Мирување, перница под газе кога лежиш можеш да ставаш и сигурно си добила некоја терапија, како Утрогестан. И се ќе биде како што треба.
Мене ова со постелката никако не ми е јасно...јас имам ниска постелка и цервикс 4.5мм.Значи не е опасно...Едвај ја чекам следната контрола. А ниска постелка и намален цервикс е сосем друго,ај некоја поупатен нека ми објасни Те чекаме да пишиш како помина,ги видовте бебенцата??
Пред малку се вратив од гинеколог. Прво ме прегледа вагинално ( голема болка имав) ,па ехо ми направи, и на крај цтг. На едната бебушка и е замотана папочната врвка околу главчето,ама сосем малку другата спиеше. Ми рече на секои 4 дена контрола да се следи дали се одмотала папочната,ако не ќе мора да ме породат порано да не ризикуваат да стане полошо. Аман веќе
Sto i da kazeme ovde so zborovi mnogumina od nas ne bi go osetile sto go osekas ti sega stravot vo tebe sekoj go osetil toa na svoja sopstvena koza. No bidi hrabra za bebcinjata edinstveno sto mozeme e da te bodrime i hrabrime. Ti si jaka silna mamicka veruvaj vo boga kako sto e toj golem nikoj ne e. So cvrsta volja verba vo bog ke se sredat rabotite. Najvazno e sto bebcinjata se dobri
Iki mila ne se plasi.Bog e golem.I na mojata mala i bese papocnata okolu vratce.Ama sega se trgnala.Ke ti pratam slika vo poraka da vidis.Da ne mislis deka samo onaka ti zboram da te utesam.Veruvaj ko gerdan i izgleda.Ama sega e trgnata.Toa deka mrdaat mnogu.Samo pozitivno misli.
@iki26 а која недела стигна? Добро што отиде и што ќе те следат. И на синко еден период му беше така . Ќе биде во ред
32+ сум. Да, добро што отидов. Подобро да одам на 4 дена, ќе ги следам до кај се. Само да се одврти папочната до 36 да гурнеме
Ох бе Ики ❤Жал ми е што минуваш низ ова, ама ете имале и други слично искуство. Мисли позитивно и се ќе биде во ред. ❤❤
Здраво буцки! @iki26 јас би одела и почесто на контроли, на два дена за да бидам поспокојна. Инаку знаеши сама дека ова со папочната врвца и не нешто ретко и невообичаено ама може уште на наредната контрола да биде одмотана и се да си биде во ред. Со среќичка и пишувај ни што се случува. Јас инаку арна, од работа ви пишувам. Утрово едвај очи отворив а и уште не сум расонета. Кафе ми свари колешката ама јок, не оди, веќе се излади а само две голтки испив. Ич не ми е слатко ... бар бебуш е поштден од кофеин.
@iki26 следи инструкции на доктори се што треба ќе се преземе. Оди често на прегледи и цтг и се ќе биде добро. Најважно е да се следи ситуацијата. Јас одев често на цтг уште од 33 недела бидејќи бебо беше тахикардичен од време на време. На пораѓајот четири саати ме следеа на цтг. Зборот ми е дека кога си под надзор на доктори ништо не се остава на случајност. Се ќе преземат што треба верувај.
Здраво мамички денеска бев кај гинекологот, пред две недели бебето беше назад со една недела а сега само со два дена, докторката рече дека не е ништо страшно затоа што овулацијата можеби била подоцна, вели дека добро напредува бебето, но 10+5 сум и докторката ми рече дека добро е развиено главчето и лиценцето но рачињата и ножињата не му се дооформени односно дланките и прстињата и малку се загрижив. Кажете ми некое ваше искуство ве молам да ми се тргнат мислите
Малечко било сеуште за да се види убаво. Закажи си скрининг во Систина и ке ти е мирна главата Инаку и моево се до 30та недела последниов пат беше ептен назад поради доцна овулација 7-10 дена беше назад цело време, а сега последниов пат пораснало дури и напред некој ден е. Термините на извештаине според големината ми се лудница.. од 23 Окт, се до 4ти Ноември разлика
И кај мене не беа таа недела. Ни на скрининг во 11+ немаше прстиња. Ништо загрижувачки. После 5-6дена бев кај матичниот за брисеви па ме ѕирна и на ехо и дури тогаш беа оформени прстињата.
Јас не ни знам точно која недела сум, за 2 недели ми е терминот по менструација, но овулацијата ми е неколку дена покасно, а бебето е помало од што треба да биде, ова генетски е. Терминот прво ми кажа матичниот дека ми е до кај 18-19, после 21, а според последниот преглед 26,27 септември. Каша попара