Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

игг рубеoлa е нoрмaлнo дa е пoзитивнo, вaкцинирaни сме зa неa зaтoa :) зa клaмидијa ќе пиеш aнтибиoтик ништo стрaшнo.

stevemila, Naturel and Snow white like this.
  2. pile30

pile30 Популарен член

Јас утрогестан ставам сеуште еве и Ефремовски вчера ми рече ставај ги обавезно.Ќе биде добро ќе дадеме се од себе да си ги износиме и родиме живи и здрави.Имам и ко струички во половина кога ќе ми мрдне бебушко сигурно и тоа е нормално...Вечер сум кај матичната дај Боже се да си е во ред :)

Melinda85, stevemila and kukla21 like this.
  3. Naturel

Naturel Истакнат член

Еве го резултатот, вака со ИГГ не е ниту страшно ниту опасно ова е што сум го имала порано. А ИГА уште незнам што значи кај кламидијата но и тоа е негативно. Уф нема ништо страшно, ќе одам во понеделник кај матичната таман и за микробиолошки тестови да направиме. :l::hug:

Attached Files:

danichap, stevemila and duffi like this.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@Snow white Ќе си примаш терапија и после 7-10дена ќе повториш

Snow white likes this.
  5. Snow white

Snow white Популарен член

tnx znaci ne e strasno tolku mnogu..

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Имаш време до крајот и време за да ја излечиш. Опасна е секако, но би била по опасна ако си на крај

Snow white likes this.
  7. didush

didush Истакнат член

Денес ми е термин и сабајле бев на цтг и утре сум пак, ама веќе два саати имам контракции по 30 секунди на секои 15 мин. Се мислам дали да одам во болница или да чекам да зачестат?

mal.ecka, spirkovski, Stara and 5 others like this.
  8. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас би чекала. Големо е растојанието сеуште...

Momichka, fana, didush and 1 other person like this.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Ако ти е блиску болницата би чекала :) Со лесно :)

fana and didush like this.
  10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

природен лек за бело прање, знам дека ми е од настинато веќе два дена. Се измив сега со камилица, ама баш е како секрет од носот

11. mariz

mariz Форумски идол

Во бременост што и да препорачам не смее од тоа. Гледај стопли се повеќе периодов, чорапи на нозе, топло чајче пиј :) Џабе миење со камилица ако е од настинато, ако не чеша немаш гајле..

Snow white likes this.
  12. lalapo

lalapo Популарен член

Во 1,5 л вода да ставиш 3 лажици јаболков оцет и одмивај се 2-3 пати на ден.Проверено :)

13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

ама баш е никакво времето, дента 40 степени, ноќта 15-20 :(

Snow white likes this.
  14. pile30

pile30 Популарен член

Мешиња вчера бев пак на доплер кон папочна врвца супер е се си се храни супер бебе и дури и на мозочето успеа да измери се е супер само со мојата артерија иста ситуација (со низок притисок сум цел живот може и да сум така родена но нокогаш мака сум немала за да правам доплер) но не било ништо страшно..Сепак Трансфузиологот се слушнавме синоќа и рече да тераме до еден Клексан и Аспирин и редовно следено ехо и ддимери и хемостаза.Само Господ да не чува тоа ќе кажам.Сабајле и уринокултурата стерилна нема Ешерихија а јас си имам симптоми.Но во понед.ќе пуштам уште еднаш пак во Авицена за да ако треба вагинални да се земат...Сега сум чепкана доле и страв ми е пак па да видам матичната што ќе предложи.Од тоа вагинално прегледување бегам ко од ѓавол (facepalm)
    Синко ми бега една недела значи си се храни во ред е (fingers)
    Се потсмирив конечно сепак сум под надзор и терапија и плус внук ми денес од детска хирургија си заминува си оди домче и тета е среќна многу :inlove:

Missy980, mal.ecka, ludoto19 and 19 others like this.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Se ke bide dobro.Ne misli samo mnogu.So mi vika Trajkovski od pocetok,ne baraj problem i ke go nema.I navistina e taka.Cela bremenost si ja isterav bez problem.Ispituvav samo neophodnoto.Ni torc ni morc.Kolku i da se pazime i da se tresime ako nesto treba da bide,ke bide.Gospod neka ne cuva site.Mene sabajle me razbudi tel.Sestrata od Str bolnica.Dr so planiram da me poraga i kazal deka sum vo Sk.Pa organizirale da dojdat kaj mene.Vikam veke sum doma.Ama prijatno se iznenadiv.Pa se slusnav so Dr.Vika ctg ponedelnik.I moras vika da izdrzis bar uste dve nedeli.Trajkovski mi pisa sega ,denes ctg.I sega neznam.Ok sum,mislam nema potreba sega da se potresuvam.Da si odam zdravje ponedelnik

16. monik55

monik55 Форумски идол

На темава скоро сите сме со грижи ама тоа е да сме здрави и живи и ќе биде се во ред.
    Мене само ми се спие,кичмата ме боли не толку често ама боли.
    Стомакот ми се надува одоздола па нагоре и како окезена сум.
    Ќе биде се во ред сирот еднуот доктор вика за два дена можно е да покрвариш и готово а јас еве сум 5 дена супер.
    Од утре 6 недела по циклус а по плод 5 недела уште 10 дена и на ехо.

Naturel, mal.ecka, ludoto19 and 11 others like this.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@monik55 зошто толку да чекаш, и сега ќе се види зачеток на ембриончето ако е 5 недела. Мислам твое е да си одлучиш, ама јас дека бев во иста ситуација, таа недела два пати на приватно бев за да го гледам напредокот. :D Ко се вратив кај матичниот по 2 недели со веќе срцева реакција, тој што рече ништо нема и можно е вонматерично, се изненади, а и јас глумев изненадена. :D

mal.ecka, ludoto19, m.i.g and 5 others like this.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Бидејки знам дека е касно зачнато и џабе да одам сега да ме вадат од памет вака тогаш мора да се види или ќе биде или нема да биде.

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Se soglasuvam so kristina.k jas prv pat posle ivf koga bev na eho potocno 20 dena od transfer,mi kaza dr samo sakus deka gleda i bremenost vo matka.Otidov po edna nedela veke imase srceva akcija.Bev 6+nedeli negde.Za da si mirna mozes da odis na eho.Zasto i vaka cekanje stvara nemir i stres.Jas sum.sigurna deka se e dobro si raste maloto tockice vo mesko

ludoto19, Snow white, eli25 and 4 others like this.
  20. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Добар ден на сите:*
    Како сте денес?Мене се живо и диво ми е одбивно ,не сакам гости и не идам на гости , осеќам како желудникот да ми тежи ,а не повраќам и немам киселини ,ама ми е одбивно секое јадење ,а стрв ме фаќа за се ,ако денес јадам нешто од утре па понатака немам желба пак да го пробам тоа јадење :envy: со претходните две бремености немав ни трошка од овие слатки муки ,ама ова има за се да ми наплати :whew:

ludoto19, Snow white, Mari* and 5 others like this.