Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Јас вчера имав такви болки и излеговме со мажот ми вчаршија и цел ми се згрчи и камен ми беше и одма си замимавме само што седнав во колата ми помина изгледа треба повеќе да лежиме :D

Леле иста сум ама си викам барем до вторник да издржам за на преглед и мене ми тешко во спиење на лева страна не можам да спијам не можам да спијам а на десна синко се мести и си викам да не го повредам и цело време на штрек спијам

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Гледај колку толку движи се, па прилегнувај... Јас ептен залежана бев прва бременост, па ем го надносив многу, ем се помачив на раѓање.. а да бев повеќе активна поубаво мислам ке поминев. Ке видиме вториов пат како ке биде... дали си во движење, дали во лежење тоа вака или така ке боли, тежи... мало кога е, кога ке мрдне заболува, не па веќе по 3, 3+ килца :D Јас обратна сум... ако лежам повеќе, ме боли кичма, колкови, цела се укочувам (facepalm) А за тоа скаменувањето и болката во мешето матичната ми рече бебето нешто правело може, се вртело некако...

На karibian, stevemila, iki26 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @Belabelinakinder @mariz
    Мене една мрза што ме фатила, абе цел ден сум во кревет. Цела бременост бев активна, а сега само кревет гледам. Дома ми е хаос, полн садопер со садови, алишта еден куп несредени, кревет ненаместен, многу ме мрзе да станам и фатам нешто. Наместо сега да сум најактивна, јас ептен се улежав.
    Понекогаш кога имам испакнување на стомакот и се фатам, го допрам стапалцето на бебушка, многу е активна таа, не е како мама.
    А левата страна на половината ептен ми е испапчена постојано, таму ѝ е газето.

На mal.ecka, Troi, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Абе уживај си, ако ти се лежи-лежи си, ТМ нека измие садови и подсреди малце. Некои на крај се поактивни, на некои им е потешко па повеќе одмараат. И јас овие денови повеќе лежам стварно тешко ми е. Дојдовме кај моите колку-толку ќе ја почуваат и заиграат малата,не можам повеќе по неа да трчам. А јас општо турбо активна сум, но ете сега медитирам на кревет :)

На stevemila, forumce и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  5. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Од кога влегов во 9ти и јас сум таква гледам повеќе да одмарам да лежам за чистење чисто ми е си чистам по малку за да не се заморувам оти никој фала не ти вика а и претходно не можев да лежам само правев нешто за да не мислам на лошо сега сум по опуштена на крајот

На mal.ecka, karibian, iki26 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Mene takvi mi bea vistibskite. Laznite ne me bolea

На stevemila, forumce и Mari* им се допаѓа ова.
  7. Slavka 28

Slavka 28 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    80
    Jas ne veruvam deka moze vo Drzavna da dobijat podobra usluga od Sistina, prvo zaradi aparaturata, pa posle i zaradi timot. Vo Sistina se investira postojano najnova aparatura, a vo Drzavna ako dade nekoj donacija ili toa sto e ostanato.

На stevemila, forumce и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.117
    Допаѓања:
    67.120
    На kukla21, fana, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    А за што служи оваа тема?
    Ни дека те боли нешто неможеш да пишеш,колкаво е бебето,колкави сме ние абе ништо...
    А не не мојме да си прајме муабет сеа за гасови и дијареа во бременоста :!: за тоа немаме тема :D

На mal.ecka, stevemila, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.117
    Допаѓања:
    67.120
    Па еве на пример @forumce има болки, сака да праша, а се губи мислењето низ страници со друга дискусија.
    Темава беше отворена за секојдневни муабети, како се носат трудниците со бременоста, да не се полнат останатите теми со оф топик муабети.
    За жал премина во општа тема за се и сешто, стана непрегледна и човек да бара нешто ќе се измачи.
    На пример сакам да прочитам искуства за зреење на постелка, ќе најдам ли во темава? А колку е полесно, одам во тема за постелка читам и прашувам што ме интересира стриктно за тоа без да лутам. :)

На joy1, Mari*, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Здраво мамички последно кога бев кај гинекологот ми пресмета датум за породување и го мереше плодот и ми рече дека според последна менструација сум 10+1 недели а според плодот 9+1. Ме замисли малку но ми кажа дека можеби овулацијата била подоцна и и затоа е така, но некако ми е мисла. Прва бременост ми е и само се плашам, а и стомачен вирус ме фати два дена пробиотици пијам се уште но пијав и парацетамол за температурата тоа е дозволено.

