Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Не само матичниот, туку и друг доктор ѝ кажал дека се две. Многу чудна ситуација навистина.

2. @malena@

@malena@ Истакнат член

Devojki dali znaete dali CRP 10.6 e visoko? Proveruvav zaradi iscedok kako voda koj neli citam deka poveketo go imaat ama dr. Mi rece da proveram CRP za sekoj slucaj.

Nadezna123* likes this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Реф граница нема од страна? Малку е качено.. мене сега на сипанициве ми беше 30, треба да е под 6. На синчево од јако воспаление на уво 90 му беше еднаш, значи не е страшно кај тебе. А црп може од секаква инфекција или бактерија да се покачи, па и од воспаление на нешто (уво пример). Рече леукоцити имаш покачени и во мокрача нели...? Направи си уринокултура да не имаш бактерија во урината.

iki26 and pile30 like this.
  4. pile30

pile30 Популарен член

CRP треба да е под 6 јас прошлиот месец ми беше 9 но и леукоцитите 12 и гранулоцитите а тоа укажува на бактерија и направив уринокултура и ми искочи ешерихија коли 50.000 не голема концентрација но присуство си има...провериси и тоа чим има леукоцити покачени во мокрача...а СРП може и од воспалено уво,расипан заб,вагинална бактерија,позитивни брисеви од нос и грло од се може да се качи...

mariz likes this.
  5. @malena@

@malena@ Истакнат член

Ne, ne znam za leukociti mislam ne mi se pokaceni krvnsta slika mi e kaj maticnata. A urinokultura pravev nekni bese vo red

Sega se javiv kaj maticnata rece deka do 15 normalno bilo da odi vo bremenost

Last edited by a moderator: Aug 15, 2017
    pile30 likes this.
  6. duffi

duffi Форумски идол

@@malena@ нормално е црп да е благо покачено во бременост.
    Ништо страшно.

@malena@ likes this.
  7. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

На брзина ги пролистав нејзините мислења, не видов дека така напишала. Стварно не знам што да мислам, она е сега 29-30та недела, не е можно да не се гледа, тоа се големи бебиња веќе, па и со големи шанси за преживување ако се родат, а матичниот па и ррекол исчезнало :o8-|:x, како така исчеззнува бебе големо меѓу кило и кило ипол не ми е јасно..... ама и не видов дека некаде спомнува втор скрининг, па барем тоа е подетален преглед, не ми е јасно ништо во случајов најсериозно :|.

stevemila likes this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

@RedRevolution
    Не знам како може тукутака да се исуши. Па тоа бебе веќе е оформено, има коски, сите органи се оформени. Мислам дека кажа оти се двојајчени, тоа бебе е имало и посебна плацента, амнионска шуплина, како е можно тоа да го снема во 20 и некоја недела. Феномен некој е ова. :?:

Last edited: Aug 15, 2017
  9. Igle

Igle Популарен член

Мешиња само да ве поздравам. Ми сраснавте на срце, секој ден во темава... ми фали, ама е уште поубаво кога ножињата што те клоцале си ги гледаш до тебе додека бебе нанка....
    Бидете добро и спремајте се за најубавиот период од животот :inlove::inlove::inlove:

Annath, ludoto19, Mari* and 27 others like this.
  10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Јас правев денес треба да е под 5. Мене ми е 4,56. Јас го правев ради покачени леукоцити, 15,1 а ми даде еритромицин.

11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Денес цел ден како да ми се оптегнува стомакот.. Мислам дека серија од 10х10 стомачни имам направено :) И пупето почна да излегува :worried:

12. eli25

eli25 Форумски идол

И мене ми доаѓа прво тука да пишам во темава :D Поздрав мешиња за што и да ви треба тука сум :* П.с спијте колку можете после нема :drunk:

13. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Ајде мамички нема спиење :) ви прават бебињата журка навечер,вашите во кревет нашите во стомак:lol:Сигурно е преубаво чувството кога е до вас,го облекувате како кукле,го мирисате тој најубав бебешки мирис како ванила и кокос:inlove:,тој глас кога ќе заплаче ве бара вас,а и воедно ја развеселува куќата.Многу сакам деца,јас кога ќе видам и од Ромките бебе аии Жими се го земам се играм многу се слатки чоколадни :).Кога некој ме прашува колку деца сакаш да имаш, викам 5 оххх абе ни бременоста не е лесна на овие вруќини,а каде па јас со толку деца :$.Јас се прашувам како мајките со близначиња успеваат сами да ги гледаат :f:

14. stevemila

stevemila Форумски идол

Oh srcka taa.Jas po cela nok ne spijam.Sedam ko blesava na spalna.Maz mi vika ti si se mrdnala.Stomakot mi tezi,nemozam da se svrtam.Malata ne zastanuva so egzibicii,me boli veke se.Ama ke izdrzime krajot ni se gleda veke

15. sanja04

sanja04 Активен член

Bogami cudo golemo.Dali celo vreme e gledala i merila edno dete..Pa moze li tolku godisna doktorka da ja napravi taa greska.No ne samo i taa i toj so me gledase vo 22 nedela na 4d mi kaza oti se dve i ednot karlicno..no ne mi gi pokaza jas da gi vidam nitu pa slika mi dade.I moja greska sto ne sum trazela slika no od kade da znam deka bas na mene ova ke se sluci

stevemila and karibian like this.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Ништо не ме чуде да ти кажам. Имаше пред неколку месеци еден доктор што цели 9 месеци ја лажел жената дека е бремена, а таа не била. Не знам навистина, да не даде Господ на никој.

17. danichap

danichap Moderator Staff Member

Извини доколку си спомнала веќе, каде се случуваат овие работи?
    Која ординација, кој доктор?

iki26, stevemila, duffi and 1 other person like this.
  18. Momichka

Momichka Популарен член

абе мамички, вие сонувате?
    читав дека кога си бремен, било нормално, ама искрено баш ме интерсира дали е ова нешто заедничко за повеќето?

stevemila and duffi like this.
  19. danichap

danichap Moderator Staff Member

И тоа хорор соништа најчесто сум сонувала.
    Како одминувале бременостите толку пострашни. Дека бебенцето сакаат да ми го повредат и такви слични работи.

kukla21, stevemila and duffi like this.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Одамна немам сонувано. На почетокот на бременоста многу сонував, сега не памтам од кога не сум.