маце да сијадис увцината јас се скапав радувајне за на одмор и пливајне и сега цел филм ми го заеба јас це одам и це се капам ама на море ај демек солена водата је таму це си се тесам со то .... а јас досега и на базент си се имам бувнато па едно 5-6 пати а и за првите 2 децина и базент и охрид сум била па нисто не се десило....а знаете дека многу бремени зени имат канд... па нели одат во базенти за бремени зеницки па нисто не се слуцува да мозис на 12 недела мене на 12 недела ми зедоја и за контрола и за крвна група се наеднас за да не те боцкат 2 пати
епа поѓто треба да ја мењам книшката со ново презиме и башка да не плакам двапати а и посто сите дома мајка татко брат се аб позитив нема шанси да сум ја негатив и затоа се договоривме тогас да проверам крвна група јас сеа ке правам тука кај општиот доктор крвна слика да не плакам приватно а за крвна крупа кај се праи?на др место или кај гинекологот?
во врска со одморите јас вчера кога бев на лекар си прашав и тоа дали може да се плива? да се патува? и сл и докторката ми рече може слободно да се бањкаш и да патуваш само на не многу долги релации, сончање не е препорачливо , само висок фактор и под сенка
епа сигурно докторите знаат нема шо ние да се правиме повеќе од нив... а за у базент езеро или море.. секој си одлучува зависно од тоа која како се осеќа... мора сеа да има да се бујнам некаде и да си лежам на водаа шо убавоооо.. има трудници шо се бајнат во базент.. ама јас не сакам да одам таму пошто секакви смрдлаци има гаден народ и мочат и плујат и се... да знам некаде кај што е чисто би одела....
советувај се со гинекологот на за трудници е строго забрането езеро и базени, несакам да ти го расипам меракот но немој да ризикуваш поготово не сега на почеток на бременоста. слатководните води се живеалишта на мн. бактерии и болести, а во охрид поготово е добро познато дека редовно се испушта канализација независно на колекторите што ги има само на две локации
Аман бре девојки, дајте пиштувајте правописно, едвај ви ги читам постовите. Буквите ли не ги знаете, големи букви како да не постојат, точки, запирки...што беше тоа? Ако сакате налутете ми се, ама се уморив читајќи ве, па не сте неписмени, а таков впечаток оставате.
Јас искрено не би ти препорачала да се бањаш...ете првиот пат си имала среќе не си фатила некоја бектерија или инфекција ама сега може ке ја немаш таа среќа и ке си направиш компликации,а и водата во Охрид е доста ладна а тоа и не е баш пријатно за бебето Ама сепак ти си таа што ке одлучи
ете денеска го видов моето бебенце на ехо беше толку малечка точка но сепак тука беше и бев пресреќна солзи ми течеа од среќа сега со господ напред и ке си растиме
Мене ми стана една од најнеомилените теми на форумов баш од причините кои ги наведе, немам желба ни да ја отворам кога ќе видам се непрегледни постови, пола од постовите се неразбирливи, едвај се снаоѓам низ нив. Ако можам јас што сум родена и растена во странство, без еден ден да посетувам училиште на македонски без проблем да пишувам правописно и кирилица тогаш за вас што сте оделе барем до средно не би требало да ви преставува проблем. Не мора да ви бидат `везени` постовите ама барем малку од малку разбирливи, вежбајте се, утре вие ќе треба да ги учите најмилите а според постовите барем досегашните нема да бидете баш најуспешни.
Mrs.Bass, честитооо имај убава и лесна бременост. Jagoda123, мене втората контрола ми беше по 3 недели. А после на секој 4 недели-всушност 1 во месецот. MacenceEna, честитки и кај тебе ајде ајде само нека ни се множат бебенца имај убава и лесна бременост. gluvarche биди среќна дур ги нема terezicka85, можеби е во оваа тема ќе најдеш одговор. Ако не пребарај во законите на нет. TSS, првенствено Охрид знае да е доста ладен, а и летово не се погоди за да ја загрее толкава вода. Второ гинеколозите не ги препорачуваат тие "благи води" бидејќи имаат многу бактерии. Исто и за базените важи. mace31, да преку вена се проверува, ако имаш возачка(од биометриските), мора на задниот дел да пишува која крвна група си.
Баш се мислев да те земам за пример, ама си реков ајде да не бидам толку дрска и „лоша“ затоа што постојано го коментирам истото. Имам и во предвид дека се работи за трудници, па си велам да не ги навредам, не знам како ќе ме сфатат. Ама мислам дека и баш поради тоа не се замараат како пишуваат, трудни сме и ајде се ни се простува. Друго, темата се полни со офтопици, едно исто се прашува по стоти пат, иако и за тоа постојат теми. Се уништува убавината на самата тема која од милина треба да ја читаш, а не глава да те боли од нејзе. Се ми се чини дека и оваа мислење ќе биде игнорирано, и пак по старо.
