Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    абе @iki26 и да оди и да вика, секако нема чудо кое би и го вратило плодот.;(
    Киров е доктор кој за година или две ќе оди во пензија. Еден од најдобрите гениколози во градот, па можеби и околината.
    Од пред некој ден кога @sanja04 ја сподели сторијата, мислам дека кошмариите ми започнаа од таа вечер. Сериозно во многу прашалници сум. Сметам дека си во право, треба да ја истера ситуацијата до крај, сепак мора да се чува, сепак и бремена е и не може да се стресира премногу.
    За некој месец треба да се пораѓа кај Киров или кај колеги на Киров...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    76.410
    Еееех ова е повеќе од 2,3 дена... сипаниците, па 7 вагиналети :D Некои 2+ недели сме немале :D

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Како бе можете со толкави мешиња секс да имате? Јас едвај се вртам во кревет, поза за спиење не можам да најдам а не па за секс. :lol:

На Bebulleee, joy1, ludoto19 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.147
    Допаѓања:
    21.983
    Не те плашам...не знам до колку се толерира. Не ми кажаа за црп, ми кажа само за леукоцити дека до 15 се толерира.
    Без паники, само не боцкаат за нешто ако му мислиме на се тешко нас. Се напнував се секирав сеа више кренав раце само слушам што ќе кажат. Кога ќе се породам доктор и игла неќу да видам.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Не е лесно да, ние само можеме да наѓаме и совет некој да дадеме. Но прво од здраствен аспект ќе се борам да најдам одговор за проблемот. Да е здраво и живо другото бебе, и се да биде во ред. Но гарантирам дека ако седи мртов плод 22 недели стар за 5-6 дена сепса се фаќа. Како ќе се исчисти телото од "страното тело" нели го нема веќе.
    Па температура ќе се јави, може и родилни болки, контракции не е играчка работава. Па спонтан жена ќе има во 8-9 недела па морa да ја киретираат, а не 22 недела туку-такада снема нешто. Или цело време ја лажеле докторите, не знам што да речам.
    Нека си ја истера бременоста до крај,се да заврши убаво, ама случајов мора да се реши.

На joy1, ludoto19, Belabelinakinder и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Жално жално... Дефинитивно во Ср. нема докт. кој си ја знае работата. И мене ми го имаа испофалено Киров, мада никогаш не сум била кај него, а после ова немам ни план. @sanja04 Незнам што да ти кажам мила, сигурно низ стресови и нервози си минала и уште минеш. Ако имаш можност оди на приватно во Ремедика да те видат или како што спомна во Штип. Те гушкам!

На Momichka, iki26 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    76.410
    Мене не ми е мн големо мешето :rofl: кога лежам па ич нема меше, малку подуено кај што е бебето само хаха
    Прва бременост поголемо меше имав и веќе на крајот немаше шанса, исто пози неможе да се најдат... ама па препорачуваа за раѓање па некако мора да се снајдеш :rofl:

На fana, stevemila, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Ххаха со огледало

На ZAHRA, karibian и stevemila им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ehee toa e mnogu:!: zamisli mene i mnogu clenki ovde kako sme,po 8,9meseci nemame.So vika forumce Nemozam da spijam,da se svrtam ne pa sex.

На Zaljubena111, Цвет88, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Ова е страшно што се случува тие изгледа не се способни да работат доколку има документ дека пишува за близнаци јас ќе ги дам во весниците и на тв што е ова ќе испари .Јас останав со близнаци ама после првиот преглед ми кажа дека е послабо и ке остане само едно а исто и јатрвами таа не знаела дека се близнаци и се слошило и имало излив и остана само едно . Мора да има знаци дека нешто се случило како што ти кажа ова не е за така да остане

На forumce, stevemila и iki26 им се допаѓа ова.
  11. sanja04

sanja04 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    43
    Golem sok bese i za mene i za mm.7 meseca da te lazat.Mnogu se raduvavme zosto se bliznaci.Veke i ke kupuvav alistenca,zodto neli mi kazaa deka moze porano da se porodam.Kako demek ednoto bilo mnogu nisko,vsusnost sega toa sto bese nisko go nema.Pocna maticnata da me gleda i vika nesto ne go gledam jasno ke odis na ctg da videme srceva reakcija.Odam tamu i doktorot mi vika aj da te vidam na eho.Koga pocna da me gleda vika Dobro koj ti kaza na tebe deka noses bliznaci..jas tuka gledam edna glava.E togas bese najgolemiot sok.Dolga i siroka da zemam se da vi raskazam.Uste se cudam

