А новите шишиња како ги чистите стаклените не можам да најдам тема за тоа затоа овде пишувам сакам да ги измијам да ми се готови
Јас ги чистам со четка за шишиња и сода бикарбона. Ги варам во тенџере со сода 5-10 мин,и ги оставам да се исцедат.
Утре сум на ехо на срце за бебето,доктор од Систина ќе го врши прегледот. Искуства,да знам како ќе се одвива? Јас конечно ватив кревет после 12 часа работни активности.Ми треба одмор,среќа колешките ми помагаат па поштедена сум од кревање многу тешко.Седнувам и на работа ама кревет си е кревет
Гледа само срценце - комори, предкомори, проток на крв низ нив, до б.дробови, дали има отвор меѓу лева и десна комора. Ме бендиса докторот - убаво објаснува.
Девојчиња како да приметувам деновиве по малце да се згрчува матката, ама не бев сигурна. Сега баш видов истото чуство како грчење кратко и се испака стомакот на едно место. Знам дека се случува ова ама си викам да не ми е рано. 19 недела сум денес. И уште една работа приметив на стомакот на едно место кога ке се допрам надворешно имам мала болка, незнам од што може да биде. Евентуално приметив дека веќе ме стегаат панталоните што ги носам на работа па си реков од тоа. Бев пред два дена на преглед ама ете ништо од овие работи не ме загрижуваше во моментот па не прашав. Инаку све беше ок.
Се шири матката, бебчето се повеќе ке расте па треба простор.. А инаку јас имам едно место на стомакот што ме боли (дури и видлив е капиларот), само во бременостите како расте стомакот ми се појавува и ме боли... како стрија личи, ама подебело лилакво, може да е нешто такво и кај тебе.. боли на допир... Не се грижи, викаат се додека е се издржливо не е страшно, секако и да не боли долго време без престан
Дoбрo утрo мешињa Спиете? Ме рaзбудијa сегa некoи хеликoптери врррр врррр стo пaти. Гo прскaaт грaдoт oд буби? или пaк нештo другo е?
Нормално е срцка, еве истиот случај сум јас. Дур некни на докторот му велев да не ме стега со ехото оти имам болки Секоја болка е убава, знак дека нашето малечко си завзема повеќе простор а нашите органи фатиле некоја кривна Такви лилјакови имам од страна јас, мешето напред боли и долу кај матката. Чим си имам еве другарка за болењето значи е нормално во оваа недела
Да! И мене истите ме разбудија и не им е прв пат, мислам ке се урнат еден ден кај мене у куќа.. зашто сум на мааалку повисоко и некогаш ѕидовиве на куќава мислам се стресуваат од нив... Така ме извадиле од памет рипнав, а мм и синко па гајле немаа, кома @Bebulleee после раѓање ке се повлечат... а како ми порасна мешето со синко, така се истегна тоа и се повеќе ме наболуваше (некоја болка повеќе како штипкање)... Леле иначе незнам дали сонував или стварно се случи, но се начекав како спијам на стомакот легната не спиев баш вечерва како што треба, нешто синко го мачеше и плачеше на саат време... и дали беше сон или вистина незнам... цело сабајле па госпожава не мрдна и се уплашив, па сега дури еднаш клоцна, ах бре
Kontrakcii na matkata se toa, ama ne onie rodilnite. I koga ne sme trudni kontrahira, na primer pri seks, ama ne mozeme da ja vidime oti e mn mala. Taka da nema zasto da se plasis, normalno e. Mene po cela nokj mi bese tvrd stomakot a gledam i sega. Duri koga ke stanev se vrakjase vo normala. A 38ma nedela se porodiv
Добро утро и од мене....некни спиев убајни ама ноќеска на раати со еден куп сонови.Малата клоцаше цела ноќ што ретко и се случува,обично преку ден е активна ноќе не ја сеќавам. Се спремам за на преглед па тремата е присутина.
И јас цела вечер си ја преспав, пред пола сат станав Ама под терапија бев Ништо не сум осетила, трупче сум спиела. Да ја наранам малата и ќе излегуваат со ММ јас да чистам на раат.
Zdravo Bremena sum 11+ nedela Ama od vcera Kako da imam bolki vo dolniot del na stomakot I vo jajnicite vo vid na secenje. Vcera duri I malku temperatura krenav. Denovive bev napnata, nervoza. Dali e mozno ne Daj boze da mu prekinala srfevata reakcija na bebeto? Ke imam ne kakvi simptomi Ako toa se sluci? Nemam ni krvarenje ni nisto, se e normalno samo bolkive me plasat. Ako dojde do missed ab nema nikakvi simptomi? Mnogu se plasam.
Зошто бараш проблем кога го нема??? Се е тоа нормално во таа недела од бременоста, и помалце нервози! Сега најмалку му е потребно тоа на бебето а и тебе. Поздрав