Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Здраво женски,секој ден имам секрет не мириса нема боја никаква мнооогу реко белузлава,ама незнам дали е тоа во ред,инаку брисевите се во ред, а сум вејке 5 месец,и друго што ме интересира е дали вашите бебиња мрдаа во овој месец затоа што моето веројатно е малку мрзливо и некогаш ме загрижува што не го чувствувам подолго време :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Normalen e sekret vo bremenosta.Se dur nema boja,miris ili cesanje,pecenje,ne e strasno.Ne site.bebinja se isto aktivni.Mojava e nemirka.Mnogu rano pocna da mrda.Ne zastanuva.Ama ne se site bebinja isti ic ne se sekiraj

На Snow white, iki26, pile30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.740
    Допаѓања:
    145.175
    Во ред е исцедокот, се додека нема боја и мирис, тоа е нормален вагинален исцедок.
    Сите трудници го имаме . :)

На Snow white, fana и stevemila им се допаѓа ова.
  4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    28.519
    Здраво буцки!
    Еве сум настината, со затнан нос, главоболка, малку покачена тт! Многу ретко настинувам, ама кога ќе настинам не се трпам искрено! Супа ќе јадам потопла, ММ лимонада ми прави, чаеви рековте по едана шолја дневно смејам...и парацетамол смејам, нели?

Денов требаше да ми биде релаксација, но наместо тоа мене ми беше невиден напор. Бевме со мм за Солун, со душа чекав да си дојдам дома. Купив на малата што и требаше, а за бебушката неродена освен една играчка друго ништо не и купив. ММ изгледа потајно се надева дека не е девојче и затоа купувањето ме убдува да го одлагаме. Инаку вчера бев на преглед и пак ми кажаа дека женско и дека се си е во ред со бебушот, така да можам да сум спокојна!
    Во план ми беше труднички фармерки да си купам, ама толку бев изнемоштена што немав сили да пробам. Ајде, уште наоѓам облека во плакарот која ме собира, ама ова нема да треа за долго, секако ќе морам да купам панталони.

На mal.ecka, ludoto19, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.332
    Допаѓања:
    112.971
    Ти пoсaкувaм штo пoскoрo дa ти биди пoдoбрo и дa си купиш пaнтoлoни :D пaрaцетaмoл мoже дa пиеш a oвoшни чaеви пиј си гoлемa кoличинa. Супa и oвoшје и зеленчук кoлку мoжеш пoвеќе тoлку пoдoбрo. Брзo oздрaвувaње :*

На ludoto19, kukla21, Snow white и 4 други им се допаѓа ова.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Бев утрово на доктор и малото уште повеќе се завртело околу папочната :( Во понеделник царски ми закажаа. Ќе бидам 34 недела. Ме фати паника,не сум уште спремна, се надевам се ќе биде ок.

На girl-miri, @malena@, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Se ke bide dobro veruvaj.Imas primeno inekcii za zreenje.Nemoj da se plasis.Ke se guskate uste malku:hug:

На EuHenIa, pile30, snegulkata и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Bojadziev vo Sistina veleshe-i dva pati da e umotana papochnata pak moze prirodno da rodi, no poradi pretpazlivost odime na carski. Skoro sekogash papochnata znae da se umota i pri porod da se vidi toa (bidejki retko na eho se gleda) ama ne se dava na znachenje. Imash vreme kje se podgotvish. carskiot e pola saat rabota. anestezijata brzo minuva i potoa si so bebe celo vreme. so lesno i samo smireno.

На pile30, ludoto19, snegulkata и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Ке биде се добро,бебушите машала големки се,мисли позитивно и со лесно
    Те гушкам :hug:

На pile30, ludoto19, snegulkata и 5 други им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @iki26 со лесно мила, ќе бидат добро бебушките.

Мешиња ви се случува ли ова на мене што ми се случува моментално? Лежам на грб и папокот сам од себе ми се вдлабнува и испакнува најизменично цело време. Ептен чудно и језиво ми е. Како бранови некогаш се прави и тоа само папокот. :o

На Mari*, Snow white и stevemila им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    40.372
    Ајде без грижи. Ти и онака цело време се спремаше за порано раѓање а и бебушите ти се машала. Мојов скор 37 полни па толку беше на тежина, се роди 2400.
    Се ќе биде во ред и ќе си се гушкате во понеделник.

@forumce мене нешто слично ми се случуваше. Како цело топче се испакнуваше баш само кај папокот. Нас тоа ни беше главчето. Сигурно си бутка бебуш со нешто.

На ludoto19, snegulkata, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Кај мене баш папокот се испакнува и вдлабнува. Не е главата, таа е скроз ниско долу, цела бременост ми е така. Спремна е мојава мома за раѓање одамна, грпче на лева страна, глава скроз долу, ама нешто не ѝ се излегува.

На ludoto19, Snow white, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    И на моето му беше замотана папочната врвца два пати околу врат. Се породив природно без никаков проблем. Сепак добро што ти закажале царски, одиш на сигурно. Без паника и мисли само на бебушките.

На pile30, Ambra20, ludoto19 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Zenicki da ve prasam dali nekoja imala iskustvo so heferol ..bidejki eve veke tret den go pijam I stolicata mi e crna ....bas me zacudi,nitu sum piela aktiven jaglen nitu sum imala potreba :) trudnici I se e mozno neli :D

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas piev.Isto stolicata mi bese crna.Od nego e.No i zelezoto mi se kaci

На Snow white и Lexy10 им се допаѓа ова.
  16. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Fala ti srcko za info jas procitav samo.deka ako.ne e so.nekakva bolka ili krv ne e strasno,inaku normalno,ne se opteretiv kojznae kolku ama dobro e vaka koga nekoj sto go pominal ke mi kaze...ako pomagaat super ...mene poslednava krvna slika malku nedobra ama ne panicam ...zelezoto na granica toa I predtoa taka mi bese I hemoglobinot isto,crveni krvni zrnca I tie isto I uste nesto imase nisko I zatoa heferolot pa da se nadevame deka se efikasni daj boze...

На Snow white и stevemila им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ke se sredi. Pij obavezno i vitamin c.

На Lexy10, iki26 и Snow white им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @iki26 спрмна си ти, немаш гајле :) Ќе се гушкате уште малку сите домче. Со лесно во понеделник :)

На pile30, Lexy10, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ајде со лесно нека е Господ нека клај рака па побрзо да не известиш дека си се породила.. Не се секирај се ќе биди во ред <3 :hug::hug::hug::hug:

На @malena@, Mari* и iki26 им се допаѓа ова.
  20. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Икице чекам да пишеш дека тројцата сте супер и уживате во заедничко друштво :* ќе биде се добро!

На @malena@, mal.ecka, ludoto19 и 5 други им се допаѓа ова.