Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    јас моево куре го осетив кај 16 недела :rofl: има уште време ехееее сеа шутира секој ден :devil:

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.444
    Допаѓања:
    260.306
    Девојки ќе ве замолам да пишуват правилно. Премногу правописни грешки, неможам мислењето да го прочитам. Употребувате погрешни букви, пишувате со мали букви, на латиници, па не сте неписмени, потрудете се малце, пред се заради подобра прегледност на темата ;) .

На Bozica1980, Srekicka и bittersweet им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    :?: ова дане е за мене јас писувам преку i pad и буквите ц и она ц со цртицка горе и буквата с со цртицка долу јас немозам никако да ја написам :( помос :worried:

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ddevojce, приската е испитување за недај боже, колкава е можноста бебето да го има Даунов синдром

Jagoda123,најпрво добредојде :clap:
    инаку нема шанси во трета недела да се види полот, на некои многу ретко се гледа во 12/13та, дури на тие контроли по 17та недела им го откриваат полот.

zalosna, ти нас не прашувавш кога сме го осетиле а ти имаш 2 бремености претходно? :D

cvetelina, велат дека таквите болки како за добивање во почетните недели се нормални...и го препорачуваат магнезиумот да се пие. Но најудобро е секогаш консултацијата со доктор.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.157
    Допаѓања:
    43.790
    Snow-Queen погрешно си разбрала Јагода сакаше да каже дали би се видел плодот на ехото, а не за утврдување на полот . Нормално рано е затоа ;)

Јагода еве ти една страна на која ке моеш да си видиш и во која недела си од бременоста
    http://www.clearblue.com/de/rechner-fur-den-geburtstermin.php?gclid=CJeNuN-jvLgCFYPHtAodR24AKA
    Едноставно си пишуваш термин на последната менструација и траење на истото пр 21 ден и ке ти го пресмета датумот на термин за породување :)
    А на првиот преглед се гледа н вагинално ехо плодот, па се прави и Пап тест
    Ах ке заборавев имај си лесна бременост исто и на новите мами :D

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.282
    Допаѓања:
    67.904
    Ќе се отклучи утре темава. До тогаш можете да ги прочитате правилата на форумот за испраќање на едно мислење по друго во рок од некоја минута.
    И можете да си постирате во другите теми. :)

Едит: Темата е отклучена. Доколку постирате мислења едно по друго, а не го редактирате првото мислење, мислењата ќе ви бидат избришани. Доколку намерно не ја користите кирилицата мислењата исто така ќе ви бидат избришани.
    Ако ве мачи некаков конкретен проблем побарајте ја соодветната тема, наместо за се и сешто да прашувате тука, за нели, да не се доведе темава до клуч бидејќи ќе биде излишна.
    Се надевам дека нема да дозволите да дојде до тоа. :)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    :D ехееее да имам две ама тоа бесе пред 14 и 11 год работава е ново се памти старо се подзаборава....немозам се да памтам :D ....и да си писам фала сто ја одклуцивте темава поново посто ми је нај интересна :)

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Добро утро мешенца....повторно во нашата тема :sun:
    Jaс вчера си имав relax ден, цел ден во природа...скаричка...милина. 8)
    Денес веќе турбо ќе е денот со обврските околу свадба. :whew:

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден и од менеее ние сме си суперр неделнички се излежуваме убав деен позз

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Добар ден и од мене! :)
    Ех мешлаци јас сум си пресметувала колку сум бремена од денот кога претпоставував дека е зачнато бебето. Ама како ден на зачнување се сметал првиот ден од последната менструација.
    Ако е така тогаш сум бремена 4 недели и 4 дена и сум полна со надеж дека утре ќе го видиме зрното на ехо. :) ЕДВАЈ ЧЕКАМ!
    Освен болки во градите и повремени грчеви во јајниците немам некои други проблеми.
    Мешлаци како сте со спиењето? Јас (откако дознав дека сум бремена) две вечери по ред сонувам тешки глупости. Де го губам бебето, де крв на гаќите, абе глупост до глупост.
    Затоа наутро станувам со болки во грбот и уморна :| Јас сум психо или нормално е? :worried:
    Веројатно после првиот преглед и мене душата ќе ми се ослободи, па нема да сонувам вакви глупости, зошто искрено чекањево ме убива.

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ајде утре ке си го видиш бебушот.. иначе за соништа не грижи се.. тоа е нормална појава најчесто што мислиме свесно или потсвесно....сите сонуваме разни глупости едноставно уживај.. а за болките да ти кажам и јас ги имав.. ама сега веке некако ми се намалија....еднаш може грч да ме фати во денот...ајее уживкај си и не си психо туку си трудна :!:

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    добар ден убави мешиња :) добри сте?
    ние сме добри,онака понекогаш со мали болки во долниот дел на стомакот и многу мокрење :^) се прашувам дали е во ред???

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    :) и јас имав болки во стомацето до 10 недела а за мокрејнето на секој сат одам па и преку нојкта по 2- 3 пати обавезно станувам

14. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Девојки да ве прашам дали е можно од фероглобинот да повраќам?
    Баш сабајлево намерно се напив само од нив а фолната и другите витамини ги оставив за подоцна па повторно поврати :^) Од кога ќе ја испијам капсулата го осеќам нејзиниот вкус,уствари како киселина да имам од неа,и после две три минути повраќам?
    Не знам што да правам...приметив дека од кога ги пијам капсулите обавезно повраќам...можно е да е од нив???
    Што да превземам?

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    јас сум помалце на 1 сат :D мочка :D иначе се случува да ме фати паника и да се размислувам да не не е нешто во ред и слично :^)
    остана уште утре па задутре идам на лекар,ако ми закажат за после неколку дена ке идам на брзо :^) веке поминуват две недели од како замина датата за менс... па сакам да се направат контролите да бидам смирена :)

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    мислам дека треба да се консултираш со лекар... капсулите ги пиеш па ги повраќаш... немаш корист од нив

На TSS и zalosna им се допаѓа ова.
  17. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Барем сабајлево не видов дека ја повратив...Го повратив само сокот со кој ја испив капсулата...што знам....мислам дека капсулата не ја видов...но тоа не значи дека понатаму нема да се случи истово...можеби и неа ќе ја исфрлам...
    Ако некој знае со кои природни состојки можам да ја подобрам крвната слика ве молам да ми каже...
    На пр. знам за аронијата,баш денес или утре ќе купам,цвекло,спањаќ...што друго???

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    и јас сум многу слаба со крвната слика,мене ми рекоа да јадам и месо од коњ :^) исто повеке манџи,па месо ама ова од коњ сите викат дека веднаш има ефект а јас уште не сум купила :^)

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    :) на 6 или 7 недела мози да си го видис бебуско а тоа сто сакас побрзо да си појдис на док. е едноставно добро за тебе да си прасас се сто те интересира и иц да не се секирас за со Mокрејнето тоа е нај нормално кај сите е така :)( имај на памет сега најпојце треба да се опустис) срценцето на бебуско треба да поцни да му цука

20. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    :puke: Месо од коњ??? Мислам дека се друго ќе јадам ама тоа :x самата помисла ме убива...
    Ќе си купам јас аронија,цвекло,спањаќ и други такви работи...полесно и поовскусно ми изгледа...
    Сепак благодарам на одговорот :*