Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Како сте девојки, кога ви ги читам муабетите ме фаќа паника од моментот со чеп, болки итн се ми се чини дека ќе одам јас на закажано оти и така морам царски. Се надевам ќе помине со лесно кај сите :).
    Прашање: правел ли некој втор скрининг кај Ина Станкова? Ми ја препорачаа ако не можам да најдам термин кај Димчев па мислев некое искуство да чујам.

2. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Kako si Iki, se li e vo red? Se javi li barem na doktor da kazes sto cuvstvuvas?

3. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Другарка моја правеше и задоволна беше. Искрено не видов слики ни извештај, само знам дека ок поминала. Иначе и мене ми ја кажаа дека правела скрининг, ако не одам кај Димчев, ама јас пак бев кај него. Слики немам баш ни од таму, зашто не можеше да гледа баш, некако во профил беше наместено бебето и нејќеше да се сврти. Па се вртев јас, ама џабе. :) со рацете го криеше лицето.... и така. Битно рече ок е.
    За Ина разбрав дека имала и некакво пемпеле за срце на бебето да гледа. Нз дали е точно. Ако има некој да знае, нека пише. :hug:
    Пс. Денес немам сила, како да ми се подзавртува, изгледа бебево железото ми го испило. ;)

На EuHenIa и stevemila им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.992
    Допаѓања:
    123.669
    @EuHenIa јас не би. Не ми се допаѓа воопшто а и сум читала лоши искуства за неа., Сепак ти одлучуваш. Јас не би експериментирала би одела кај Димчев а од 1 сеп се враќа и Петрова во ремедика.

На EuHenIa и stevemila им се допаѓа ова.
  5. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Имам болки во половината и доле кај препоните благи менструални болки. Вечер ќе одам на ЦТГ да видам какво е стање. Јас примив три дози на инекции за зреење. Вчера завршив со последната инекција.И јас сакам да турнам барем уште 1-2 недели да дојде врската од одмор што ми е. Не сакам природно,освен ако се мора.Ќе пишам вечер кога ќе дојдам од цтг.Фала што праша.

Вечер сум на цтг,барем да турнам уште недела-две.31 недела сум.
    Имам болки не големи но не сум без ич. Со малата немав никакви болки не ни знам што се контракции,а се породив во 39 недела. Здравје со малите да биде се во ред да се родат здрави-прави па и во инкубатор ако треба нека седат. Фала што ме мислиш.

Последна измена од модератор: 24 август 2017
    На mal.ecka, ludoto19, snegulkata и 11 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Она е 34+ по менструација, а според бебињата 32, а прв пат добива такви инекции... еве вика леле бута едното, а сакам да издржам повеќе. Ме чуди сака да раѓа во Чаир, би ја примиле во Чаир? После која недела не се рачунаат предвреме родени... нели Чаир немаше нега за предвреме родени... Ако знаеш да ми кажеш... Денес вагинално ја прегледал матичниот 25мм отворена, се надевам ке издржи уште малку. Со лесно и на тебе, дај боже да си истерате уште, ако не само нека биде се во ред :hug:

На eli25 и karibian им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Пред 37нед се рачунаат за предвреме родени.

На joy1, Capricorn Taurus, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    А за малата како се породи

9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    На ГАК подобро нека раѓа таму е цело неонаталошко оделение опремено. Во Чаир немаат толку опрема за пред време родени деца. За близнаци општо краен термин сметаат 36-37 недела,иако некои мајки до крај туркаат.
    Штом е 34 недела супер е нека не се плаши

Царски се породив на договорено

Последна измена од модератор: 24 август 2017
    На ludoto19, Momichka, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Се надевам ќе издржам до вторник кога ќе си дојди докторот кој ме води во него имам целосна доверба а тој ништо не ми кажа а другиот ми спомена дека тие што се со инвитро ги породувале со царски затоа те прашав а ретко природно која психа те фаќа кога ќе чекаш да се скрени човек на се помислува

На karibian, stevemila и iki26 им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мојво дунде 2 дена не застанало :) Не знам дали спие? :) Удира ли удира, па вибрации ми се прават скроз до доле. Мислам некое раче/ноже ќе излезе :)

На orhideea, JuLleE, ma4e1311 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Убавини. :inlove:

На mal.ecka, ludoto19, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Неколку пати ми се случува и се да ве прашам и никако да пишам, заборавам.. Ама еве ме потсети пак мадам, ме заштипа пак убаво стомак. Десно доле така убаво ме заштипува нешто, абе баш како некој внатре да ме фатил да ме штипка или боцка :D Трае до кај 5мин, ама така незгодна некоја болка.. како игличка тенко штипкање и се на таа страна, на скроз исто место :?: Еве сега ме штипе неможам да се мрднам дури...

На ludoto19, fana, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас мислам некој ме скокотка од внатре :)

На joy1, fana, iki26 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    На секој друг начин е нежна, немам екстремни удари од неа... ама ова штипкањево во прва бременост го немав и чудно ми е...

На kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobro e stom vi e stipkanje ili skokotkanje.Mojava me mava.I toa salam mavanje so podskoknuvam.Nekogas i zaboluva.Duri se slusa i nekoj zvuk ko sise voda da tresam.Smesno e:rofl:Na edna strana stomakot mi stanuva dlabnatina a na drugata se mesti.Vcera cel den so majstori.Nataka navaka.Eden drugar na maz mi me primeti.I si gi sokri ocite,vika kolku e ezivo.Snimav,ama neznam kako video da stavam.Mojava pred luge se prai fraerka,da se pokaze.Ne zastanuva.Od kraj na 7mi,eve vlegovme vo 8mi ne zastanala.Se cudam na koj vaka hiperaktivna:makeup:

На ZAHRA, Stara, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    Женски утре влегувам 38ма недела и денес бев чаир на контрола. Чепот ми падна одамна, а бебево абер нема за излегување. Др. Георгиев ме прегледа и стварно многу убаво ми објасни се. Ама моево бебе од 34та до 38ма недела само 200грама има качено. И ме прати кај матичната и таму напрајв доплер и се е супер и проток на крв во папочна врвца и срце и пл.вода и плацента II степен и се друго освен килажата. И ме прати да испитам дд-мери. Не знам што да правам побудалев од како ми кажаа се убив од плачење. Страв ми е да не му е нешто ;(

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Да не ти погаѓа некој нерв па такво чувство да имаш?

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    ne e loso da te porodat veke, isti slucaj bev i jas i za brzo vreme ja snema plodovata voda, me porodija itno so provokacija., ne znam zasto d dimeri duri sega te prakaat, vreme mu e na bebus da iskaca :)

На Stara, stevemila, Belabelinakinder и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.992
    Допаѓања:
    123.669
    @didush види ги рез. од ддимерите ама веќе си при крај што знам колку може да се напраи, ако мислат дека не е во ред јас би се породила царски таман си да не мислиш и стресови да си правиш. @iki26 ајде и вие при крај сте:) Со лесно мами со близнаци ти се поклонувам како ќе издржиш :inlove:

На mal.ecka, ludoto19, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.