Јас веќе стварно не знам по што да се ориентирам и кога да чекам да излезе бебево. Според последна менструација за 10 дена ми е терминот. А бебе одговара на 36+3 нед. Тешка е 2600-2700гр. Прво беше со 5,6 дена назад а сега со 2 недели. Малецка е, а и каква да биде со родители од метар и 60 долги и тешки по неполни 60кг. Ќе си рачунам според она што на почетокот ми го кажа д-р, околу 20 септември термин. Па кога и прдне на газот тогаш нека излава
Добар ден девојки, ве исчитав колку можев се надевам сите сте добрички со мешињата. Јас од синоќа имам ужасна главоболка. Пробав со туширање, магнезиум, б6 ама не поминува. Сега го пратив мм по парацетамол и ц вит па ќе видиме. Очиве не ми гледаат веќе
Па и д-р не беше сигурен, ми кажа до кај 19,20 септември. Тогаш и јас очекувам. Ама сѐ мислам дека ќе надминам термин.
Radi toa so e malo? Moeto se rodi vo 38ma so 48cm i 2800gr pa eve go decko povisok za vozrasta e veke
Не спомнувајј утре треба да одам цела сум денеска ни сат ни време ми поминува до утревечер кај 7-8 сатот којзнае како ќе издржам :/ :/ До времево можи е јас вртоглавица имам и ужасно сум омалаксана ми се гади а неможам да повратам... Цело тмурно е ладно и врнии барем кај мене е така.. :/ :/ Од секогаш сум метеопат ама оваа е аплааа!! :// ( aj ќе ни помини )
Разгледувам вака порано, кога ќе треба да се одлучиме барем да знам што е поубаво. Дај Боже да стасаме и да купиме и да си се возиме
Еве да се пријавам дека сум нестрплива и никако не ми поминува денот само гледам во сатот и никако се исто ко да ми тапка.. Утре сум на контрола за бебчето со душа чекамм да појдам ама дури одручекта сум т.е вечерта кај 7-8 зависи кога ќе стаса ухх мислам дека ќе пукнам овие минути ми се потешки отколку пред 2-3 недели и фазла ко ќе закажам....:///
@stevemila Само да ти посакам побрзо опоравување и мило ми е што се беше во најдобар ред. Доторка Ана Данева Марковска е врв доктор одма кога те прочитав и видов дека она те примила си реков ќе биде добро девојчево во сигурни раце е.Момата во мешето нека си поседи уште малце таму.
I jas sum utre na kontrola (mislam sme kaj istata doktorka) i odvaj cekam da mi objasni nekoj raboti oti celo vreme sum napnata mislam sto kako posebno od koga mi rekoja predvremeno stareenje na postelkata.
Нема правило, кога му текне тогаш мојов крупен голем беше, а маткава никако да попуштеше се до 40+7 Ке видиме женскава до кога ке тера, некако сум убедена дека нема да претера толку, ама што ја знам Како и да е, не ти е далеку денот, со лесно
Fala najmila.Doktorkata e dusa od covek.Nie sme veke doma.Malku tesko go podnesov patot do strumica, ama izdrzavme.Sega si odmarame. Fala vi devojki na site so bevte so mene vo ovie teski momenti.Uzivajte i galete mesinja.Ve
Се радувам што сте добро мила. Сега галкај мешенце и одмарај. Јас сум веќе 29недела, уште си одам на работа, некако побрзо ми мине времето овака. Иако знаат да ме фатат паники, одвај чекам наредна контрола да ми измерат цервикс. Во право си Snow white, дали дека многу читаме по Интернетов и слично. Мои другарки појма немаат ни што е цервикс ни ништо, воопшто не се замараат и си тераат... Еее јас да можев така...
Здраво мешенца Цел ден се маткав низ град па и грчеви почнаа да ме фаќаат од премореност ,крв и мокрача испитав се е супер ,чисто ,одлично .Прашав во лабораторија во МВР колку е за трудници крв и мокрача ,дали е како порано 68ден. и таа ми кажа сестрата дека државата не частела и дека е без пари а јас цела ваквакако бе? Што им текна и тоа хаха си се посмеав и така сега сум си мирна се е супер. Како сте вие ? ,@monik55 што направи мила како си ? @stevemila мило ми е што сте добро и што си одите дома одмарај и уживај ,уште малку ќе се гушкате со ќеркичката