Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Jас денеа бев на контрола за да спијам мирно синче е супер нема знаци дека се болки за пораѓај е сега не бев кај тој што одам зошто е на одмор и ме праша како ќе се пораѓам и вика дека скоро сите што се со инвитро ги пораѓат со царски на договорено порано не сакале да ризикуват е сега на 29 ќе одиме кога ќе се врати докторот мој а тој ништо не ми има споменато дали за да не ми ствара стрес незнам ќе видиме а треба петок да одиме ама мажот ми се налути дека му ги тргна завесите и ништо не виде срцка се изнервира дека нон стоп е внатре и се гледа од почетокот :inlove:

На Seduction, ludoto19, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.862
    Добар ден мешиња.
    После еден месец си го видов моето мало човече.
    Си порасноло до ден точно, таман за 10+0. Ми дадоа и краен термин 19.03.2018
    Поради три блиски бремености ме стави во категорија ризична бременост и ми ги кажа сите ризици и опасности, односно веројатноста да не го доносам до крај бидејќи матката немала доволно време да се повлече асално и да се опорави... но се е само веројатност, не мора да значи.

Со добра мисла си го галам мешето.
    Килажа не кажувам (facepalm):rofl:, се надевам нема да рипне до плафон, хемоглобин 14.3 а ми зедоа и крв за даун. Резултати следната недела.
    Се на се спокојна сум.
    :hug:

На Love86, Capricorn Taurus, Seduction и 28 други им се допаѓа ова.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Денес бев брисеви да ми земе матичната и ми даде вагиналети да ставам МАКМИРОР КОМПЛЕКС 500мг по 1 на ден 6 има внатре.
    Овие за Кандида биле добри и општо ако има воспалителен процес. Резултатите за 2 дена. А скапи се 350 ден,ама нека има резултат само.
    Да не заборавам да ви кажам во Зегин Памперс Премиум 1 намалени се 760 ден големо пакување,која мама планира да купи. А во Рамстор во Сити Мол вчера видов 1050 ден беа,што не е мала разлика.

На Capricorn Taurus, ana-banana, Zaljubena111 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Јас денес сите брисеви си ги земав :) се си е супер,негативно :)
    Ме боцкаа за Приска,па неделава чекам резултати,се надевам се да си е супер со малото :)
    Па да заздрави ракава и крвна слика да си направам конечно,неам ниеднаш направено :| и така,лесно си станав денес без мачнини,изгледа се губат веќе конечно хуху,сега малку кафица да се напијам ,немам пиено и да уживкам на тераса на ладново временце8) женцки убав ден :*

На Capricorn Taurus, karibian, Вереничка и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    7.634
    Мешиња, на претходната контрола според докторот бебето беше поголемо за недела, две и ме прати да проверам скриен шеќер. Денес проверив и резултатите се добри. Е сега што значи ова? Имала ли некоја вакво искуство?

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.656
    Допаѓања:
    76.926
    Ништо страшно, понатака може ке се израмни со неделите, а и немора :) Не сме сите исти, различни гени... може едноставно поголемко бебе да имаш. Моето синче беше понапред, родив прилично големко бебе, а шекерот супер си беше. Девојчево сега па последната контрола 10+денови наназад ми беше... прцле :) ама може па до крај ке качи повеќе...

На stevemila и Minnie-e им се допаѓа ова.
  7. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Хелоу девојки или идни мамички :) Пред некој ден правев тест испадна позитивен, денес уште еден, исто позитивен т.е. со бледи цртички. Веројатно сум бремена, утре ќе проверам преку крв... Ве молам, јас незнам ништо што треба да правам дека ми е прва бременост :$. Си рековме да не кажуваме дома дури не сме скроз сигурни, па решив од вас совети да си барам :lol: Кога се оди на гинеколог? Кога ќе може да се види плодот? Кога срцева реакција? Ништо незнам... (facepalm)

На Belabelinakinder, Skorpija25, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    @Searcher Штом се бледи цртките, најверојатно станува збор за рана бременост, ама нема сомнеж дека си бремена, така да честитки и добре ни дојде :)(fingers) инаку, закажи си преглед за да види докторот дали е во матката плодот, а за нешто повеќе најверојатно е уште рано да ти каже, сега за сега е тоа битно...па за срцева акција таму накај 8ма недела. Само лабаво, се ќе си дојде 8):sun:

