адвокат добар и тужба стеги им и на двајцата лекари и на тв нека испадне или по портали пиши ги тука е нешто матно да не се две а да сакат едното на пораѓај да го украдат? какви црни мисли ми се мотаат у пм
Jas sonuvav deka nosam devojce duri ime imase Ana a i mm sonuval kako castiti za kerkicka. Dali toa bi mozelo da znaci kako pretskazuvanje iskreno ne mi e bitno devojce ili momce samo neka e zivi i zdravo. No velat deka sonovite ponekogas se i vistineti.
Zdravo mesinja majka sum na dve decinja no sega ocekuvam uste dve znaci bliznacka bremenost.Brenena sum 17 nedela se bese vo rwd e sega na posledoti ispituvanj kr mi bea pokaceni leukocitite 15 i maticniot ginekolkog me isprati da provera Crp i sto da vidam visoko premnogu duri 18 panika do plafon ve molam za iskustva bidejki se preplasiv
Најдобро да направиш една целосна контрола (брис од нос грло), ушите да ги провериш, брисеви од доле и уринокултура бидејки црп може да се покачи од било каква бактерија, било каде, па и од инфекции (како мн воспалено грло, уво), од некој воспален расипан заб (од ова може и леукоцитите да се покачени во крв), па дури и при некој вирус. Јас сипаници моментално прележувам и црп кај мене беше 30... Мокрачата океј ти била до сега? И дали нешто те мачи од ова.. заб, чешање некое доле и сл..? И не се плаши не е премногу 18 црп, премногу е 90 (волку еднаш беше кај синчето при воспаление на уши). И честитки за бременоста, полна куќа деца убавини
Јас не сум од оној тип на луѓе кои веруваат во сонови, искрено дури и не ги ни паметам соновите, а ни не сонувам многу. Некогаш и од голема мислам за нешто може на сон да ти се јави, така да не би се многу ,,водела,, по она што сум сонила. НО... кога останав бремена со првата ќеркичка и се јавив на мајка ми да и се пофалам а она веќе знаеше и ми рече ,,знам, девојче ќе е,, Наводно на сон и се покажало. И се смеев зашо чудно ми беше до толку јасно да и се прескаже. Другооо, моја другарка си сони девојченце со се име (верско) и стварно роди девојче и си го крсти со тоа име. И така, ова се примери кои од сон станало јаве, ама пак имам некој сомнеж дали се случајни тие сонови или стварно и соновите ни навестуваат нешто. Јас не сонувам често и не обрнувам многу внимание на соновите, веднаш ги заборавам.
Vo mokraca imam leukociti pokaceni i na bakterii po dva + inace imam zab rasipan jas ispaniciv premnigu
Мешиња многу се осеќам без везе од синоќа и сабајлево исто.Доле го осеќам бебе и како замрдува но еве додека пишувам на интервали ми замрдува ко нервче ме затресува доле и ко чувство имам ко во секундата дека ќе се измокрам...Незнам дали е сеуште рано (23+3) сум но икање ли е ова или ми лежи убаво на бешиката? Многу непријатно ми беше и рано сабајле во спиење осетив и кичма ме болеше и кај анусот ко струички но тоа дали траеше 1ч. Овие 2 дена и ептен често мокрам може лежи на бешиката...а вчера кога ми рипкаше стомакот лево од папок немав доле такво чувство после пак продолжи...
А уринокултура не ти дадоа да направиш? Чим имаш два + и башка леукоцити покачени можно е да имаш бактерија... и плус ете и од забот малку покачено, заедно може дошло до толку... а и некои членки кажаа дека и нормално е малку во бременоста да е покачено црпто. Оди било кој период од денот немораш баш прва мокрача сабајле и остави во некоја лабараторија...
Ne mi rekce da napravam urinokultura ne ni obrna vnimanie ni na leukociti ni na pozitivnos na bakterii
Однеси си на приватно мокрача да ти испитаат уринокултура 350 ден.е во Авицена јас носев да си си мирна...Да точно СРП и леукоцити се покачени во бременост но сепак да се утврди од каде е жариштето за да се пие ако треба и антибиотик...јас секој месец си правам крвна слика и уринокултура обавезно.
Јас завршив со амниоцинтезата, не беше ич страшно малку језивко ама ок. Докторката фина иако на претходната контрола беше многу понасмеана и попријатна. Нема врска тоа е не на секој му е денот . @Ano честитки мила да сте живи и здрави
@snegulkata И јас кога останав бремена ми се кажа на сон дека ќе имам девојче и како ќе се вика,девојче ќе биде и здравје Господ ќе се вика како на сонот.На другарка ми кога и се јавив да и кажам дека сум бремена ми рече сонив дека си и дека девојче ќе биде.За другарка ми сонив дека девојче ќе биде и е.... Почнав да го носам појасот,подобро ми е,не ме влече.Зборував со многу кои носеле со ниска постелка и немало проблем па ми олесна.
Јас не верувам во сонови На почетокот од бременоста 3 пати сонував дека ќе родам девојче, но тоа најверојатно од преголемата желба што ја имав за да биде девојче. Но еве носам машко бебе и едвај чекам да го гушнам
Пааа можно е да има вистина во тоа. Јас уште во 8недела едно 4-5пати сонував дека бебето е машко и како треба да се вика. Баш испадна дека е машко, а и така ќе биди
Ај да се пожалам и јас цела ноќ не спиев десната страна ме болеше а имав и некои болки кај левиот јајник и кога се поместував цел стомак ме болеше страв ме фаќа незнам дали да закажам да појдам на преглед после да не напрам како комшивкава што се породила без болки некое мислење давајте вие искусните
Која недела си? Истото ми беше и мене, особено на грб неможев да се свртам од болки. Еве сабалјево бебуш е качен кај папокот и немам галје. :/
37+2 сме сега незнам што да правам а докторот ми рече на 29 да појдам на контрола ќе се мрднам до тогаш
@ludoto19 значи ме изнасмеа Се регистрирав само заради твојот сон Како сум се насмеала, мислам дека и бебушката во мене се смееше Нова сум на форумот, бремена 25 недела
Ехе вие сте биле на крај - Закажи на контрола, кажиму дека имаш болки некогаш сигурно ќе те прими порано
Кај тој што одам не е тука на одмор е ама може кај другите доктори кој се на смена се мислам што да правам јас сум од прилеп а во битола одам во плоднос