Види ако си рекла дека сакаш да почекаш за природно можеби и затоа чекаат. Разговарајте отворено кои се опциите, дали треба да се чека, едно е што сакаш ти, а друго кои се можностите. Ајде верувам дека се ќе биде во ред и набрзо ќе се олесниш и ќе си го гушкаш бебчето. Само позитивно
@Aneta27 мислам да почекаш до втората провокација,ако не се отвориш отворено прашај го д-р што ќе правиме вака не бива. Ти и така си 42 недела, имаш примено 2 провокации, плодовата вода се намалува постелка од 3 степен, и автоматски имаш индикација за царски. Може д-р сака мито па намерно те гњави. Мислам ако не се отвориш после 2 провокација, не чекај многу.Нека те провери и вагинално може ќе потпомогне во процесот на отварање.
Jas mislam maz ti da mu pikne nekoja para u kniskata,i odma se ke se zavrsi.Gi znaeme nasite dr kakvi sr.Vaka samo se macis i rizikuvate za bebeto
@monik55 утре бетата ќе си биде пораснета. Мисли само убаво и позитивно. Негативни мисли и штетат на малата точкичка. @stevemila супер што сте дома. Сите четири у вис и уживај. Храбра е малата принцеза,ќе си седи во меше до крај.
Здраво женски.Денес бев на контрола бебето Машала напредува 11+2 недела сме.Само се вртеше како да игра,му го чув срценцето.Утре сме за ПРИСКА тест да направиме.Да ве прашам женски на државно колку се плаќа за ПРИСКА?
Jas deneska pravev krvna slika i skrien seker plativ 100 den. Izgleda vistina e nekoja trudnica sto kazuvase deka od sega ne e se besplatno
Некој сака да ти земе пари нелегално, не смее да ти наплаќаат доколку си се пораѓаш државно, а имаш здравствено осигурување. Многу те чекаат бе, што им е на нив... нели 10 дена само даваат од термин, бар пред 2ипол години така ми рекоа таму. А и зашто дури сега прв вагинален преглед ти направиле, мене на 3ти ден надносено ми направија и тоа убаво ме прочепкаа доле за да испровоцираат да попушти грлото и ми помогнаа баш искрено, уште истиот ден вечерта чепот ми падна...
Ни мене ништо не ми наплатиле,ни приска ни крвна слика..барем до сега Јас ја влегов веќе 15,ама за жал со страшни киселини,женцки кажујте чаре пукнав неколку дена,како шише оцет да сум испила
Од 6 саат главата неми престанува да ме боли искочив малце надвор ко да ми помина влегов дома пак,сега исцедив два лимуни и ставив ладна крпа на глава. Само да е ова на добро ќе издржам се.