Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Загорка.

Нане чај и ладно млеко.

На fana, stevemila, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    @ada21 , Загорка и е.
    А претходно била и кај Киров Митко.

На stevemila, ada21 и duffi им се допаѓа ова.
  3. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Немам зборови за случката , па и Киров и кажал дека се 2 . Не ми е јасно само зошто , која може да биде причината за да ја лажат така

На stevemila и duffi им се допаѓа ова.
  4. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Девојки ми е страв од царски рез зошто јас имам болки а не се отварам можно е од нервоза да не де отворам зато што една другарка со болки не се отвори и царски ја праеа а терминот ми помина вчера

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Движи се мн викаат дека мн помагало за да се отвориш. И да си во болница движи низ ходниците.
    Не дека ќе те утешам со напишаново, ама јас сум царски породена пред 9 месеци и пак планирам царски за второ здравје боже. Не е страшно дури и царски да завршиш, не се плаши, за жал не секогаш испаѓа се по план. Нека ти е со лесно и нека ве чува Бог и тебе и бебушко. :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.378
    Болки или контракции?
    Не е сташно и да е нафминат терминот, кај мене два пати беше надминат по неколку денови па пак беше природно. Во однос на нервозата нема врска со отварање. На крајот сите се на крај и со сили и со нерви:lol:.
    Кај прворотките отварањето трае подолго најчесто, кога ќе почнат вистинските контракции тогаш почнува одбројувањето.
    Без страв, ќе биде се во ред:hug:

На stevemila, forumce, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. sanja04

sanja04 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    43
    Jas mislam deka ona e gledala i merila edno isto dete celo vreme.A Kirov e videl deka e edno ama ne mi e kazal od pricina sto se mnogu dobri kolegi..si prakaat pacienti i ne sakal da stvara konflikt megu niv.Toa e moe mislenje

8. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

@ada21 Да сум на ваше место кога ќе идам на контрола ке го вклучам моб да снима без да забележи и цел разговор би го снимала а ако проба да лаже тогаш дирекно покажи и ги документите што ти се дадени дека е едно и види како ќе реагира. На крај кажи и дека ке излезеш на ТВ со случката и дека ке ја тужиш мислам дека нема да и биде се исто ке мора да ја каже причината. Тоа е барем мое мислење како би постапила. Стресот сто сте го доживеале ти и мажот ти и болката мислам дека не би требало да ја оставите така.

На stevemila, Belabelinakinder, iki26 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @S*K*O*R*P*I*A не сум јас :) само искоментирав. Инаку тотално си во право , нека ја снима а има и документи .

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Не мора ништо да сними. Доволно е што има извештај дека се две. Сигурно имаат печат и потпис.
    Немам зборови за Киров навистина. Бар он беше на место.
    Ама повеќе ништо не ме изненадува.

На stevemila, Luna91 и Momichka им се допаѓа ова.
  11. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

извини мила

12. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Девојки, проверив и преку крв. Морав да бидам 100% сигурна... И да, недела и пол бременка :inlove: Сега на ред е гинекологот :) :hug:

На ludoto19, fana, mariz и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    @sanja04 Tuzi ne razmisluvaj za takvi kozata od koskite vadenje

На stevemila и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @sanja04 Твојот случај треба да излезе на ТВ, да знаат луѓето какви неспособни доктори има. Ич не им се плаши, тужи ги. Ова не смееш така да го оставиш.

Овие 2,3 дена осеќам некои благи менструални болки, не знам дали од замор оти сѐ бев во движење. Вчера шетав низ град, купувавме некои работи за бебушот. Денес со свеки направивме 4 вида на слатки. Кифлички ќе направиме овие денови додека е поладничко времето. Се договоривме кога ќе се породам, доле да ги викнат луѓето за частовка и мекици. Горе сакам да ми биде чисто. Само си велам да издржам овие 2 недели да средеме некои работи кои не ни се средени. Треба алиштата да ги исперам, да докупам тоа што ми треба, креветчето да го направат и морам овие 2 недели да го положам испитот да не ми отидат така 100 евра.
    Како се доближувам до терминот сѐ повеќе сум возбудена, иако има уште месец до тогаш. :inlove:

На Mari*, ludoto19, Luna91 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Еве ме да се пријавам само што се вративме од одмор до Охрид набрзина претрчавме си поминавме убаво невлегов воопшто во вода ама си се изнауживав под сенка и баш си одморив... Веќе 16та недела сме и напредуваме во стомачето се познава таман сега.. Утре ќе одам крв да проверам имам вртоглавици најверојатно ми е падната крвта па на контрола сум на почетокот од септември се надевам се ќе биди ко шо треба... А инаку и втор скрининг се прави после 16та недела така? јас 18та ќе бидам на контрола ко
    ќе појдам само ме интересира дали и тогаш се прави приска 2 или нема потреба ако си е ок првата и ако скринингот си е ок?? :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::l::l::l::l::l:

На Bebulleee, ludoto19, pikacu87 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Од 21 недела се прави втор скрининг.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Јас колку што знам приска 2 се прави ако не е направено приска 1 а ако е направена нема потреба од втората приска.И таа приска многу жени не ја прават ни првата јас проформа ја направив да не ми стои над глава.Ехото си укажува на се...А втор скрининг Димчев ми рече дека од 19та до 22ра недела е најдобро и ми напомени таму здравје 22ра што поголемко бебето тоа подобро да си види Др.што ќе го прави.Јас го правев 22+2 зошто го чекав од одмор.Наздравје одморче гали мешко и уживкај си :)

На Snow white, karibian, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.793
    Јас во 21 недела го направив 2 скриниг а приска само еднаш,за 2 пат не спомна.

На Snow white, stevemila и Momichka им се допаѓа ова.
  19. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    @snegulkata ако добро ме служи меморијата ние во исто време бевме бремени со нашите две кукли.... И сега исто која недела си? :hug:

20. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Мамички добро утроо, ние од утре ја почнуваме 37 недела, за сега сме добро. Стомакот веќе натежнува, имам од време на време болки , но поминуваат и толку после како ништо да не било. Терминот ми е 14,09 но се мислам дека ке биде порано, стомакот ужасно ме чеша, деф сега најмногу се шири. Читам пишувате дека ке треба некој чеп да ми падне па после тоа да очекувам да почнат болките, ма да е индивидуално кај сите :) имате ли некој совет за мене што и како да очекувам, почнува паника да ме фаќа :| Позз до сите

На Belabelinakinder, snegulkata, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.