На Searcher, stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.656
    Допаѓања:
    76.926
    Колку ти доцни? Прво дали имаш редовна менструација? Зависи кога овулираш, еве јас пример бледа црта имав со 2 дена доцнење, па за некој 5 дена бев на гинеколог и имаше само една тоооочка минијатурна, сеуште немаше плод и ми рекоа дојди за две недели... за две недели отидов и имаше плодче со срценце :l: Најдобро е да си закажеш и да одиш на 7 дена доцнење циклус колку да се потврди бременоста, дали е се во ред и дали е во матката :) срцева реакција ете како во мојов случај со доцна овулација може да се слушне и покасно :)
    Честитки, со лесно и дај боже за брзо да слушете и срценце :hug:

На karibian, Searcher и danichap им се допаѓа ова.
  10. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Devojki na site les vo bremenosta na tie sto napravija test i ispadna pozitiven so sreka da e jas sum petok na ginekolog odvaj cekam. Se nadevam deka ke go vidi polot zosto sum mn nestrpliva :inlove:|(

На iki26, karibian, Searcher и 2 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.862
    Седнав и изедов цело чоколадо:x.
    Вакво нешто ми се нема случено во предходните две бремености(facepalm).

Кога ми се уврте чоколадо, па и со лешници... мм отиде да ми купи.
    Му седнав и го изедов за една минута.
    Ако качам повеќе од 10-15 кг. си признавам дека не е се вода:P

На fana, iki26, karibian и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Blaze tebe jas nemozam voopsto blago da jadam mi se losi ! Da mozev po edna milka ne begase :P

На stevemila и danichap им се допаѓа ова.
  13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Здраво мешиња мили, само да ве поздравам , ми фалите .
    Се надевам сите сте супер . Уживајте во бременоста и само позитивна мисла. Ве гушкам :hug:

На Capricorn Taurus, fana, mariz и 10 други им се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kaj mene uste od pocetok malata e so edna nedela,nedela ipol napred.Skrien seker e ok.Si raste ubavo i zatoa e taka.Bidi srekna so ne e pomala.Duri i da e pomala nisto strasno.Ne sekoe bebe se razviva isto

На iki26, Melinda85 и Minnie-e им се допаѓа ова.
  15. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    7.634
    @mariz @stevemila фала ви, помирна сум сега. Имате право, периодов две блиски се породија, едната бебе 2300, другата 4500.
    @danichap на здравје нека ти е. Јас на почеток не можев да смислам благо, сега си уживам. Еве денес скриен шеќер проверував и иако ми се гади цел ден од шеќерот јас и се увртев на една бонбониера :$.

На fana, mariz, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

Imam slusnato deka vo bremenost ako sme jadele mnogu blago sme nosile devojcinja. A ako ni se gadelo od cokoladoto ke bilo masko.
    Iskreno ne veruvam bas vo toa mnogu i jas na pocetokot jadev mnogu blago sega ne tolku ali pak imam apetit za blago samo. Za jadenje voopsto ne mi teknuva eve 17+4 sum ama gadenje macnini i povrakanja gi imam uste a i glavobolka kako pijana sum i ovoj pritisokot me maci stalno mi paga.

17. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Isto ni e se samo so blagoto ne se slozuvame jas pred nekoj den sonuvav deka e devojce ke vidime petok sto ke bidi ti dali nosish devojce deka imas apetit za blago?

18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.862
    Благо не укусував кога бев бремена со двете ќерки па ете, девојчиња. Бабини деветини би рекла, кај некого се трефнало случајно и рекол до тоа дека е, поради благото.

На Цвет88, ana-banana, karibian и 7 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Едно време немало еха и чудби па морале да најдат начин да нагаѓаат. :D

На mariz, karibian, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.204
    Допаѓања:
    258.502
    Сестра ми носи девојче и воопшто не сака благо, а благарка си е.
    Јас колку благо јадев и сакав и машко имам.
    Прв пат читам за ова инаку:).

На ana-banana, ludoto19, duffi и 2 други им се допаѓа ова.