Devojki dali znaete dali CRP 10.6 e visoko? Proveruvav zaradi iscedok kako voda koj neli citam deka poveketo go imaat ama dr. Mi rece da proveram CRP za sekoj slucaj.
Реф граница нема од страна? Малку е качено.. мене сега на сипанициве ми беше 30, треба да е под 6. На синчево од јако воспаление на уво 90 му беше еднаш, значи не е страшно кај тебе. А црп може од секаква инфекција или бактерија да се покачи, па и од воспаление на нешто (уво пример). Рече леукоцити имаш покачени и во мокрача нели...? Направи си уринокултура да не имаш бактерија во урината.
CRP треба да е под 6 јас прошлиот месец ми беше 9 но и леукоцитите 12 и гранулоцитите а тоа укажува на бактерија и направив уринокултура и ми искочи ешерихија коли 50.000 не голема концентрација но присуство си има...провериси и тоа чим има леукоцити покачени во мокрача...а СРП може и од воспалено уво,расипан заб,вагинална бактерија,позитивни брисеви од нос и грло од се може да се качи...
Ne, ne znam za leukociti mislam ne mi se pokaceni krvnsta slika mi e kaj maticnata. A urinokultura pravev nekni bese vo red Sega se javiv kaj maticnata rece deka do 15 normalno bilo da odi vo bremenost
На брзина ги пролистав нејзините мислења, не видов дека така напишала. Стварно не знам што да мислам, она е сега 29-30та недела, не е можно да не се гледа, тоа се големи бебиња веќе, па и со големи шанси за преживување ако се родат, а матичниот па и ррекол исчезнало , како така исчеззнува бебе големо меѓу кило и кило ипол не ми е јасно..... ама и не видов дека некаде спомнува втор скрининг, па барем тоа е подетален преглед, не ми е јасно ништо во случајов најсериозно .
@RedRevolution Не знам како може тукутака да се исуши. Па тоа бебе веќе е оформено, има коски, сите органи се оформени. Мислам дека кажа оти се двојајчени, тоа бебе е имало и посебна плацента, амнионска шуплина, како е можно тоа да го снема во 20 и некоја недела. Феномен некој е ова.
Мешиња само да ве поздравам. Ми сраснавте на срце, секој ден во темава... ми фали, ама е уште поубаво кога ножињата што те клоцале си ги гледаш до тебе додека бебе нанка.... Бидете добро и спремајте се за најубавиот период од животот
Јас правев денес треба да е под 5. Мене ми е 4,56. Јас го правев ради покачени леукоцити, 15,1 а ми даде еритромицин.
Денес цел ден како да ми се оптегнува стомакот.. Мислам дека серија од 10х10 стомачни имам направено И пупето почна да излегува
И мене ми доаѓа прво тука да пишам во темава Поздрав мешиња за што и да ви треба тука сум П.с спијте колку можете после нема
Ајде мамички нема спиење ви прават бебињата журка навечер,вашите во кревет нашите во стомакСигурно е преубаво чувството кога е до вас,го облекувате како кукле,го мирисате тој најубав бебешки мирис како ванила и кокос,тој глас кога ќе заплаче ве бара вас,а и воедно ја развеселува куќата.Многу сакам деца,јас кога ќе видам и од Ромките бебе аии Жими се го земам се играм многу се слатки чоколадни .Кога некој ме прашува колку деца сакаш да имаш, викам 5 оххх абе ни бременоста не е лесна на овие вруќини,а каде па јас со толку деца .Јас се прашувам како мајките со близначиња успеваат сами да ги гледаат
Oh srcka taa.Jas po cela nok ne spijam.Sedam ko blesava na spalna.Maz mi vika ti si se mrdnala.Stomakot mi tezi,nemozam da se svrtam.Malata ne zastanuva so egzibicii,me boli veke se.Ama ke izdrzime krajot ni se gleda veke
Bogami cudo golemo.Dali celo vreme e gledala i merila edno dete..Pa moze li tolku godisna doktorka da ja napravi taa greska.No ne samo i taa i toj so me gledase vo 22 nedela na 4d mi kaza oti se dve i ednot karlicno..no ne mi gi pokaza jas da gi vidam nitu pa slika mi dade.I moja greska sto ne sum trazela slika no od kade da znam deka bas na mene ova ke se sluci
Ништо не ме чуде да ти кажам. Имаше пред неколку месеци еден доктор што цели 9 месеци ја лажел жената дека е бремена, а таа не била. Не знам навистина, да не даде Господ на никој.
абе мамички, вие сонувате? читав дека кога си бремен, било нормално, ама искрено баш ме интерсира дали е ова нешто заедничко за повеќето?
И тоа хорор соништа најчесто сум сонувала. Како одминувале бременостите толку пострашни. Дека бебенцето сакаат да ми го повредат и такви слични работи.