Ne se sekiraj I mene istoto mi se sluci koga otidov na 5 nedeli nemozese da se vidi plodot, no posle 10 dena koga otidov imase i, plod I srceva akcija. Opusti se slednata kontrola ke go vidis
На 5 недели само кеса има, недела дена подоцна се гледа плодче и од 7 недела па натака срцева акција. Почекај раничко е.
Еве сме ние дома само што се вративме бебе е 3,3мм 6недели бремена слушнавме срценце уште не ни се верува оклештени сме за изненадувањето најубаво
Кај мене беше така, една точка сакус имаше, а веќе 7ми ден некаде ми беше од доцнењето.. д-р рече дека бременост 3,4 недели дали било, ради доцна овулација, по 3 недели некаде бев и си имаше и плодче со срцева реакција кое беше одговараше 7 недели а по менструација бев 8,9 недели.. и еве сеуште си се водам така +7 дена на терминот од менструација имам плус.
Не отидов вчера, гости ми се најавија и одложив за денес кај матичната. А многу сакав да се запознаеме.Во 12:30 сум кај неа.
Можно и јас да сум имала доцна овулација,ќе видиме бетата колку ќе покаже сега правев уште еден тест од тие 30 ден и џиш црвени линии.
Кај мене во 6та недела не можеа да видат плод, најверојатно дека добивам на 36 дена... Потоа според мене во 8ма недела се виде плод и срцева акција и ете терам седми месец. Се ќе биде во ред @stevemila како сте вие денес?
И мене слично освен увин ама стрикно за мокрачата брусница и магдонос препорачуваат ради увин шо несмеело да се внесува.. Мада сепак мислам овие шо се чај од глуварче сладок горчлив пелин не би требало да се пијаат и појаки шо се.. ама ко шо е жешко времево уште чај да пијаме јас во фрижидер ги ставам и после ги пијам како ладни си велам исти ефект имаат...:/ ( ako ne sum greska )
Dobri sme.Malata se budi od inekciite.Se razmrduva.Sabajle imav vaginalen pregled.Kanal zatvoren grlo skrateno.Nemalo potreba da lezam.Nekako me fati strav.Pa so vrski sega me gledase Dr Ana Markova.Cudo od zena.Ja vidov malata na 4d.Super si e.Posle pola sat me vikna pak,mi zema bris za nekoj si test so ke pokaze dali ima rizik za predvremeno poroduvanje.Rezultat za pola sat.Mi izmeri i grlo.Isto ko Trajkovski.Samo 13mm.Rece posle 33,34 normalno e da e pod 2.Kanal zatvoren.Cekam rezultqt i da vidime dali ke si odime.Denes e veke kasno ama za utre zdravje.Sega ke stavam slika od malata vo drugata tema Edit: Da se redaktiram.Stignaa rezultatite.Negativni se.Mozam doma
Ми олесна уф немам скриен шеќер.Многу се плашев да не биде качен зошто последниве 3 дена страшен стрес преживеавВнук ми е 11 месеци и 2 дена повраќаше инфузии и се џабе искочи на рентген дека има преплет црева.Среќа што решија да го оперираат итно вечерта и 15см.му отстранија тенко цревце зошто почена фаза на гангренозен дел Сега фала му на Бога е во добра состојба имало Господ го чувал многу.Страшно многу плачев 3 дена страв ме фати и за ова во мене човече 2 Б6,2 магнезиум тој ден брецкање осеќав Многу лошо но помина
Мило ми е шо е се во ред... ајде сега издржете уште малку па да се олесниш <3 Кај е Господ никој не е... Внучето добро е?? Не се секрај ќе се среди се..!!!
@monik55 и кај мене беше така. Првиот пт ниту сакус не се виде. Според менструација требаше да сум 7ма недела. Наредната недела покажа 6+0, и веќе срценце. На првиот преглед сум била 5та а не видоа ништо. Има сакус се е добро. Покасно е зачнато бебулето. @stevemila ќерката е борец, исто како мајката и сигурно се ќе биде супер. Добро е што си затворена. За скратеното грло мене двајца доктори ми кажаа дека се продолжувало само од себе со одмарање и лежење. Јас раситнив 13та недела. Малку настината и хронично ненаспана и уморна, но да не се жалам. Се е ок за сега.
И јас добивав на 35 дена ама плоден ден ми било 5 ден по завршување на менструација ,како и да е кај @monik55 ќе се види и слушне срценцето најубаво
Дали кога мртка бебуле осеќате пр.на таа страна твртко и ко да стега и малце наболнува? И имам моменти кога мрда бебе јас да се згрчувам вас така ви е? И тогаш ко стврднување осеќам.Нормално е ова? Место за страв има ли? И тоа најчесто ми е овие 2 недели.26+1 сум.Ај ве молам за искуство
Taka mi e Mene koga se istega.Deka gimnasticarka ke bide ona na mama.Na edna strana se ispaknuva skroz na druga stanuva praznina
Од истите недели и мене во втората бременост ми беше така со стврднување и како болка врз бешиката ,некогаш и гурање осеќав па се плашев ,а оно се тегнело не се плаши ,а ако приметиш дека имаш по јаки болки при стегањето нај убаво прашај си го гинекологот