Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Marina89

Marina89 Истакнат член

Здраво женски,секој ден имам секрет не мириса нема боја никаква мнооогу реко белузлава,ама незнам дали е тоа во ред,инаку брисевите се во ред, а сум вејке 5 месец,и друго што ме интересира е дали вашите бебиња мрдаа во овој месец затоа што моето веројатно е малку мрзливо и некогаш ме загрижува што не го чувствувам подолго време :)

Momichka likes this.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Normalen e sekret vo bremenosta.Se dur nema boja,miris ili cesanje,pecenje,ne e strasno.Ne site.bebinja se isto aktivni.Mojava e nemirka.Mnogu rano pocna da mrda.Ne zastanuva.Ama ne se site bebinja isti ic ne se sekiraj

Snow white, iki26, pile30 and 2 others like this.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Во ред е исцедокот, се додека нема боја и мирис, тоа е нормален вагинален исцедок.
    Сите трудници го имаме . :)

Snow white, fana and stevemila like this.
  4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Здраво буцки!
    Еве сум настината, со затнан нос, главоболка, малку покачена тт! Многу ретко настинувам, ама кога ќе настинам не се трпам искрено! Супа ќе јадам потопла, ММ лимонада ми прави, чаеви рековте по едана шолја дневно смејам...и парацетамол смејам, нели?

Денов требаше да ми биде релаксација, но наместо тоа мене ми беше невиден напор. Бевме со мм за Солун, со душа чекав да си дојдам дома. Купив на малата што и требаше, а за бебушката неродена освен една играчка друго ништо не и купив. ММ изгледа потајно се надева дека не е девојче и затоа купувањето ме убдува да го одлагаме. Инаку вчера бев на преглед и пак ми кажаа дека женско и дека се си е во ред со бебушот, така да можам да сум спокојна!
    Во план ми беше труднички фармерки да си купам, ама толку бев изнемоштена што немав сили да пробам. Ајде, уште наоѓам облека во плакарот која ме собира, ама ова нема да треа за долго, секако ќе морам да купам панталони.

mal.ecka, ludoto19, kukla21 and 6 others like this.
  5. fana

fana Форумски идол

Ти пoсaкувaм штo пoскoрo дa ти биди пoдoбрo и дa си купиш пaнтoлoни :D пaрaцетaмoл мoже дa пиеш a oвoшни чaеви пиј си гoлемa кoличинa. Супa и oвoшје и зеленчук кoлку мoжеш пoвеќе тoлку пoдoбрo. Брзo oздрaвувaње :*

ludoto19, kukla21, Snow white and 4 others like this.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Бев утрово на доктор и малото уште повеќе се завртело околу папочната :( Во понеделник царски ми закажаа. Ќе бидам 34 недела. Ме фати паника,не сум уште спремна, се надевам се ќе биде ок.

girl-miri, @malena@, EuHenIa and 16 others like this.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Se ke bide dobro veruvaj.Imas primeno inekcii za zreenje.Nemoj da se plasis.Ke se guskate uste malku:hug:

EuHenIa, pile30, snegulkata and 2 others like this.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Bojadziev vo Sistina veleshe-i dva pati da e umotana papochnata pak moze prirodno da rodi, no poradi pretpazlivost odime na carski. Skoro sekogash papochnata znae da se umota i pri porod da se vidi toa (bidejki retko na eho se gleda) ama ne se dava na znachenje. Imash vreme kje se podgotvish. carskiot e pola saat rabota. anestezijata brzo minuva i potoa si so bebe celo vreme. so lesno i samo smireno.

pile30, ludoto19, snegulkata and 7 others like this.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Ке биде се добро,бебушите машала големки се,мисли позитивно и со лесно
    Те гушкам :hug:

pile30, ludoto19, snegulkata and 5 others like this.
  10. forumce

forumce Форумски идол

@iki26 со лесно мила, ќе бидат добро бебушките.

Мешиња ви се случува ли ова на мене што ми се случува моментално? Лежам на грб и папокот сам од себе ми се вдлабнува и испакнува најизменично цело време. Ептен чудно и језиво ми е. Како бранови некогаш се прави и тоа само папокот. :o

Mari*, Snow white and stevemila like this.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Ајде без грижи. Ти и онака цело време се спремаше за порано раѓање а и бебушите ти се машала. Мојов скор 37 полни па толку беше на тежина, се роди 2400.
    Се ќе биде во ред и ќе си се гушкате во понеделник.

@forumce мене нешто слично ми се случуваше. Како цело топче се испакнуваше баш само кај папокот. Нас тоа ни беше главчето. Сигурно си бутка бебуш со нешто.

ludoto19, snegulkata, kukla21 and 5 others like this.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Кај мене баш папокот се испакнува и вдлабнува. Не е главата, таа е скроз ниско долу, цела бременост ми е така. Спремна е мојава мома за раѓање одамна, грпче на лева страна, глава скроз долу, ама нешто не ѝ се излегува.

ludoto19, Snow white, joy1 and 2 others like this.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

И на моето му беше замотана папочната врвца два пати околу врат. Се породив природно без никаков проблем. Сепак добро што ти закажале царски, одиш на сигурно. Без паника и мисли само на бебушките.

pile30, Ambra20, ludoto19 and 9 others like this.
  14. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Zenicki da ve prasam dali nekoja imala iskustvo so heferol ..bidejki eve veke tret den go pijam I stolicata mi e crna ....bas me zacudi,nitu sum piela aktiven jaglen nitu sum imala potreba :) trudnici I se e mozno neli :D

Snow white likes this.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas piev.Isto stolicata mi bese crna.Od nego e.No i zelezoto mi se kaci

Snow white and Lexy10 like this.
  16. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Fala ti srcko za info jas procitav samo.deka ako.ne e so.nekakva bolka ili krv ne e strasno,inaku normalno,ne se opteretiv kojznae kolku ama dobro e vaka koga nekoj sto go pominal ke mi kaze...ako pomagaat super ...mene poslednava krvna slika malku nedobra ama ne panicam ...zelezoto na granica toa I predtoa taka mi bese I hemoglobinot isto,crveni krvni zrnca I tie isto I uste nesto imase nisko I zatoa heferolot pa da se nadevame deka se efikasni daj boze...

Snow white and stevemila like this.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Ke se sredi. Pij obavezno i vitamin c.

Lexy10, iki26 and Snow white like this.
  18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@iki26 спрмна си ти, немаш гајле :) Ќе се гушкате уште малку сите домче. Со лесно во понеделник :)

pile30, Lexy10, mal.ecka and 7 others like this.
  19. Snow white

Snow white Популарен член

Ајде со лесно нека е Господ нека клај рака па побрзо да не известиш дека си се породила.. Не се секирај се ќе биди во ред <3 :hug::hug::hug::hug:

@malena@, Mari* and iki26 like this.
  20. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Икице чекам да пишеш дека тројцата сте супер и уживате во заедничко друштво :* ќе биде се добро!

@malena@, mal.ecka, ludoto19 and 5 others like this.