Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Па има до некаде вистина.. затоа викам дај боже да е умна како бато дадава :D батко и мирен во меше, испакување, бранови, клоци ретко да доживеев... се нежно мрдаше и ретко, спанко... и таков си беше и како бебе, од раѓање преспива цела ноќ без будење и незнам што е бебешко плачење. Спанко невиден, го будев да цица и преку ден.. и ден денес спие многу :) Еве 9 во кревет, ке тера до сабајле 7,8,9 зависи..

На ludoto19, snegulkata, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.993
    Допаѓања:
    123.704
    Кај мене откога влегов во 9ти клоцаше повеќе од кога и да е.

На ludoto19, karibian, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  3. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Денес јас дежурна. Се почудив :D вчера поручекта си преспав 2 сати, вечерта си заспав во 11, е сега ќе си свиркам до сабајле :sweat:

На snegulkata, ludoto19, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Може да не се затруле од таму
    И мојов е таков немирен многу мава овој месец9ти најмногу дури боли дека се поголеми и немат многу простор еве го секој ден во исто време се наспа и мава

На HappyS, karibian, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Добро утро мешковци... :hug:
    Колку е прекрасно чувството кога ќе станиш наспан и свеж :sun::f:

На Mari*, HappyS, snegulkata и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    :clap: супер @Bebulleee , се да те читам вака наспана :sun:
    Јас навечер не спијам. Ќе гледам до кај можам да туркам со денското спиење на рати, а кога ќе дојдат тешки времиња, рецептот на @iki26 ќе да е. (нормално ќе се консултирам и јас со доктор)
    Важно ставен ми е на принт скринг како резервен план :wasntme:

На Mari*, ludoto19, iki26 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. HappyS

HappyS Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    188
    Здраво женски јас сум нова во темава;) денес си ги видов двете цртки и мн.сум среќна.Се надевам дека се ќе биде во ред и ќе ми биде мило да се дружиме:* Бацки до сите мешиња

На Mari*, gabimama2, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Дозволено е да се пие дијазепам? Јас сум 25 недела и заборавив кога последно сум спиела како човек, бидејќи уште пред да дознаам дека сум бремена (а веќе сум била), се будев како вампир на сред ноќ и нема после заспивање. :(
    За заспивање лесно заспивам ама за 2-3саати се будам и тука завршува моето спиење, ми се плаче цело време ненаспана и со трнење и грчеви во дланките и прстите. :headbang:

На iki26, stevemila и Momichka им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Ееее ете сепак позитивен бил и првиот, се гледаше цртката иако беше бледа :) Честитки и со лесно само, па за скоро срценце да си слушнете :*

На HappyS и Melinda85 им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobre ni dojde i cestitki.So lesno da ti e bremenosta

На HappyS му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.793
    @HappyS Со лесно бременоста.
    Забележав дека оваа недела пак чувствувам гадење како на почеток,не толку интензивно ама ми се гади,и апетит имам невиден,4-5 пати јадам обилно(facepalm)
    За две недели цел кг.сум поправена,дури сега ништо веќе не ми чини од страна на панталони и фармерки.

На HappyS му/ѝ се допаѓа ова.
  12. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    Здраво буцки!
    Ве читам дека активни ви се бебушите и ве клоцкаат често, па јас да споделам дека мојава ептен мрзла бебушка, ич не личи на дадата. Првата ќеркичка од 16 недела некаде ја сетив...иии... не застануваше. Често ја осеќав, ме клоцкаше и си уживав, ептен ме радуваше секое нејзино движење. А оваа бебушка која веќе 17 недели е во мене, никаде ја нема, смотле мамино ќе да е изгледа. Абе 3 пати максимум ја имам осетено, ич не мрда а мене ми фали, баш би сакала често да ја осеќам. Се тешам, како што вели @mariz дека мирно бебе ќе биде, оти дада и уште во меше беше палава па таква темепраментна си остана. Оваа дека не мрда многу може стварно кротка ќе биде и кога ќе се роди!

Инаку јас арна, вредна денес ептен! Чистев низ дома, иако не со таа сила како пред да останам бремена. Сепак голем дел од домашните обврски завршив, сега да се одморам, да си средам косата и одам на шетање.

На Mari*, stevemila, Melinda85 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.793
    Мојава ако е немирка како што е во стомак тешко мене:angel:Постојано клоца,мене чудно ми е ако не ја сетам на пола саат.И тоа салам удари,не пецкања или нежни допири.

На Skorpija25, stevemila и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Па штом ДР. ми го даде сигурно нема штета. Не е голема дозата 2мг. е Некои ги боцкаат во болница со Апаурин со повеќе мг. ако се вознемирени или ако има потреба. Вчера не се напив и стандард 3 смена дежурна.

На ana-banana и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Чекај после 20та почнуваат повеќе со мрдање, имаш уште 27нед :D мојава некако тргна опасно од старт и после намали со ударите... жими се повеќе ја осеќав порано, повеќе салта правеше во меше.. сега нежно ме поминува по малку :D

Последна измена: 20 август 2017
    На stevemila, kukla21, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    дијазепам е исто што и апаурин и бенседин.Не се лекови за спиење туку лекови за смирување,против анксиозност и слично.Спиењето што го предивизикува дијазепамот е всушност нус ефект на истиот.Во некои еу земји дијазепамот е забранет во бременост поради ризик од конгенитални абнормалности кај бебето.Можеби подобра варијатна ви е персенот.Прашајте си

На ana-banana, wannaBeMomma, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Zdravo zenski kako ste? Jas sakav da ve prasam za iskustvo. Jas sum vo rana bremenost 6,7 ma nedela vo cetvrtokot tek slusnavme srcence... No denes od popladneto imam grcevi vo stomak kako voznemiren stomak nemam dijarea no odam vo toalet zacesteno na pola saat megutoa so normalna stolica.. malku se ispaniciv neznam dali e od toa sto sum jadela nesto rucek pa stomakot mi reagira megutoa bas imam bolki vo stomak ko za dijarea no me cudi toa sto nemam tecna stolica.. Smeam caj od gumbir ??

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Смејш чај од ѓумбир. И јади понамалце а повеќе пати. Исто така лесна храна и консултирај се со доктор :)

На fana, Melinda85 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    Колку што знам чај од гумбир е одличен за трудници, ама немам пиено.

Пробајте ѓумбир, но само по консултација со гинеколог. Ѓумбирот и чајот од ѓумбир помагаат за намалување на гадењето и спречување на повраќањето. Иако повеќето истражувања покажуваат дека е безбедно да се прима ѓумбир за време на бременоста, најдобро е прво да се консултирате со вашиот гинеколог.
    извор: http://www.femina.mk/

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Ti blagodaram mislam deka mi e toa sto jadev pica mi bese tesko odma posle... ke se napijam caj i se nadevam ke pomine.. ako ne sabajle pravec na lekar

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.