Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    И мене така ми е ми иде сега да појдам да се породам некоја нервоза ме јади кога лежам на левата страна потешко ми е дишењето па и киселини ми се лоши катастрофа кој ќе издржи до вторник

На stevemila, karibian и RedRevolution им се допаѓа ова.
  2. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Со лесно :D, тебе ти е терминот сега, а мене уште ми е далеку, па си викам кој ќе го трпи ова вака толку време, а се надевам дека не е ништо страшно, бебето си прета си мрда, постојано си го чувствувам, исто и киселини имам, од вчера навака се ова ми се случува, само ме копка што е, нормално ли е толку рано, ќе помине ли, или вака ќе ми биде до крај?

На stevemila, Belabelinakinder и karibian им се допаѓа ова.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Мене цела вечер ме боли грбот и тоа доле кај половината, и имам и благи контракции. Се мислев да одам ма ЦТГ но рано да не е, 31 недела сум. Да турнам уште некоја недела барем до 34-35 нед. да не седат многу во инкубатор малите. И плус врската за на ГАК на одмор ми е :( Ако ме боли и утре правец ма доктор

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Мене во понеделникот ми наплатија 250 денари :(

5. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Ме разбуди болка и отидов во вц и наеднаш ми падна како крв тоа е чепот и имам болки на секои 4мим да одам одма или да почекам дома појаки болки

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Ако не си отишла до сега веднаш да одиш. Со лесно

7. Martina1993

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Ојдов и ме вратија дома а болка имам на секои 5мин и сум била еден прст отворена

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Како бе така? Па треба да те следат штом имаш болки на 5 мин. Те ставија ли на цтг?

9. Martina1993

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Ме ставија ама се безобразни докториве да не сум трпела таму болка а дали можам дома да трпам и зш му заврши смената на докторот мој ми викат ај нека почекат до сабота зш сабота пак е на работа а да му појдев во 4сабајле ќе ме породеше со инфузија све прает за пари и уште ми викат ако имаш појаки болки вратисе и ми кажа кој доктор да го барам со тој со си се имат а не другите

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Смирено.
    Често се случува да враќаат дома во оваа фаза или едноставно да им викаат да шетаат по скали низ болницата.

Природен процес е, не може да се темпира.

И со провокација често трае отварањето со саати, или пак истата воопшто да не дејствува, тешко дека одма ќе била завршена работата. Но за да се даде таа провокација треба индикации, односно многу саати без воопшто да се отвараш или околу недела дена или повеќе надминат термин.
    Гледај на саат и мери ги контракциите. Ако си прворотка може да трае подолго.

На stevemila и kuc им се допаѓа ова.
  11. Martina1993

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Терминов ми помина од 20ти а сега ги мерев на секои 2 мин ме болит во половинава иста болка имам како што имав за менструација и сега дури не ми пукни водењаков не одам

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    и јас бев со болки и еден прст отворен и исто ме вратија дома за да не седам таму.Јас тек после 12 часа се породив

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Наскоро ќе се гушкаш со најмилото, ќе биде се во ред.

На fana, stevemila, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Мислам дека не е во ред што ја вратиле дома со болки на 5 мин. Како она дома би знаела колку сантима е отворена. Таму барем ќе ја стават на цтг и ќе ја следат. Да ѝ се болките на 10, 15 мин би разбрала, вака не. Сестрата на часовите по предродилна подготовка ни кажа штом дојдат болките на 5 мин веднаш да тргниме во болница.
    @Martina1993 водењакот може да ти прсне и во текот на пораѓај. Од кога ти почнаа болките и дали ти се на ист временски интервал?

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  15. Martina1993

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Болкиве ми почнаја во 4 сабајле на секои 5мин а сега ми се на 2мин и трает само 15-20сек

16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Се сложувам, се знае како е најдобро... а и како би било во приватните.
    Во државните е на жалост честа пракса да праќаат дома да поседат некој саат и да се вратат покасно, кога е намален интервалот меѓу контракциите.
    Секој е индивидуален. Кај мене, првиот пат, почнаа после полноќ а се породив ололу 20.00, потпомогнато со провокација.
    @Martina1993 ти праќам сила и трпение:hug:

На stevemila, eli25 и forumce им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Враќаат и овде во болницата ама кога болките се на 10, 15 мин, а не на 5. Тие болки можат да траат со часови, па за да не малтретира жената ја враќат дома.Еве сега ѝ се на 2 мин болките. Прворотка е, не би знаела што, како сега. Таму би ја прегледале, би ги следиле тоновите на бебето, би и ставиле провокација можеби, не може со болки на 2мин да чекат да се отвори толку време. Што ако не се отвори?

На stevemila, eli25 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Јас и ти кога го знаеме сето ова сигурно и докторите го знаат, а пак им е истото практика на жалост.
    Туку здравството е веќе друга тема.

На stevemila, eli25 и forumce им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Како си Ики? Јас денес ама се возбудив другарка со близнаци се отворила 2 прста, па ке примала денес инекции за зреење на плуќата, она е понапред 2 нед од тебе. Баш деновиве се жалеше на болки и стегање... Ке пробува природно да раѓа, дека првото природно многу лесно го роди :D и она сака да издржи бар уште малку... и рекле да лежи и мирува.

На mal.ecka и karibian им се допаѓа ова.
  20. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    @babyane18 Јас сум 18 недела од денес!

Инаку буцки како сте ми? Јас едвај очи држам отворени, ненормално ми се спие, а легнувам на полноќ и станувам во 9. Се разбудив нерасположена и мрзлива, и мислам дека денот тешко ќе го истуркам! Некакви лоши мисли ми го матат умот и колку и да се трудам да ги игнорирам, некако тешко ми оди!
    И со ММ сум во заладени односи. Одсекогаш сме имале мирна врска и стабилен брак, ама во последно време сме често напнати и нервозни. Ме нервира кога ќе ми каже - До тебе е, бременоста те полудува! За се едно нешто сме криви јас и мојата бременоста. Ама он ме разбирал како ми е, и ќе ме истрпел овие неколку месеци! Знаете ли како се чувствувам глупаво? Страшно глупаво, а на моменти помислувам дека можеби е во право, можеби стварно ме промени бременоста!
    Ќе ми мине, знам си! Се надевам наредниот пат ќе ви пишам порасположена!
    Убав ден мешиња!

На joy1, mal.ecka, Melinda85 и 7 други им се допаѓа ова.