Како сте девојки, кога ви ги читам муабетите ме фаќа паника од моментот со чеп, болки итн се ми се чини дека ќе одам јас на закажано оти и така морам царски. Се надевам ќе помине со лесно кај сите . Прашање: правел ли некој втор скрининг кај Ина Станкова? Ми ја препорачаа ако не можам да најдам термин кај Димчев па мислев некое искуство да чујам.
Другарка моја правеше и задоволна беше. Искрено не видов слики ни извештај, само знам дека ок поминала. Иначе и мене ми ја кажаа дека правела скрининг, ако не одам кај Димчев, ама јас пак бев кај него. Слики немам баш ни од таму, зашто не можеше да гледа баш, некако во профил беше наместено бебето и нејќеше да се сврти. Па се вртев јас, ама џабе. со рацете го криеше лицето.... и така. Битно рече ок е. За Ина разбрав дека имала и некакво пемпеле за срце на бебето да гледа. Нз дали е точно. Ако има некој да знае, нека пише. Пс. Денес немам сила, како да ми се подзавртува, изгледа бебево железото ми го испило.
@EuHenIa јас не би. Не ми се допаѓа воопшто а и сум читала лоши искуства за неа., Сепак ти одлучуваш. Јас не би експериментирала би одела кај Димчев а од 1 сеп се враќа и Петрова во ремедика.
Имам болки во половината и доле кај препоните благи менструални болки. Вечер ќе одам на ЦТГ да видам какво е стање. Јас примив три дози на инекции за зреење. Вчера завршив со последната инекција.И јас сакам да турнам барем уште 1-2 недели да дојде врската од одмор што ми е. Не сакам природно,освен ако се мора.Ќе пишам вечер кога ќе дојдам од цтг.Фала што праша. Вечер сум на цтг,барем да турнам уште недела-две.31 недела сум. Имам болки не големи но не сум без ич. Со малата немав никакви болки не ни знам што се контракции,а се породив во 39 недела. Здравје со малите да биде се во ред да се родат здрави-прави па и во инкубатор ако треба нека седат. Фала што ме мислиш.
Она е 34+ по менструација, а според бебињата 32, а прв пат добива такви инекции... еве вика леле бута едното, а сакам да издржам повеќе. Ме чуди сака да раѓа во Чаир, би ја примиле во Чаир? После која недела не се рачунаат предвреме родени... нели Чаир немаше нега за предвреме родени... Ако знаеш да ми кажеш... Денес вагинално ја прегледал матичниот 25мм отворена, се надевам ке издржи уште малку. Со лесно и на тебе, дај боже да си истерате уште, ако не само нека биде се во ред
На ГАК подобро нека раѓа таму е цело неонаталошко оделение опремено. Во Чаир немаат толку опрема за пред време родени деца. За близнаци општо краен термин сметаат 36-37 недела,иако некои мајки до крај туркаат. Штом е 34 недела супер е нека не се плаши Царски се породив на договорено
Се надевам ќе издржам до вторник кога ќе си дојди докторот кој ме води во него имам целосна доверба а тој ништо не ми кажа а другиот ми спомена дека тие што се со инвитро ги породувале со царски затоа те прашав а ретко природно која психа те фаќа кога ќе чекаш да се скрени човек на се помислува
Мојво дунде 2 дена не застанало Не знам дали спие? Удира ли удира, па вибрации ми се прават скроз до доле. Мислам некое раче/ноже ќе излезе
Неколку пати ми се случува и се да ве прашам и никако да пишам, заборавам.. Ама еве ме потсети пак мадам, ме заштипа пак убаво стомак. Десно доле така убаво ме заштипува нешто, абе баш како некој внатре да ме фатил да ме штипка или боцка Трае до кај 5мин, ама така незгодна некоја болка.. како игличка тенко штипкање и се на таа страна, на скроз исто место Еве сега ме штипе неможам да се мрднам дури...
На секој друг начин е нежна, немам екстремни удари од неа... ама ова штипкањево во прва бременост го немав и чудно ми е...
Dobro e stom vi e stipkanje ili skokotkanje.Mojava me mava.I toa salam mavanje so podskoknuvam.Nekogas i zaboluva.Duri se slusa i nekoj zvuk ko sise voda da tresam.Smesno eNa edna strana stomakot mi stanuva dlabnatina a na drugata se mesti.Vcera cel den so majstori.Nataka navaka.Eden drugar na maz mi me primeti.I si gi sokri ocite,vika kolku e ezivo.Snimav,ama neznam kako video da stavam.Mojava pred luge se prai fraerka,da se pokaze.Ne zastanuva.Od kraj na 7mi,eve vlegovme vo 8mi ne zastanala.Se cudam na koj vaka hiperaktivna
Женски утре влегувам 38ма недела и денес бев чаир на контрола. Чепот ми падна одамна, а бебево абер нема за излегување. Др. Георгиев ме прегледа и стварно многу убаво ми објасни се. Ама моево бебе од 34та до 38ма недела само 200грама има качено. И ме прати кај матичната и таму напрајв доплер и се е супер и проток на крв во папочна врвца и срце и пл.вода и плацента II степен и се друго освен килажата. И ме прати да испитам дд-мери. Не знам што да правам побудалев од како ми кажаа се убив од плачење. Страв ми е да не му е нешто
ne e loso da te porodat veke, isti slucaj bev i jas i za brzo vreme ja snema plodovata voda, me porodija itno so provokacija., ne znam zasto d dimeri duri sega te prakaat, vreme mu e na bebus da iskaca
@didush види ги рез. од ддимерите ама веќе си при крај што знам колку може да се напраи, ако мислат дека не е во ред јас би се породила царски таман си да не мислиш и стресови да си правиш. @iki26 ајде и вие при крај сте Со лесно мами со близнаци ти се поклонувам како ќе издржиш