Мешиња бев денес на Физиологија ми направија Електротомографија.10 мин.немаше ништо само пола минута последната имаше контракција од 10 АП десен канал.Др.рече дека веќе сум 7ми месеци и нормални се овие реакции битно вика нема активност на матката и е од лесен степен.Зошто имало и среден и висок степен.Рече дека ова може да ми е од стресот со внук ми.Немало место за паника.Ми рече кога ќе се згрчува стомакот да пијам и по 3 магнезиум,одмарање,Б6 секој ден и релаксирање...Вика работите по некогаш сами си ги усложнуваме... Сега само Господ да не чува мора да се потсмирам и да тераме.
И кај мене на секој упот има шифра за заканувачки абортус исто 0200, може и јас за тоа си плаќам се што треба да е бесплатно за трудници. Во понеделник сум за брис баш ке видам со која шифра ке ги испрати.
Normalni se kontrakcii.Jas gi imav vo bolnicata i toa bea prilicno jaki.Miruvanje i pienje magnezium.Mene mi dade Trajkovski povtorno da bockam progesteron.Da se smiruva matkata.I navistina grcenjeto mi se namali.Ako imas stvrdnuvanje na stomakot svrti se samo.na sprotivnata strana i ke se smiri
Денеска ми стасаа резултатите од ТОРЧ тестот имам пријател во микробиологија и колку што можевме по телефон да се разбериме ми рече дека има позитивно на рубеола, кламидија и уште нешто не го разбрав убаво затоа што бев и јас на работа. Ќе одам после работа да си го земам резултатот и кај матичната одам одма. Што мислите има место за паника ќе се збудалам
Smireno.So.i da e pozitivno,za se ima lekovi.Se se leci.Sekoja vtora primala antibiotici i vaginaleti.Nisto strasno
ИГГ да не е позитивно? и кај мене беше ми рекоа ништо страшно порано си ја имала или од рубеола од вакцината можи да ти е покажува така мене во микробиологија ми кажаа. а матичната ништо не ми даде ниту да пијам ниту ми спомна за тоа сигурно во ред си беше
IgG или igM ? Потруди се што побргу да ги добиеш резултатите и лично да разговараш, да ти објасни за да не се паничиш. Мора смирено, колку и да е тешко. За кламидија исто, се прима терапија. Важно е дали е актуелна или стара инфекција.
Mamicki bremena sum 7 nedeli mn mi se povrakam niso nemozam da stavam vo usta, kaj mi se gadi me Boli stomak I kicma I samo so lezam. Maz mi mi vika deka ne treba da lezam tolku poveke treba da se dvizam, ve prasuvam vas od iskustvo dali koga me boli stomak trebapoveke da odmaram iki da se dvizam. Inaku bremenosra sea za sea, mi e dobra nemam drugi problemi
@danichap @stevemila @Snow white не се разбравме најубаво во 4 ќе одам да си ги земам резултатите и тогаш ќе знам за посигурно, ми рече има ова ова и ова ама не се слушаше добро а и двајцата на работа бевме Фала на поддршката ќе ви пишам да видам што ќе направам
Со добра мисла. Еден куп трудници примаат терапии и лечат некоја бактерија, инфекција. Не ти е сеедно но ќе се среди. Смирено и за неколку часа ќе знаеш повеќе.