Ми рече дека добро напредува и дека за две недели многу напреднало, веќе личи на бебенце, се тешам со тоа дека многу менува секој ден, за две недели има преголема промена. Треба за една недела пак да се видиме со докторката затоа што правев ТОРЧ тест па тогаш ќе стасаат и резултатите, па ќе го вдиме повторно. Фала многу на поддршката
Mene dr na posledniot pregled mi kaza deka si odgovara za 36nedeli.A nie sme 32+.Sekogas bese ponapredna za edna nedela.Posleden termin mi vika 11 Okt.Do sega na site pregledi i kaj site dr so sum bila termin mi bese 25,26Okt.Ama nie ke sme na pocetok na Oktomvri taka da mnogu ne se baziram na termin.Sabota sme Sk kaj Dr Trajkovski da ne vidi
Ветено сторено, ја поканувам @monik55 да го почни орото а сите од поддршка една по една да се придружат најбрзо
Feminki imala li nekoe iskustvo so bakterija vo urinokultura proteus mirabilis, koja i pokraj primena terapija pancef pak se pojavuva. Organdziksi mi veli deka ne e stetna za bremenista i deka poloso e pak antibiotici da pijam, a maticnata mi veli deka podobro e da pijam antibiotici da ne dojde do oukanje na vodenjak...j sega neznam koj da slusam...prasav vo soodvetna tema no nemaat mnogu iskustvo so ovaa bakterija..inaku sum 24 nedela
Добренидојдееее @,monik55. Стварно многу убав завршеток на мојата бременост, местото го предавам на мн драга личност Уживајте и галетесеее
Да побараш и уште едно мислење од некој добар доктор? Јас прв пат слушам за бактеријава... @monik55 убави црвени линии имаш, за брзо да го слушнеш најубавиот звук, срценцето
Ќе закажам за во понеделник,сакам докторот да го мењам сега незнам што да правам. Дали некоја знае Ливринова на ГАК кој ден е во амболанта?
@monik55 cestitki. So lesno da si ja iznosis bremenosta i Gospod da vi dade zdravo i zivo detence sto ke ve raduva cel zivot.
Вчера доживеав шок, бев на инекција и кога се вратив осетив нешто жешко ми потече, одам во тоалет крв со партали, отидов право на ГАК и додека чекав ми се скрати животот. Постелката пукнала зш бебето се свртело и ја натиснало со газето. Фала богу бебето е добро, сега лежење и само до тоалет смеам да станувам Сега незнам како ке се туширам, ова ке бидат долги 3 месеци.
Ливринова е секогаш во петок во амбуланта, еве и за Ана Данева исто кого го интересира во понеделник и е амбуланта еве ви и број од ГАК 02 3228440
Имаше исто една докторка која ми остави многу убав впечаток дали Слаѓана се викаше незнам. Чекор по чекор прво веќе р закажан преглед за во понеделник за официјално се придружам тука.
не сум била на Орханџијски ,ама во последната година познавам 3 промашени дијагнози, дали во врска со срцето на бебе, дали во врска со цервикс, некако кога го прочитав твоето прашања искрено се замислив, СО сигурност да си бараш и трето мислење. И не сакам никој да ме осудува на коментарот -ова е само мое мислење за докторот, никогаш не сум била па кажувам мислење само од блиски примери
@spirkovski бебе си ја натиснало со газе има врска дека лежеше на стомак за инекцијата или ова може да се случи во било која положба?
Девојки малце досадна ќе бидам,значи 1 месечно сакам да ме гледа матичниот и плус или Ливринова или Симеонова јас од двете имам позитивно искуство. Сега да одам во денот кога се во Амболанта или се закажува преку матичниот па после да се договорам на колку време. Незнам како.