Не се секирај. И мене ми ја поксажа на први брисеви. Си истерав еднан доза еритромицин со нистатин и се си беше во ред.
Првото и е природно, мн брз и лесен пораѓај. Сега супер положба имаат за природен пораѓај бебчињата и ке пробува природно... и рекле може природно, па нејзина е одлуката...
Не знам каде ќе се пораѓа и како оди процедурата околу пораѓај во чаир/гак. Доколку нема опција предходно да разговара со нив, на денот нека си носи резултатите од брисевиве и нека им нагласи. Ќе знаат што да направат. Но прво разговор со матичниот гинеколог секако.
Да да и кажав така... ваљда и матичниот ке ја упати што како е најдобро. Но неможе да го добие и сакавме брз одговор, фала ти
Точно е да нема мирис, и друг доктор ми рече ако биде појачено, пр: многу густо да си ставам канестен 3 вагиналети.
Исто и мене ми дадоа канестен. Го имав исцедокот што е нормален, ама кога се движам повеќе знае да е појачен и да ме зачеша... Човек раат да не е
Дa не се плaшиш тaa е oпaснa дa,aмa зa гoлемите мешињa пред пoрoдувaње. Без гaјле и јaс јa имaв и истa терaпијa ми дaде и пoсле беше супер.
Закажавме за во четврток со царски конечно ќе си се гушкам со синчето страв не ми е само ми иди на плачење дека сама на мојте на никој не му кажувам да биде изненадување бебушот е супер и така ќе ве известам како сум поминала
Мешковци како се справувате со хемороиди? И дали имате гасови понагласени? Јас сум 25та недела.Дали ми е од Утрогестанот? Но тој го користам веќе 2 месеци а гасови имам овие недела дена понагласени... Дури и стомакот цел имам ко стегања ко грчеви од што може да е ова? Ви се случило и вас?
Jas samo so se vrativ od kontrola.Dr so ke me porodi e na odmor pa bev kaj privaten.Malata e super,luduva.2210gr stanala.Maz mi se smee,vika ke se rodi 4kg.Dr vika da gi primam inekciite Flosteron za zreenje na pluka.Se slusnav so Trajkovski,maz mi saka da odime uste ednas kaj nego na pregled.Sega se slusnavme,rece vo Sabota zdravje da odime.Toj misli da pocnam so progesteron na 2 dena,i magnezium 3×1 od 250mg.Da se smiri matkata so imam kontrakcii.Ama ke pocekam do sabota zdravje. I jas imam gasovi.Normalno bilo bas sega prasav.A steganjata se lazni kontrakcii.Jas sum 32nedela.Bas sega pisav pogore so mi kaza dr
Јас сум помала неколку недели и истото ми е и мене. Валјда нормално е притиска бебуш, му велам на маж ми бебево сигурно има за врат фатено некое црево и го треси
А дали имате болки ко неиздржување за до тоалет? Јас пр.кога ми доага и едвај додржувам до тоалет и боли стиска ко бебе да е на бешика и ужива и чим се измокрам немам болки? Дали ми е ова од бешиката дека имам Ешерихија или ми е од бебе што ужива на бешиката моја? Ова само по 3-4 пати во ден ми се јавува таа болка а некогаш само еднаш и толку