Мешенца, со денови ми е на ум да ви пишам, ама се немам време или не ми текнува. Барав тема, ама гледам нема....во врска со белото прање,исцедокот. Дали ви менуваше густина и боја? И дали е тоа нормално или е знак за нешто? 16 полни недели сум, од утре 17та, веќе недела дена исцедокот е густ, и зеленкаст,бледо ама се гледа дека белото не е бело и жолтеникаво, туку зеленкасто.
не треба да има боја а ни мирис.сигурно ти е инфекција некоја.на лекар ке ти дадат вагиналети и ке помине .
Сигурна сум JuLleE дека пак ќе бидеш игнорирана. Трудници без навреда, ама стварно некои од вас се многу неразбрани, изгледа треба една по една да почнат да ве банираат привремено, па за да сфатите дека има тема за испитувања во бременост, болки и најбитно од се честитки. Претеравте, дури и по неколку пати и честитате на иста трудница. Темава ја изгуби смислата.
Prvo da se isvinam sto pisuvam na latinica. Ama od mob sum. Da se nadovrzam na muabetot pogore; Mene iskreno ne tolku mi smetaat tie pecatni greski kolku nepocituvanjeto na pravila. Primer, non stop ima nekoj sto pisuvam edno pod drugo mislenje na 2/3min razlika. Off topici od tipot hahaha ili samo smajli isprateno. Potoa, prasanja koi si imaat tema a se pisuvaat ovde. ....javno si kazuvam deka non stop prijavuvam mislenja vo ovaa katehorija na Rainbow moze i se smaciv, i bas pred da ne predupredi i pisav deka ako treba i po LP da bidat opomenati odredeni clenki, zatoa sto primer zaradi 5, ke se zatvori temata i 25 ne ke mozat da pisuvaat. Ova ne e so zla namera kazano tuku za da ni ostane temava Nema miris, samo boja kako sto spomnav. No vo petok-utre sum na kontrola pa bas ke se konsultiram i so doktorkata. Sepak fala naodgovorot.
добар дееен на сите како сте феминки.. добри сте... ние сме добри со бебушот мој иако малку од сабајле ни се гадеше и на кратко но не се жалиме нормално ни е тоа се навикнавме на овие слатки маки... жегата започнува па пијте течности и гушкајте си ги мешковците поззз
Јас не сум трудница ама редовно ве читам, моите омилени Феминки се трудни во моментов и си ги читкам редовно, башка знам дека наскоро ќе ви се придружувам па однапред ве читам Што Џули, што Битерсвит, што Среќичка, сите во право се, ете избришете ми го постот ако сакате ама мајко му стара, сите сме учеле Македонски јазик во школо, од пишување на дијалект до правописни грешки, нема смисла ова веќе. И јас сум бе мајки од провинција па пак пишувам литературно, фала богу имаме тема во која можеме да збориме на дијалект, што ќе биде феминките кои се во друга држава да пишуваат на друг јазик, ете Битер, што има она да крши прсти на Македонски, нека си пишува на англиски, некоја друга на Француски, трета на Германски... Не личи мајки, јас знам дека сте во друго стање што би рекол нашиот северен сосед, но малку со усул, нема љутиш Е сеа си кажав што ми тежеше па макар Виножитка и да ме брише Ве бакнувам и ве гушкам по дебелите мешиња
Вака срцка,мене сега кога бев на преглед за прв пат ми се појави бело прање ама белко така малку густичко и не толку често некогас имам некогас неам,докторката ми каза јас не ни приметив на бришење ниту на гаќите,ми реце дека е нормално ова кај тудници и ме испра со бетадинче и еве од тогас неам веке,ми рече ако во случај ми се појави да чеша или да биде зеленкасто и да мириса да и се јавам да ми препише вагиналетки,така да посети си ја докторката најубаво ке ти казе поззз....
Добар ден на сите! Јас сум денеска супер! Бев утрово на лекар да проверам крв и уринокултура. Сега само што се вратив со резултатите дома. Гинекологот до понеделник нема да бил на работа, па резултатите ќе треба да му ги однесам дури во понеделник. После веста дека сум бремена, дури синојка спиев убаво До вчера бев ни на небо, ни на земја! Сега ги разгледував резултатите и се ми е во граница на нормала. Одам да го пијам првото (и последното) кафе за денеска и ич да не ме мислите, јас сум ОД-ЛИ-ЧНО! Полека се навикнувам на новата ситуација .... и многу ми е убаво!