И јас од тоа имав 5 спонтани,сите од 5 до 8ма недела ми беа Со керка се боцкав цели 10месеци а предходно 5месеци асс Сега ми ги прекинаа инекциите и само со асс до 36та недела
Бебуле и кај мене немам некој со тромбофилија. Но по ||, дека нагло се качија ди димерите, трансфузиологот ме прашуваше за антитела, за дијабетис... мислам дека сите три-четири вредности кои ги испитуват со ди димерите покажуваат различни состојби во организмот, не мора да значи тромбофилија. Сепак ќе кажам пак, мислам дека е така, не ми е потврдено, но според прашањата од трансфузиологот, мислам дека е така нешто.
Исто и јас, 4 спонтани - најдолго до 12недела. Сега се одржувавме со инексии + аспирин. Потоа од 12та недела наваму само со аспирин
Немам кокосово,а да пробам со маслиново?Можеби ке помогне малку Утре ке направам термин кај матичниот,тој ми даваше маст и поминуваше болката
Мајки здраво. За тие што се породиле во Ремедика или имаат информација, кажете ми Ремедика ви праќа патронажна сестра после пороѓаја или треба некаде да пријавиме за да ни дојде дома?
феминки јас само кога лежам на десна страна и на грб ги осекам дхижењата на малата како треперење. Сакав да ве прашам почнав да осекам дека ми трпнат рацете, а треба да испитам и д-димери. Дали тоа е различно и дали е потрбно за секој случај да испитам и тромбофилија. инаку сега сум 23 +3 и имам прекумерена тежина од почетокот на бременоста
Изгледа праќаат список и доаѓа пат. сестра. Кај мене еве 20 дена нема. Не ми ни треба сега. @delvi спомни на трансфузиологот.инаку, јас со тромбофилија бев цела бременост на клексани и аспирин до 32ра.
Не појдов сношти ама денеска ќе појдам еве уште ми е така и покрај тоа што одморам цело време до црква ќе одам и од црква дирекно на болница предходно ми се здрвуваше ама краткотрајно најдолго до 5-10 минути ама сега е долг период воопшто не ми пушта а минатиот пат ми рекоа дека на нерв ми притиска матката ама не ми прекинува сега ни со масажа ни со магнезиум
Нa плaжa пoд сенкa гo читaм oнa книгичетo "бебе упaтствo зa упoтребa" пa и oвде чaт-пaт oтвoрaм. Ќе гo искaпaм мешевo вo сoлтa сегa. Имaјте убaв ден
Женски како ги смирувате нозете, т.е. синдромот на немирни нозе? Цел ден денес одмарам, и само ми мрдаат нозете и ме нервира дури. Се напив магнезиум ама немаше некое подобрување.
Добар ден мешина.Од денес ја почнуваме 25 недела...така брзо си поминува времето,само Господ да не чува до крај Веќе си ги порачав првите аливца за малата едвај чекам да стигнат.Ме фатила некоја возбуда Денес станав малку покасно,едвај јадев па ми се слоши,пак фатив кревет а сега морам на работа Главата ме стега и кај слепоочниците и позади врат,незнам дали притисокот е или нешто друго,на крај си викам ништо не ми е шминка на мене и 8 часа активност ме чека,а само кревет ми е во умот.
Ремедика треба да извести во локалната поликлиника, за да ти дојдат. Кај мене пратиле известување во јане сандански и од таму си дојде патронажна сестра. Само се пожалија дека касно добивале информации од приватните. Кај мене дојде 4 дена откако ме пуштија, што значи ние веќе бевме 10 ден. Мислам дека ако ти е итно можеш и сама да се пријавиш за да ти дојдат побрзо.
Апликацијата моја викаше следно: @iki26 Many women experience restless leg syndrome (RLS) during the third trimester. If this affects you, try cutting down on caffeine or taking iron supplements, as these can both reduce the aggravation caused by RLS. You may also want to try using compression stockings.
Же Кафе еднаш на ден или на два дена пијам и тоа со млеко, може да зголемам доза на железо. А многу нелагодно чувство. Thankss