12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    21.982
    Си летка времево. 34+1 и не ми се верува дека уште малце остана. Едвај чекам да ја видам, гушнам.
    Се си имаме сега, и креветче си наместивме, па му се радуваме абе мераци.
    Среќа времево се оправи, па одма ми е полесно.

На Ambra20, Skorpija25, Lavica2602 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Јас па еве сега сум најактивна правам дома сама генералки и се нешто работам само да не мислам на пораѓај. Ме удира психа зашо царски и само си плачам. :sweat: затоа кога чистам барем не мислам. Првите 5 6 месеци ептен се пазев мирував. Сега само спијам и чистам:). Времето брзо поминува. Еве одсабајле сум го светнала вецето :D. Некни цел кујна прередив таква качена на стол си мислам ако маж ми влезе сега лом ќе ме направи :wasntme: и така. Си се пофалив колку сум вредна :rofl:

На mal.ecka, Leo_29, Stara и 10 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Не се плаши и кај мене првото тромесечие стално беше назад некој ден.
    На последниот преглед па друга ситуација, неколку денови напред.
    Ќе варира. Мало е уште.
    Докторката на приватно каде одам воопшто не ме оптеретува со тоа.
    Матичниот само ми спомнува.

На mal.ecka, Naturel, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Без грижи, нормално е тоа. Точно, зависи од твојата овулација. :)

Еве бебево кај мене на почеток беше - 5 дена. Потоа - 2. И сега сме +5дена напред. Ќе варира цело време а и пресметките не се 100% точни ;)

На mal.ecka, Naturel, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Кај мене е две недели назад, често се случува покасна овулација.
    Си рачунам според терминот кој ми го даде докторот а не според оној од менструација. Покасно и ќе варира за некој ден напред-назад.

На mal.ecka, Naturel и duffi им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @karibian Дојди и кај мене исчисти и направи ручек.
    Едни макарони треба да сварам и тоа ме мрзе да направам. Ама битно алиштата и садовите ги средив.:D Ми се спие и се трудам да заспијам ама не можам. А синоќа само што легнав и одма сум заспала во 12ч а станав во 6 ипол и од тогаш сум будна. Јас мислам дека ме мрзе од што не сум отспана како што треба.

На Вереничка, fana, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    А кога ти закажа царски и зошто ти е страв мене ми спомена докторот не тој што ќе ме пораѓа друг ама ич не ми е страв само се молам да издржам до вторник со мојот доктор да си се видам и ако рече со царски ќе барам најбрзо што може ги знам болките пред две години ме правеа операција исто сум сечена како за царски само тогаш имав многу болки сега си викам нема толку да ме боли ;)

На stevemila и karibian им се допаѓа ова.
  19. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Неделава што иде ќе биде. Најмногу ми е страв од анестезијата самиот чин дури да заврши после за станување немам гајле болка како болка ќе се издржи.

На stevemila и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Кога лежам на левата страна синко се мести таму ,кога сум на десната страна се мести на десната скроз не му штетам така,сега ќе станувам да си направам проја се отепав од јадејне секоја недела скоро правам кој сака нека иде ќе има за сите па после ќе чистам да ми помине време додека си дојде маженце од работа не дека ќе ми прај нешто ама сакам да го гледам до мене се нервирам по цел ден сум сама да нема со кој да правиш муабет само со синчево и со кучето си муабетам и на него сега му сум скарана му ги удави кокошките на едни комши и под казна е

На Skorpija25, Leo_29, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.