Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Не само матичниот, туку и друг доктор ѝ кажал дека се две. Многу чудна ситуација навистина.

2. @malena@

@malena@ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    445
    Devojki dali znaete dali CRP 10.6 e visoko? Proveruvav zaradi iscedok kako voda koj neli citam deka poveketo go imaat ama dr. Mi rece da proveram CRP za sekoj slucaj.

На Nadezna123* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Реф граница нема од страна? Малку е качено.. мене сега на сипанициве ми беше 30, треба да е под 6. На синчево од јако воспаление на уво 90 му беше еднаш, значи не е страшно кај тебе. А црп може од секаква инфекција или бактерија да се покачи, па и од воспаление на нешто (уво пример). Рече леукоцити имаш покачени и во мокрача нели...? Направи си уринокултура да не имаш бактерија во урината.

На iki26 и pile30 им се допаѓа ова.
  4. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

CRP треба да е под 6 јас прошлиот месец ми беше 9 но и леукоцитите 12 и гранулоцитите а тоа укажува на бактерија и направив уринокултура и ми искочи ешерихија коли 50.000 не голема концентрација но присуство си има...провериси и тоа чим има леукоцити покачени во мокрача...а СРП може и од воспалено уво,расипан заб,вагинална бактерија,позитивни брисеви од нос и грло од се може да се качи...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. @malena@

@malena@ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    445
    Ne, ne znam za leukociti mislam ne mi se pokaceni krvnsta slika mi e kaj maticnata. A urinokultura pravev nekni bese vo red

Sega se javiv kaj maticnata rece deka do 15 normalno bilo da odi vo bremenost

Последна измена од модератор: 15 август 2017
    На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.746
    Допаѓања:
    145.190
    @@malena@ нормално е црп да е благо покачено во бременост.
    Ништо страшно.

На @malena@ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    На брзина ги пролистав нејзините мислења, не видов дека така напишала. Стварно не знам што да мислам, она е сега 29-30та недела, не е можно да не се гледа, тоа се големи бебиња веќе, па и со големи шанси за преживување ако се родат, а матичниот па и ррекол исчезнало :o8-|:x, како така исчеззнува бебе големо меѓу кило и кило ипол не ми е јасно..... ама и не видов дека некаде спомнува втор скрининг, па барем тоа е подетален преглед, не ми е јасно ништо во случајов најсериозно :|.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @RedRevolution
    Не знам како може тукутака да се исуши. Па тоа бебе веќе е оформено, има коски, сите органи се оформени. Мислам дека кажа оти се двојајчени, тоа бебе е имало и посебна плацента, амнионска шуплина, како е можно тоа да го снема во 20 и некоја недела. Феномен некој е ова. :?:

Последна измена: 15 август 2017
    На joy1, stevemila, RedRevolution и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.440
    Мешиња само да ве поздравам. Ми сраснавте на срце, секој ден во темава... ми фали, ама е уште поубаво кога ножињата што те клоцале си ги гледаш до тебе додека бебе нанка....
    Бидете добро и спремајте се за најубавиот период од животот :inlove::inlove::inlove:

На Annath, ludoto19, Mari* и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.150
    Допаѓања:
    21.985
    Јас правев денес треба да е под 5. Мене ми е 4,56. Јас го правев ради покачени леукоцити, 15,1 а ми даде еритромицин.

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Денес цел ден како да ми се оптегнува стомакот.. Мислам дека серија од 10х10 стомачни имам направено :) И пупето почна да излегува :worried:

На ludoto19, Capricorn Taurus, iki26 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.998
    Допаѓања:
    123.765
    И мене ми доаѓа прво тука да пишам во темава :D Поздрав мешиња за што и да ви треба тука сум :* П.с спијте колку можете после нема :drunk:

На Zaljubena111, ludoto19, Mari* и 20 други им се допаѓа ова.
  13. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Ајде мамички нема спиење :) ви прават бебињата журка навечер,вашите во кревет нашите во стомак:lol:Сигурно е преубаво чувството кога е до вас,го облекувате како кукле,го мирисате тој најубав бебешки мирис како ванила и кокос:inlove:,тој глас кога ќе заплаче ве бара вас,а и воедно ја развеселува куќата.Многу сакам деца,јас кога ќе видам и од Ромките бебе аии Жими се го земам се играм многу се слатки чоколадни :).Кога некој ме прашува колку деца сакаш да имаш, викам 5 оххх абе ни бременоста не е лесна на овие вруќини,а каде па јас со толку деца :$.Јас се прашувам како мајките со близначиња успеваат сами да ги гледаат :f:

На ludoto19, Mari*, Belabelinakinder и 8 други им се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Oh srcka taa.Jas po cela nok ne spijam.Sedam ko blesava na spalna.Maz mi vika ti si se mrdnala.Stomakot mi tezi,nemozam da se svrtam.Malata ne zastanuva so egzibicii,me boli veke se.Ama ke izdrzime krajot ni se gleda veke

На ludoto19, Ambra20, Belabelinakinder и 6 други им се допаѓа ова.
  15. sanja04

sanja04 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    43
    Bogami cudo golemo.Dali celo vreme e gledala i merila edno dete..Pa moze li tolku godisna doktorka da ja napravi taa greska.No ne samo i taa i toj so me gledase vo 22 nedela na 4d mi kaza oti se dve i ednot karlicno..no ne mi gi pokaza jas da gi vidam nitu pa slika mi dade.I moja greska sto ne sum trazela slika no od kade da znam deka bas na mene ova ke se sluci

На stevemila и karibian им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Ништо не ме чуде да ти кажам. Имаше пред неколку месеци еден доктор што цели 9 месеци ја лажел жената дека е бремена, а таа не била. Не знам навистина, да не даде Господ на никој.

На ludoto19, Belabelinakinder, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.456
    Извини доколку си спомнала веќе, каде се случуваат овие работи?
    Која ординација, кој доктор?

На iki26, stevemila, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    абе мамички, вие сонувате?
    читав дека кога си бремен, било нормално, ама искрено баш ме интерсира дали е ова нешто заедничко за повеќето?

На stevemila и duffi им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.456
    И тоа хорор соништа најчесто сум сонувала.
    Како одминувале бременостите толку пострашни. Дека бебенцето сакаат да ми го повредат и такви слични работи.

На kukla21, stevemila и duffi им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Одамна немам сонувано. На почетокот на бременоста многу сонував, сега не памтам од кога не сум.