Еј а јас со две на пат После ќе офкам за спиење а знам дека уште 3 добри години НЕМА СПИЕЊЕ.Уште сега ме фаќа страв. Ми викаат дека близнаци со помала родилна тежина се обично па не плачат толку немале "плуќа" да плаќат и повеќе спиеле. Глупости ама како утеха добро ми дојде И јас едвај држам,стомакот наеднаш многу ми порасна, не се препознавам дури,и ми тежи. И малата не можам да ка играм и занимавам како до скоро. А активна сум со неа цело време.
Киров? Уф леле. Ајде Загорка има утки, ама Киров е доста професионален. Жал ми е навистина. Се повеќе се разочарувам од докторите во болница.
Богами со лесно на тебе, имам другарка исто со близнаци бремена.. а девојчето прво и е колку синко 2ипол годинки... вика да си попишувам уште малку со тебе, после ке ме нема ми прати слика од мешето леле колкаво и е, дури надоле фатило да оди... Ајде само со лесно, ке станеме зомбиња, но не е битно тоа.. битно да сме живи, здрави, па ке де наспиеме и ние еден ден (таму во пензија) хахаха
kakvi i utki da imala ova rekord rusi. Za Kirov imav slusano pofalni zborovi ama ocigledno vo nikoj ne treba poverenie da se ima. Vo bolnica na ginekologija posebno e ludnica eden nema kako covek da te prasa sto ti e. Toa Gospod neka ne cuva so vakvi doktori.
Lele nemoj da me plasis znam deka treba pod 5 ama mi rekoja deka 10 mozi da se tolerira normalno bilo da e pokaceno do tolku.
Аааа и јас тоа ако не сме имале со мм подолго време А сонови ништо, мн ретко сонувам... сонувам ептен ако станам ноќеска за до вц и кога ке се вратам на спиење сонувам зашто не спијам веќе цврсто
Добра вечер девојки. Јас денес пукнав од досада, изедов се што ми се најде пред мене и се испонервирав што кучево не е подобро. Утре одам на амниоцинтеза, малку ме фаќа паника. За спиење ако се зборува јас спијам немам гајле спијам и кога треба и кога не треба. За соништа па ништо повеќе од вообичаено а за спиењето после породување не ни размислувам, повеќе се секирам како ќе се справам со дете од 3 и бебе. Ај се тешам има време. Апликацијата вика 165 дена
Мешина јас се изнаспав овие 3дена само што незнам синко како е застанат десната страна ми се грчи и ме боли под градите страв ме фаќа дали да одам на преглед или нормално е
А пак мене долу скроз дури под матка цело место ми е стврднато и таму легнува деновиве, исто имам болки во одење и седење, кога ќе се качи нагоре е друго.. Цел стомак се грчи боли, како контракција
Значи не сум била сама ми олесни малку фала ти тоа е кога ти е прво само ќе прашуваш и ќе се плашиш ама и како надолу да ми е спуштен мешко
Мешиња уживајте се ќе биде ок. Сите не боли по нешто, која кај папокот,која ниско доле,која високо и е бебушот па снемува воздух,па препони,кичма,грб... Верувајте после иде тешкото ( да речам слатки маки,иако на периоди и не се баш слатки). И мене се ме боли, мешко напред премногу ми тежи и ми притиска на се. Добро направив што си го отворив боледување,кој ќе седеше на столица 8 часа,ќе поцркав.
@sanja04 немам коментар. За Загорка, сум била неколку пати... Мене Зоран ми е матичен, ја делат амбулантата, и баш со мм се мислевме како успеваат да гледат на тоа ехо. Донација им е од Јапонија не знам пред колку века. Да, и мојот матичен не ми вади слики од Ехо. Само кога мора... изгледа штедат. И кај Киров сум била неколку пати и тој не ми вади слики. Малку ме изненади од Киров, дека знам сите имат само пофални зборови за него. Многу чудна ситуација ова. Жал ми е што поминуваш низ сето ова. Сигурно ти е многу стресно, но те молам држи се.
Јас уште нешто ќе се пожалам. Почнав да не си ја гледам кикирката веќе, е тек допрва ми се маките за средување
Aj za Zagorka ne mi e nisto cudno.Ama Kirov?!E ne mi se veruva stvarno.I jas sum od Str Voopsto ne mislam i ne se sekiram.Najmalku za poragajot koj edvaj go cekam.Cel den sum u pokret so strancive pa ne doaga red nitu noze da ispruzam.Plus rasturivme doma ke krecime ke sreduvame.Ne spijam od so imam bolki vo grbot,krstot,nozete,tesko disam.Nemozam navecer a kamoli pa preku den da spijam
И јас таа врста на хорор сонувам За средување си ставам столче во када и седнувам,многу ми е полесно така Ај добро вечер мешковци Денес имав страшни менструални болки кои фала му на Бога брзо поминаа Пред два дена имав и една контракција Незнам дали е нормално во 26+ недела да е така Почнав дури филмови да си правам дека предвреме ке се породам
Мене искрено случајот со @sanja04 ми личи како трговија со деца. Да не бидам погрешно сватена само гласно размислувам , ама нема друго објаснување. Невозможно е во 22 или мислам дека 29 недела беше да снема едно бебе така од нигде-никаде. Па крварење мора да има, или болки или не дај боже сепса да фати ако чуваш мртов плод и тоа со голема тежина. Ама и таа па ноншалантна некако. Досега ќе отидев на 300 доктори, ќе викав, ќе барав одговори, а не само така да си се помирам се исушил плодот. Па не сме племиња па ајде лажи само. Многу чудно.
Iskreno i jas pomisliv na toa zosto tie slucaevi se pocesti stanaa ne samo vo mk tuku i nadvor. Ama ne sakam da kazam za da ne me svati pogresno mislam deka treba da se zeme rabotava za seriozno no ajde da gledame i od drug aspek sigurno i nejze ne i e lesno samo sto ne saka mos da go pokaze ovde znaete koga neato ve maci i progonuva ne mozdte da spiete nitu pak imate zelba za nesto drugo sigurno i nejze ne i lesno. No site ovde sme da i dademe celosna podrska. Znam deka nekoi luge ke kazat e odma se zalis i kazuvas a site no jas barem spored mene ako ne se iskazam nekomu mislam deka srcevo ke mi pukne sekako ne za se tuku za seriozni problemi baram soveti od sekogo ne me e sram da prasam i da sosusam. Pozdr mesinja