Ај добро утро И мене така ми се стврднува и пушта посебно кога се движам. Ќе се напијам Магнезиум и попушта некое време.Е замисли и јас во 5 легнувам, двете цело време мрдаат, и утредента морам кај 7-7:30 часот будна да бидам. И истиот ритам со месеци и плус на работа до 16:00 часот.Ќути не пишувај дека ќе се договориш за царски иако имаш индикација, веднаш дебата ќе отворат Убаво да си поминеш денес.
Gajle deka ke otvorat.Jas ako se zamarav do sega koja so pisuva ehee.Sekoja neka si gleda za sebe,tugi krusi da ne sobira.Inace,posledniot pat koga bev kaj Organgiski prasav za priroden porogaj.Rece ne.Vika imas opcija so spinalna pa svesna ke si i ke si ja gusnes vednas.Toa sakam da zboram so dr so ke me poraga,dali ke bide vo red taka ili ke moram celosna.Znaci vo red e ova stvrdnuvanje,da ne se sekiram.Mi olesnaFalq srcka imaj i ti ubav den
Кај кој доктор ќе се порагаш?има ли кај нас опција да си се договориш со доктор што сакаш да те породи?мислев дека е кој ти се падне на смена тој те пораѓа. И Спинална мислам тешко даваат.
Добро утро и од мене мешињаа се наспав и јас денес конечно.. @stevemila мила ти во државна ли ке се пораѓаш? Ме интересира за епидуралната дали ја има низ државните и дали ја даваат? Инаку меше убав помин на Лебедово езеро
Da srcka vo drzavna vo Str.Mislam deka vo Str epidural ne davaat,samo spinalna,ako ne gresam.Fala ti,imaj uste poubav den Ima be srcka.Jas si odam kaj Tenev od pozitiven test.Plus bliski sme so nego.Toj pravi carski zaedno so Kirov.Davaat spinalna bez problem dokolu sakas,i sekkao dokolku smetaat deka e vo red.Pred nekoe vreme se porodi drugarka mi.Bez vrski bez nisto ,bese so spinalna
Даваат во нашата болница спинална без проблем. Не ти требаат врски. Им стана практика. Штета што нема епидурал. Ама нема ни обичени анестезиолози, па тоа е тоа. За некое време можеби.
Јас два дена не сум спиена не можам да му погодам на малиот на страна спијам ама многу ми се стврднува и ме боли и синоќа ставив перница и подобро е така и како се наближува вторник се повеќе ме фаќа возбуда. Сега само што се вратив од охрид по пат поминав супер си ја видов внуката си се изнагушкавме душата теткина пораснала многу а мајка изнакупила еден куп преубави работи за бебушот ми помина денот уште утре да издржам и вторник ќе знаеме кога ќе се видиме со синчето
И тоа како вака да му текнеше на синко да излези со сите ќе бев а дома сама немаше да знам што да правам и кого да го барам
Мене ко ме има овде сите магла Од предходната бременост ми остана тромб кај задникот Вчера и денес ме боли не можам да си седнам,потечен и голем е веќе како пола мало прсте од раката Незнам со што да мачкам?Има некој да знае?
Да ве прашам нешто од 2 сатот ногата десна ми е здрвена неможам да мрднам ни да лежам ни да седам ништо само десната појдов до продавница да се раздвижам ама почнав и да ја влечкам како болка дури осеќам трнење на ногата значии никогаш вакво чувство сум немала два пати мм ме измасира со кремче убо не поминува ја држам на високи исто така не поминува.. Чаре ?? или да одам до болница?? 17недела сум
Тромб го викаат овде,надворешен Ептен е потечен се има воспалено дури и многу боли @joy1 да не знаеш ти нешто @Snow white напиј се магнезиум,и мене во тие недели ми се случуваше истото Ако мислиш дека е по сериозно оди до амбуланта
не верувам да е тромб дека викаш наддворешно.Тромбоза во бремоност е мн опасна.Може предвремен порагај,бебе со низок раст,пукање на плацентата така да не верувам дека е тоа кај тебе.Ако сепак сумљаш на тоа испитај тромбоцити и коагулација на крвта.И ако испадне да е тоа веријатно клексани ке примаш
аха.Обично се јавува на нозете,рацете,препонот...ти дека рече на задникот ме збуни.Во секој случај консултација со лекар е обавезна.Има ли некои од твоите тромбофилија?Она често е наследна
Да баш таму ми излезе,уште од предходната бременост го имам,требаше да се одстрани со хируршки зафат ама остана на тоа Сега се воспали и ми потече,боли многу И да,баба ми и стрико ми имаат
Од фамилијава моја незнам некој со тромбофилија, па Таше спрема резултатите ми рече дека имам. И од тоа биле спонтаните. Затоа И примав инексии исто сега и јас сум само на аспирин.