игг рубеoлa е нoрмaлнo дa е пoзитивнo, вaкцинирaни сме зa неa зaтoa зa клaмидијa ќе пиеш aнтибиoтик ништo стрaшнo.
Јас утрогестан ставам сеуште еве и Ефремовски вчера ми рече ставај ги обавезно.Ќе биде добро ќе дадеме се од себе да си ги износиме и родиме живи и здрави.Имам и ко струички во половина кога ќе ми мрдне бебушко сигурно и тоа е нормално...Вечер сум кај матичната дај Боже се да си е во ред
Еве го резултатот, вака со ИГГ не е ниту страшно ниту опасно ова е што сум го имала порано. А ИГА уште незнам што значи кај кламидијата но и тоа е негативно. Уф нема ништо страшно, ќе одам во понеделник кај матичната таман и за микробиолошки тестови да направиме.
Денес ми е термин и сабајле бев на цтг и утре сум пак, ама веќе два саати имам контракции по 30 секунди на секои 15 мин. Се мислам дали да одам во болница или да чекам да зачестат?
природен лек за бело прање, знам дека ми е од настинато веќе два дена. Се измив сега со камилица, ама баш е како секрет од носот
Во бременост што и да препорачам не смее од тоа. Гледај стопли се повеќе периодов, чорапи на нозе, топло чајче пиј Џабе миење со камилица ако е од настинато, ако не чеша немаш гајле..
Мешиња вчера бев пак на доплер кон папочна врвца супер е се си се храни супер бебе и дури и на мозочето успеа да измери се е супер само со мојата артерија иста ситуација (со низок притисок сум цел живот може и да сум така родена но нокогаш мака сум немала за да правам доплер) но не било ништо страшно..Сепак Трансфузиологот се слушнавме синоќа и рече да тераме до еден Клексан и Аспирин и редовно следено ехо и ддимери и хемостаза.Само Господ да не чува тоа ќе кажам.Сабајле и уринокултурата стерилна нема Ешерихија а јас си имам симптоми.Но во понед.ќе пуштам уште еднаш пак во Авицена за да ако треба вагинални да се земат...Сега сум чепкана доле и страв ми е пак па да видам матичната што ќе предложи.Од тоа вагинално прегледување бегам ко од ѓавол Синко ми бега една недела значи си се храни во ред е Се потсмирив конечно сепак сум под надзор и терапија и плус внук ми денес од детска хирургија си заминува си оди домче и тета е среќна многу
Se ke bide dobro.Ne misli samo mnogu.So mi vika Trajkovski od pocetok,ne baraj problem i ke go nema.I navistina e taka.Cela bremenost si ja isterav bez problem.Ispituvav samo neophodnoto.Ni torc ni morc.Kolku i da se pazime i da se tresime ako nesto treba da bide,ke bide.Gospod neka ne cuva site.Mene sabajle me razbudi tel.Sestrata od Str bolnica.Dr so planiram da me poraga i kazal deka sum vo Sk.Pa organizirale da dojdat kaj mene.Vikam veke sum doma.Ama prijatno se iznenadiv.Pa se slusnav so Dr.Vika ctg ponedelnik.I moras vika da izdrzis bar uste dve nedeli.Trajkovski mi pisa sega ,denes ctg.I sega neznam.Ok sum,mislam nema potreba sega da se potresuvam.Da si odam zdravje ponedelnik
На темава скоро сите сме со грижи ама тоа е да сме здрави и живи и ќе биде се во ред. Мене само ми се спие,кичмата ме боли не толку често ама боли. Стомакот ми се надува одоздола па нагоре и како окезена сум. Ќе биде се во ред сирот еднуот доктор вика за два дена можно е да покрвариш и готово а јас еве сум 5 дена супер. Од утре 6 недела по циклус а по плод 5 недела уште 10 дена и на ехо.
@monik55 зошто толку да чекаш, и сега ќе се види зачеток на ембриончето ако е 5 недела. Мислам твое е да си одлучиш, ама јас дека бев во иста ситуација, таа недела два пати на приватно бев за да го гледам напредокот. Ко се вратив кај матичниот по 2 недели со веќе срцева реакција, тој што рече ништо нема и можно е вонматерично, се изненади, а и јас глумев изненадена.
Бидејки знам дека е касно зачнато и џабе да одам сега да ме вадат од памет вака тогаш мора да се види или ќе биде или нема да биде.
Se soglasuvam so kristina.k jas prv pat posle ivf koga bev na eho potocno 20 dena od transfer,mi kaza dr samo sakus deka gleda i bremenost vo matka.Otidov po edna nedela veke imase srceva akcija.Bev 6+nedeli negde.Za da si mirna mozes da odis na eho.Zasto i vaka cekanje stvara nemir i stres.Jas sum.sigurna deka se e dobro si raste maloto tockice vo mesko
Добар ден на сите Како сте денес?Мене се живо и диво ми е одбивно ,не сакам гости и не идам на гости , осеќам како желудникот да ми тежи ,а не повраќам и немам киселини ,ама ми е одбивно секое јадење ,а стрв ме фаќа за се ,ако денес јадам нешто од утре па понатака немам желба пак да го пробам тоа јадење со претходните две бремености немав ни трошка од овие слатки муки ,ама ова има за се да ми наплати