Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Dobro utro mamicki eve me i mene se vrativ od pregled presrekna nosam devojce bas kako sto sonuvavme so mazot. 18+2 tezime 250gr ama sme mnogubaktivni i fotogenicni. Ni mavase raka na kamerata dodeka ja gledavme i na kraj se svrte so glavceto i palecot vo usta si go stavi. Slatko se nasmeavme so mm i doktorkata. Solzi radosnici mi tecat ovaa e neopislivo custvo.
    Sum kacila 1.5kg posle izgubenite 7kg redno bese malku da pokacam. Se e vo red so brisevite i krvta.
    Vi posakuvam ubav i lesen den

На Luna91, mal.ecka, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.652
    Допаѓања:
    76.922
    Совет мачкај што помрсна крема периодов, кокосово или еуцирин.. зашто првата бременост се до 39та не бев испукана со стрии и фати да ме чеша и испукав 40та и 41ва, а се породив 41+1. За чепот и болки нема правило, се додека не ме прегледаа вагинално не ми падна... ни болки имав, после три дена од чепот фатија болки и се породив :) Совет уште еден движи се, опуштена биди, бебето ке дојде кога тоа ке сака... :hug:

На mal.ecka, Belabelinakinder, Ambra20 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Vcera zemavme rezultati od krv i vika mm jas ke gi procitam i ke ti kazam dali si trudna:Dvikam jas aha ti ke mi kazis i on gi otvora rezultative i vika aaaaaaa i oficijalno imam trudna zena:D:D ajde mu vikam dobro utro:lol::lol:

Rezultati pozitivni sega da se pocnat kontroli,iako tuka se ceka dosta dodeka mi zakazat den|(se nadevam se e vo red.

Inaku nojkno nespiejne i malce umor custvuvam ama i vremevo e toplo pa malceEi od toa:wasntme:

Ubav den na site mesijna:l:

На fana, Luna91, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.652
    Допаѓања:
    76.922
    Добар ден, заспа синко па јас малку да здивнам :) @girl-miri одлични вести, честитки за официјалното трудно меше :mm: Ние си се спремаме неделава за на свадба, така поблиска... таман го дотерав и синко, денеска стануваме сабајле и кога ке видам нафрлааааан, ајт наздравје сипаниците дојдоа и кај него, малку касно избија и стварно не очекував, мислев ке го скокнат овој пат. А три дена се мачеше во сон клоцаше, плачеше, како новороденче да имав.. станував на секој два часа :( Денес ноќеска посебно многу се будеше и плачеше, изгледа главата го болела (мене страшно ме болеше кога избиваа). И така сега ке се чудиме каде, кој да го чува за свадбата зашто цело семејство сме на свадба...
    Инаку нели имав протеини, соли, леукоцити покачени во мокрача, башка и доста бактерии пишуваше, денес резултатите од уринокултура ги зимав чисто, нема ништо, е како? Чудна работа, треба малку повеќе вода да пијам изгледа...

На mal.ecka, fina erika, karibian и 7 други им се допаѓа ова.
  5. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Ах...душиче...со лесно да ги поминете без тешкотии...подобро по малечко но баш пред свадбава тууу нема правило...Ајде мајче ќе се издржи јаки сме си ние женичките.

П.С Те чекаме со слика од свадбата во соодветната тема :)

На Belabelinakinder, girl-miri, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.035
    @mariz И кај мене на последната контрола пишуваше дека има леукоцити и бактерии во урина, ама во крвта не ми беа покачени леукоцитите, се консултирав со општ лекар ми кажа штом во крвта Ле се во граница на нормала нема никаква инфекција и не е страшно. Ми кажа само течности повеќе да пијам. Потоа кога му ги однесов рез на матичниот гин само ми кажа Фала Богу добра е крвта. Ништо не спомна за покачените ле и бактерии во урина.
    И ние сме на свадба наредната сабота кај прв братучед, ама само вечерта во хотелот ќе одеме, нема да можам да издржам цел ден.

На iki26, snegulkata, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.652
    Допаѓања:
    76.922
    Баксузи сме ние :D мене на одмор, него пред свадба... криво ми е дека нема да оди ама тоа е, нека е жив и здрав само, па ке имаме после цел живот да збориме како мама со дада во меше избила сипаници на одмор, а како бато пред свадба на чичо :D Ке ставам слика :)
    @forumce добри ми беа леукоцитите во крвта.. а и немам некој проблем доле, пецкање или слично, слабо пијам течности и може тоа е проблемот..

На mal.ecka, iki26, snegulkata и 3 други им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.035
    @mariz Е заборавив да пишам истото ме праша и докторката со која се консултирав дали имам болки при мокрење, пецкање, почесто мокрење, ама и јас немав и ми кажа само повеќе течности да пијам.

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  9. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    • Не пишувајте повеќе мислења едно по друго. Користете ја опцијата "+ цитат" за цитирање на повеќе мислења во една порака.
    znaci ne ovaj pregled naredniot :D tnx

i mene mi nema ama jas si pretpostavuvav deka ima i priska 2 oti ko bev za priska 1 imase zeni so praea priska 2

<3 tnx

Да ве известам само шо се вратив од крв проверување и ми наплатија 50 денари оти по ново се ќе сме си плаќале и ренген и ред др работи шо досега не се наплаќаа и ми кажаа природен пораѓај 1250 а царски 4500 во болниците прегледите по 100 или по 40 ден на болница и ред др работи шо не запамтив.... Така да од ништо не сме ослободени повеќе... и башка и кај матичните ќе си се наплаќало пак ( ама пола и досега земаа пари)

Последна измена од модератор: 23 август 2017
    На mal.ecka и stevemila им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Ајдеее, од кога па ова?

11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    6.569
    @Snow white изненадена сум од веста.
    Не можам да најдам никаде соопштение дека има промени во законот.
    И вртев неколку пати на министерството за здравство, ама ми изклучуват.

Не верувам дека има промена на мерките за трудници и без некое известување до јавноста, веке вработените да го применуваат. Малку ми е чудно :^)

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Која шифра ти беше пишана на упатот.

13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    7.634
    Мене пред два дена за скриен шеќер не ми наплатија.

14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    И мене за брисеви и уринокултура не ми наплатија.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    За трудници шо е шифрата беше ама ми кажа тој во лабараторија имаше истакнато и ливче шо се наплаќа сам ми рече прочитај си да не се изненадиш и на др место и мене досега не ми наплаќаа а и за до година деца шо се и за нив имаше кај се плаќа шо се плаќа нели и за нив беше првите години бесплатно се.. тој ми кажа и за пораѓај дека ќе се плаќало оти досега фондот не им пуштал пари и зато вака ќе било... и мене ме зачуди ќе видам ќе прашам пак и на др место ама битно ми наплатија..

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Која лаб е ова?

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.652
    Допаѓања:
    76.922
    Упатот од гинеколог ти беше за крв или од општ?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Јаа вчера проверив крв и н ми наплатиј ништо.Инаку хемоглобинот ми е низок а железото во ред?Пред да останам бремена мака мачев со ниско железо никогаш повеќе од 6 немав а сега е дури 16, а хб е 105.
    Денес бев на 2 скрининг,22+6 сум,се е во рес,бев кај Адамова во Санте ама ме буни нели тоа 4 д ехо треба да е во боја.Платив 3500 ден.

На mal.ecka и mariz им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.652
    Допаѓања:
    76.922
    Не е во боја (нз како мислиш), на жолто е само, но бебето се гледа во 4Д

Последна измена од модератор: 23 август 2017
    На mal.ecka, Chantal, Minnie-e и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Ај душиче мало јас па немам вако

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.