поздрав и од мене јас сум ок денес али цел ден левава нога поготово коленото како некои морници цел да ми лазат ко да ме ежи нешто тој дел ич незнам од што е како е ваљда е нормално несакам да паничам за се нешто хехеее ( ќе видиме до кога) иначе ме чуди ова со лошењето и повраќањето кај мене тие симптоми сеуште не се појавиле ниту пак сетилото за мирис ми е нешто понагласен освен желба за друго нема . дај боже така и да тера али чисто сумљам...... кај и да е се спрема револуција честитки за новите мамички уживкајте, поздравче
јаготче јас вчера бев по прв пат на гинеколог после позитивниот тест и освен што ми потврди бременост ми рече да дојдам за 3 недели со резултат од крвна слика , што значи дека добро ти кажал за 4 недели ти ќе бидеш 8 а јас за 3 недели ќе имам 8 и ми кажа дека тогаш ќе отвориме мајчина книшка
cekaj cekaj rano ti e i Jas bev taka duri si prasuvav dali e normalno da ne ti se losi i na krajot si dobiv toa sto si barav mozi kaj tebe nema taka da bidi Ali zavisi kaj sekoja zena bremenosta e razlicna inace Jas sum ovie dva dena dobra fala boga ne mi se losi mozi ponekogas na silna mirizba i citav deka vo 10 ta. nedela bi trebalo Po malce da se namaluvat macninite pa se nadevam deka nema da se vratat
Мамички, што идете на работа сакам да ве прашам дали знаете над колку степени треба да биде температурата за да дадат препораки бремени жени да не идат на работа?
само течности мила друго ништо не ти треба секако ид а се чуваш... движи се колко што можеш ама не по жешково ако залегнеш ќе те фати пак... наредна контрола и јас требаше да одам после 4 недели.. ама пошто се испаничив нешто нешто ме тупкаше одоздола отидов да се проверам.... инаку за овој тест јас сум 9 та недела и мене гинекологот ништо не ми рече иако тој ми ја запиша крвната група во книшката... па ваљда си ја знаат работата... јас на мојот гинеколог му верувам па сеа смао здравје нареден пат после 10 ти август треба да одам за брисеви... скриниг сигурно тогаш и тој кумусов тест... како и да е само да биде се во ред.... terezicka јас сама си побарав боловање кога пукна жегата малку да падне ќе одам на работа.... секако над 40 не е убаво за бремените
Таман е 8-ма недела на контрола, тогаш треба да има и срцева реакција. Контроли со ехо се прават еднаш месечно и сосема доволно е, освен ако ситуцијата не бара почести контроли на гинеколг. А зошто Кумсов тест да правеш, RH факторот ти е негативен? Не го прават сите, само кај оние кај што е потребен.
Добар ви ден и од мене... Ние со бебушко одлично се чувствуваме,без мачнини и повраќање (откако го прекинав фероглобинот). Леле бре луѓе не можам да си ги задржам емоциите...на интернет гледам секакви глупости и за се ми навираат солзи во очите...Поготово тоа што син ми го немам видено скоро еден месец,на одмор е во Охрид со баба му и дедо му (јас и мм не можеме на одмор,работата не ни дозволува) секое слушање со син ми после тоа само се воздржувам да не заплачам.Па планираме во недела да го посетиме така на еден ден,но ќе видиме што ќе испадне од тоа одење. Сакав да прашам доколку одам во Охрид дали би претсравувало некаков проблем доколку влезам во езерото?Со оглед на тоа што “многу“ е чиста водата и дека сум 9 недела?
Да, РХ-негатив сум и известен е гинекологот, ама некаде како да прочитав дека првиот кумсов тест се прави во 8 недела. Читајќи на интернет се шекнав, сигурно знае човекот кога ми закажува контрола и кога треба да го правам тестот, се потресувам без врска.
мила не знаев дека имаш прво дете леелеее убавоо нека ти е здраво и живо.. мојата другарка само што дозна дека е бремена после некое време отидовме на еден ден у охрид... и тоа сигурно и таа беше некаде тука со неделите.. и тоа ккога отидовме времето беше ладно пред тој ден врнеше дожд а најавуваа и за тој ден баш кога одевме.... па се бајнаше ко вода да не видела.. сега детето е здраво и живо напредно пу пу.. 1 година и 6 месеци.... да ти кажам и мене некако ми се оди некаде да се бајнам ама немам како... мм ми е во странство и многу ми недостига ...
Да да имам синче кое има 3 ипол годинки...маженце на мама Јас обожава да пливам,и знам дека пливањето е здраво и убаво за трудници но не знам кога може да се почне со пливање(дали треба да помине одреден период од бременоста) Уфффф епа уствари ич нема да му ја мислам ќе се изнабањам и изнапливам. Баш ќе се избањам еднаш и за тебе
немој во охрид какво бањање,јас пред 3 год не бев трудна па фатив инфекција од водата а баска и колку е ладна немој да се бањас баш сега 9 недела
а да прашам јас дали некоја трудница има правено кумсов тест после 8 та недела пошто јас сум 9 та и конторлата ми накај 12 та недела ... и сеа се загрижив мислам мора да се прави во 8та или може и покасно знам дека тоа треба да се контролира.. пошто кога си ја проверив крвната група тие на трансфузиологија ми рекоа дека морам да си ја контролирам крвта во бременоста оти сум rh - а мм е rh +
^Абе пааааааа???Хахаха е сега жими се ќе плачам како дете Кога бев бремена со син ми бевме во Охрид но тогаш бев 7ми месец и се бањав...немаше ништо... На 2 ума сум сега???
како сакаш тоа ти е мое мислење,понатака ти си знаеш,ти оди си само немора да се бањаш,еве јас оваа година ке утнам плаза и вода ке одам во берово на воздух
На море не преставува проблем да се бањаш затоа што солената вода ги убива сите бактерии ама во езеро не е воопшто препорачливо трудница да се бања, јас да сум би го прескокнала бањањето, како беше тоа подобро да се спречи него ли да се лечи.