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    76.410
    Јас па немам мака со стомаков, дали не ми е голем.. како да го немам :) клекни стани собери играчки секој ден по 200 пати, па седни стани доле на земја, играм со синчево по цел ден и башка го кревам чат пат. Сама го бањам у туш кабина, после ми бега за облакање.. па борби за тоа тегнење клоцање :D и плус да не збориме за бељите (сокови истурање, прееска соларник начекал и истурил сол кај стигнел) (facepalm) правосмукалка игра секој ден тешка што е еден тон :D и плус на се ова ручек, чистење, пеглање, машина по една мин дневно пружување :D
    Па за еден секс нема проблем ич, на сите активности во денот тоа е гола вода :D секако имам дозвола од доктор и друго е :)

На wannaBeMomma, pandelka, karibian и 7 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Цело време те водеа двејцата паралелно? Или после замина кај Киров?

14. sanja04

sanja04 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    43
    Maticnata me pusti kaj kirov vo 22 nedela na 4d.Vsusnost toa e 3D,no jas si potraziv da odam cisto onaka za vtoro mislenje i ona sama me pusti kaj nego.A redovno sekoj mesec si odev na kontrola kaj maticnata.Si imam i majcina kniska vo koj si pise za sekoj kontrola koja nedela merki Se.A i plus za dvete mi kazaa deka se maski

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  15. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Душа ништо не може да те утеши солзи ми течат јас со висока бета ми кажа дека се близнаци бев пресреќна скокав од радост и докторот рече ова 100%се близнаци кога појдов на првиот преглед кога ми кажа дека едно ќе остани ми се урна цела болница и ден денес кога ќесе сетам си плачам и кога ќе прочитам дека некоја носи близнаци се радувам како мои да се а не па 7 месеци да знаеш дека се две ајде тешисе со другото и мене така ми вика само се да биде во ред господ да не чува сите :hug:

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Значи не те водеше он? Само ти потврди дека е едно? Извини многу прашувам а знам не ти е до тоа.

Оти Киров е стабилен и не зборува пред рака. Т.е зборува малку, само кога е сигурен.

На kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  17. sanja04

sanja04 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    43
    Znaci kaj nego otidov vo 22 nedela i pocna da me gleda na eho na 3D i nisto ne kaxuva.I vikam doktore se li e vo red,da ne ima nesto..i mi vika Ne gledam kako se postaveni.I zavrsi so pregledot pocna da pise izvestajot i mi vika vo red se decata samo ednoto e karlicno.I kaj mene e izvestajot od nego kade sto pise deka se 2 i deka ednoto e karlicno.Tolku bese od pregledot kaj nego.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Ако имаш сила барај ја правдата низ повисоките органи. Сепак имаш документ за доказ. Жал ми низ тоа што минуваш.
    Не знам друго што да кажам.

На Belabelinakinder, forumce, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Maz ti da fati dobar advokat i da ja baras pravdata.Znam nema nisto da vratis nazad.No redno e veke da pocnat da dobivaat kazni.Dosta go macea narodot.Mu kazuvam sega na Maz mi,vika neka gi fatat za sija i neka im gi skinat.Veruvaj se potresov.Imas dokumenti ne ostavaj taka

На Belabelinakinder и iki26 им се допаѓа ова.
  20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    За односи и нас докторката ни забрани до 12та :) ама пошто веќе стигна,планирам уште некоја недела јок :) некако "шубе" ми е ,што знам мислам дека е рано :)
    Леле ахахха,а кога сме кај соновите што сонував пред некој ден :) пред да спијам си пуштив на јутуб мали патчиња хаахха,многу ми се слатки,и дека подзаспана ги гледав последно пред спиење сонував дека сум родила патка,значи бебе патче. Па со ци*ката сум го бркала низ дома да го дојам,па и цицаше :D:lol:
    Дефинитивно треба животинчињата да ги заменам со бебиња на Јутуб :) :hai:

На Skorpija25, Среќичка, duffi и 8 други им се допаѓа ова.