi dade konkretno objasnuvanje.Na nikoj veke ne veruvam tuka.Se pomiriv veke deka e edno.
Ако до 22ра недела ти кажувал матичниот дека се две веројатно кај него е грешката, бидејќи не може плод, веќе бебе од 22 недели да исчезне туку така, големо е веќе, тоа е грешка на доторот 100%, штом другите доктори викаат дека е едно, или едно било, или едно е веќе подолг период барем, може евентуално на самиот почеток кога се точки/ембриончиња да се деси такво нешто, ама во 22ра недела не може да не се гледа. Немој да се депримираш и секираш, да е живо здраво само, инаку верувам дека ти е тешко и дека си се навикнала на помислата дека се две, пет да се па на мајката и се исто мили, но сепак мисли позитивно и не дозволувај да паднеш. Меѓу 20та и 22ра недела скрининг веројатно си правела, мора слики од 3д/4д да ти дадат, мене сепак ми се чини дека твојот матичен е нешто утка, а од друга страна не е можно уште два или три како рече, доктори да грешат.