Нема место за страв. Си прават внатре што сакат ххх... мене од 17-18 почна да се стврднува нормално дека ќе боли, ја оптегнува кожата.
еј @stevemila многу ми е драго дека си одиш дома Само најмногу на цел свет те замолувам овој пат да одмараш и никакво чистење низ дома Само што се разбудив и сега кога прочитав, инстант ме расположи @pile30 на баба ми и го отстанија цело дебело црево + голема должина од тенкото, на две различни операции за рок од 4-5 дена. Жената 10 години одлично фунционира без проблем. Немој да се грижиш, штом операцијата е поминала, плус тој е младо детенце енергично, ќе го преброди. Мора оштетеното да се извади за да не му прави проблем. Штом баба ми на 70ка го помина и сега пак е со мотика низ дворот, и малиот ќе биде супер, не грижи се
Utre zdravje srcka ke dojde mm po mene.Denes imam cistacki doma se ke bide tip top jas cetiri u vis.Ja vide li Daria?Staiv slika
Жени здраво. Незнам дали кај мене ќе има надеж бетата покажа 700. Бев и кај друг доктор ме виде и он и кажа може е касно зачнато а може и не се развива ќе видиме во среда пак бетата колку ќе биде. Сакусот е тука ама нема уште плод.
Кaкo штo се сеќaвaм дoктoрoт кaј кoј гo прaвев првиoт преглед ми кaжa декa бетaтa требa дa е нaд 1200 зa дa се види нештo, a мислaм декa и некoи феминки претхoднo истoтo гo кaжaa. Се ќе биде дoбрo ќе видиш
И мојата бета беше 761 па кога ми ги дадоа резултатите ми рекоа : честитки! Утредента бев на д-р и се виде само сакусче во матка со нормална големина и според пресметки рана бременост, и касно зачнување. И после тоа и ден денес ме водат една недела назад. И се беше во ред. Никој никогаш не ми спомна не се гледа ништо, може е вонматерична бременост, не се развива и слично. Бев рано беше, дојди за една недела 10 дена за да видиме точкиче. И така беше. Сакам да кажам често д-р кажуваат вакви работи како на тебе, сведок сум тука на форум и во приватно. Некогаш зависи и до д-р како ќе се постави. Инаку се е во ред, со жиш црвени цртки, и се ќе биде во ред ќе видиш. Рано е се уште да се види само. Малку трпение и ќе си ја видиш точката што ја посакуваш.
Тоа би било некаде 3,4 нед бременост, дај боже да си расте бетата. Сега ке ти пуштам слика кај мене со веќе 7 дена доцнење какво беше на ехо, точка ко со пенкало нацртана...
По менструација сум 5 недела а оплодено е после 15 август после плодните денови и овулацијата така ми се водеше по календарот. Претходно немавме односи и затоа знам кога е.
Jas bev na eho 5 nedela po menstruacija. Plod nemase samo sakus. Doktorkata nisto ne iskomentira, samo me prasa na kolku dena dobivam. Jas mislev toa e normalno i voopsto ne se ni zagriziv. Inaku jas dobivam na 31 den a oplodena bese negde na 17 den. Taka da mislam deka dzabe si pravis stres
@monik55 јас мислам таман си е бетата. Исто беше и кај мене, после 10 дена доцнење имаше само точка на ехо, едвај видлива, па дури по една недела сакус, подоцна сум останала. Штом знаеш дека си останала по 15 август, а не пред тоа, би требало да си 4 недела. Оплодувањето може да се случи и по неколку дена од овулацијата. Се ќе биде во ред
@monik55 Mila isto bese I kaj mene nemoj voopsto da se sekiras i meene doktorot me izvadi od pamet po mens bev 6+3 a imase sqmo prazen sakus po 10 dena bev pak I SI imase I plod I srceva..Sega toa plodce e vejke golemoo I ne me ostava da spijamNemoj bezpotrebno da se sekiras ke bide se dobroo.. do tebe znam kako se cuvstvuvas no sigurna sum deka toa dete ke se rodiii.. Gali meseto I uzivajjj
Мојава цура изгледа мисли дека е мала па може цела да се истегне во меше колку што е долга. Нон стоп прета, прави нешто....стомаков на се личи само не на топка. Конус, коцка, па само десно иам топче...и вишак ребро иам изгледа па и смета на госпоѓицата бе, не може од него да се намести, кај и да е ќе ми го искрши. Него кај и да е уште некој ден влагам во 9....крајот се ближи, наскоро ќе се гушкаме...леле се понетрпелива сум.
@stevemila дури сега читам, но добро е на, на крајот прочитав добра вест ве гушкаме сите тројца и сега биди внимателна.
@monik55 ај срцка не си прави филмови не ти се потребни верувај ти си екаде 3полни недели и нормално е да не се гледа плод на контрола за десетина дена ке се виде плод а за да си бидеш мирна извади си уште една бета за ден два
@monik55 Јас имав бета 29 после два дена едвај 123 еве терам 12 недела фала Богу. Ти имаш супер бета не се вознемирувај мислам дека избрзуваме со одење на доктор и се паничиме без врска. Ти посакувам да биде се во ред за неколку дена.
@monik55 јас имав мн пониска бета тој период. Одговараше на 3 нед а јас 5та. Битно се дуплираше. Исто мислев дека ништо нема да биде па ене го лудува по цел ден сега. Еве пишала и фана, и мене гинекологот ми рече мора бета над 1200 за да види нешто.