Немој такви мисли! Болки ке имаш се до крај повремено бидејки матката ке расте и ке се шири за бебето да има каде да се развива, тие болки како боцкање сечење е ширење на матката... немој да се грижиш се е во ред
Бевме вчера на гласна музика не го осеќав бебе но вечерта ми врати за малтретирањето прв пат така ми рипаше стомакот јаки удари дури снимав како стомакот ми го поткрева и во истиот момент убаво ми беше но и страв зошто многу го осеќав стомакот затегнат ко да беше на сите различни страни оптегнато бебето.И осеќав само 5 мин.гледав на саат кичмата ме болеше и ми прекина...а во долниот дел имав ко болкички но не значајни и не долги...тоа со кичмата контракции лажни се или си бладам? И дали вас така ви се оптегнува стомакот и осеќате ко тежина? Ај ве молам пишете ми
И мене почна така да ми се растегнува по стомак, јас и дека карлично го носам многу ми е смешен стомакот кога клоца ќе бидат немирковци
Isto osekam.Bez sekiracii.Jas sinoka do 2 saat bev na jaka muzika.Malata ne zastana.Ko po ritam me mavase.Arno ama koga legnav me utepa.Vikam e sega da mi vrati so ne ja ostavam da si spie
Обично така е... кога сме во движење, кога слушаме гласна музика ги нема... и после кога ке легнеш напаѓаат
Женски заборавив да ве прашам. Др. пак ми даде уште една тура Дексаметазон 3 дена по 12 мг?? Ова ќе ми биде трета тура,да не е многу? Секаде читам по две тури им даваат.
Mojava veke i vo dvizenje besnee.Sega dur vozev mislam nozete odozdole ke i izlezea.Se buni izgleda ja macam mnogu
Јас па ептен слабо ја осеќам, само кога лежам и евентуално малку да ја осетам додека седам... и синчево така мирничко си беше, ај може ке биде умно бебе како него
Бев на ехо,задоволна од докторот многу убаво објасни се,и што е најважно со срценцето на малата се е во ред.Спомна дека после 29 недела се прави уште една контрола на срценцето сакам и таа да ја направам.Ме пофали дека сум згодна танка трудница и многу убаво се гледало се,резултатите на малата како од книгаМалава цела ноќ и до пред малку активна,најверојатно дека јас под стрес што како ќе биде..
Женски да ве прашам грицкав сега праска и до коската грицнав ама не приметив дека малку скапана,па си голтнав,веќе беше касно да приметам,и ми загорче другото исплукав Оф леле,опасно ли ? Многу ме фаќа параноја од храната,посебно сега со труењево у 7ца,скроз избегнувам вака да јадам од надвор,ама сега со праскава страв ме фати
Немаш гајле, не се секирај. Битно е да не јадеш живо месо и јајца и убаво да ги миеш праските, овопјето и зеленчукот, а црвче внатре не е страшно. Не се фаќа тровање од тоа.
А јас вчера што јадев од 7ца, цело семејство јадевме (без синко), + сестра ми на гости. Кога прочитав коса ми се крена, ама среќа па од Аеродром 7ца јадевме и више не јадам, толку.. бар не летово и не трудна!
Јас ретко.. кога немаме ручек дома вонредно се купува нешто од надвор... и вчера брза одлука за 7ца... ретко ми се пријадува од таму, дали еднаш во два месеци ке јадам и после се каам, ме дуе и тешко ми е... вчера од 4 ништо друго после не каснав, подуена се додека не си легнав бев (а јадев сендвич по пола со сестра ми)...
Мешиња нели во поодминати месеци бебињата помалку клоцаат? Како што минува време, еве за неколку дена во 9ти влегувам малата се растури од клоцање. Сите ми велат сега помалку клоцаат, немаат место толку, а јас само се смешкам. Не знам што ѝ е, цела бременост вака не е била како овој месец. Кога ќе ме удри, ќе се фатам за стомакот и ѝ го осетам стапалцето. Чудно е ова бебе мое.
Си велaм декa тoa е лoгичнo мислење,aмa не мoрa дa знaчи тукa 1+1 не е 2 и сите сме свесни зa тoa. Не е чуднo бебенцетo, бременoстa е oпштo чуднa тaкa дa уживaј сo стaпaлцетo
Za 3,4dena vleguvam vo 8mi.Isto i mojata ne zastanuva.Jas mislam deka e do bebeto.Pomalku aktivno ili hiperaktivno ko moevo i tvoevo.Uzivaj sitno broime.Ke ni falat.Mojava nasabajle pocnuva 4,4 iipol.I kazuvam na edna drugarka.Se smee,vika taka ke e budna i Koga ke se rodi .Po nejzinoto si znaela
@forumce нормално е мила. Еве јас сум + 38ма нед. а синко буквало не застанува, ме мава на сите страни, најверојатно си е до нив.Некој се мн. активни, други помалку и така не се сите исти Сигурно ќе ни фали тоа мавање, но пак уште поубаво ќе ни биде со нив до нас