Епа сите различно кажуваат зато ние се контраме овде не ова е исправно не ова е исправно :/ Сите како ќе му текне така си кажуваат и медицинскиве лица.. Јас увин не сум го обожавала мн мн од никогаш а чајот од брусница и предходно ми беше најубав од него пијам
Zatoa praj si kako teloto saka.Ako nesto ne mu odgovara na organizmot,si se buni.Jas bev taka so hrana.Odma ili diarea ili povrakanje.I znam deka nesto ne cinelo.Normalno e se so e umereno.I hrana i pienje,duri i caevi.I kaj obicen covek a kamoli kaj trudnica
има чаеви што предизвикуваат контракции на матката затоа не се препорачливи во бременост ич.Исто како што има чаеви што ја намалауваат мн лактацијата на млекото па не се пијат при доење.За билки станува збор ,секоја со своја намена е
Да,јас знам чај од малина предизвикувал контракции,ама ако се пиел во поголеми количини.Исто знам Увин чај не се препорачувал во бременост,не знам зошто.И чај од жалфија не се препорачува во бременост,пак не знам зошто.Најубаво чај од камилица,брусница,нане,хибискус,овошни чаеви. Инаку вчера бев кај матичната папочната врвка сеуште е свртена околу бебушот Четврток пак на контрола и ми рече ако не се одмота би ми препорачала да се породам порано,исто како на Гак што ми кажаа.
Ako pies so litri normalno deka ke ima nus pojavi i da ne si bremena..Ne se plasi ok ke bide.Samo veruvaj vo Bog.Jas denes si odam.Imas primeno inekcija nema nisto da se desi
Таа е терапевтска доза за чај - 2,3 шољи и нагоре. Мене ми се изнасмеа докторот кога го прашав кои чаеви не се дозволени.
@iki26 Ти ја праќам цела среќа се да заврши добро,мора да биде добро @stevemila Бравос на издржливоста,да почека Дариа во мешето kолку треба па ќе се гушкате. @monik55 Сите форумски тетки навиваат за ова бебе,ќе биде овој пат душо Ние утре треба да се видиме со бејбиот,резултатите од крв се во ред,а колку треба да биде железото а да не сум во критична состојба??
Домче си е најубаво. Да си легнала во кревет и да не си мрднала јасно Имам примено 3 дози на Дексаметазон, и на килажа супер се, чекаме барем во 9 месец да влезам и да ми закажат царски.
E taka.Jas dve dozi Flosteron od po 14mg.Pojaki bile tie.Ke bide dobro se.Uste malku ni ostana.Doma lezeci i uzivanje
Мене една инекција ми беше 12 мг-3x4 мг.Вкупно примив 9 инекции. 3дена примав, па пауза од 1 недела, па пак 3 дена.... Ренде задникот ми е
Jas dva dena samo.Trajkovski mi gi zapisa na recept.Koga dojdov tuka im kazav.Site mi kazaa onie imaat Dekstametazon samo.Vika ne smeeme da ti kazeme da kupis.Ama dokolku sakas podobri se.Pa kupiv 4.Primav dva dena.Bitno primivme se ke bide dobro.Malava uste dreme od niv
Со ти е по кејф така да си правиш зошто и тие врска немат јас и некои испитувања не ги ни направив ете го синчево машала се е во ред освен носето каналчината му се потесни и ке му биде како затнато додека не се рашират. Затоа не треба многу потресување со извештаите сите различно кажуват и да имаш бактерија пред порајѓај ќе им кажеш и ќе ти дадат лекарства. Леле не ми се напушта темава стварно ми бевте голема подршка сите и сега сакам и јас да ве подржувам до крај
Па порано незнаеа што се тоа испитувања до крајот а сега од пред бременост ко ќе почниме па до крај плати овде 500 плати онде 300 па 1000 се одаваме од пари трошење а и то резултатите кој знае дали точни се мене од микробиологија лани на микроплазма и уреоплазма позитивни и испитмве терапија со мм двајцата и прам испитување пак позитивни и матичнава ми вели овој период 80 жени имам пратено да проверат во микробиологија 78 ми се враќаат со позитивни и тоа два пати после терапија ми вели не ти давам апчиња сега ако сакаш на приватно да испиташ и проверив на приватно негативно ниту стара инфекција ниту нова имаше и самата кажа стари реагенси имаале и зато излегле позитивни резултатите значи џабе терапија шо си дадов пари и шо се изнаколкав :/ Господ ако не клај рака џабе е се и резултати и апчиња и се тој дава тој зема )) ( да не ти недостасува групава подпорасниго малку па пак <3
Така е една пријателка само 5 пати била на преглед и ниту еден брис ете ја има 3 годишна ќерка се е во ред а јас кога ќе ми речеше за 4 недели на контрола ми се чинеше 4 години