Страшна работа еј,денес на работа кој глупости ги правев Како мозокот да ми се суши. Па ко ке почнам да се смеам така од себе
Муштерика ми нарачува 100 грама печеница јас и викам на колешката ајде 10 кила печеница за госпоѓата хаххахаахха Женава вика какви 10 кила нема да се мажам по вторпат. Ќе ми кажат колку и јас на пола сечење колку требашее? Па тоа шифрите Секој ден нови работи ми се случуваат.
реакција на антибиотик е кандида. Се менува пх вредноста и затоа се јавува. Ти си имала чисти брисеви пред 10 дена, ама потоа имаш пиено антибиотик. Дополнително, утрогестанот влијае на флората. Убаво ти вика вона би мам, многу брзо се множи кандида. Подобро да се спречи
Znam srcka dobro poznato mi e se.No ko so kazav prvo probuvam na polesniot nacin,pa posle odam so lekovi dokolku e neizbezno.Denes mi e mnogu podobro,recisi i da neam voopsto peckanje.Se mijam so kamilica i isto pijam caj.I ednas u den so soda.Mnogu mi se smiri.Ko da se prerodiv.Dobro e so e sega na kraj ova,cela bremenost nemav nikakva maka.
Женски, од кога почнуваат да прегледуваат вагинално? Јас неделава сум на преглед и ќе сум 30та недела па да знам. И дали ви закажуваа овој период пак на 4 недели или порано?
Верувај дека сега така си викаш и мислиш, ама кога ќе се породиш ќе ти промени се. И јас во бременоста не сакав да пијам лекови и не ни пиев. Трпев болка. Ама пред некој ден толку ме болеше главата што не можев ни детето да си го пресоблечам.,ни да го држам в раце и морав да се напијам аналгин да ми помине.
Јас првиот вагинален преглед го имав 38+ недела со пукнат водењак. И да, на 3/4 недели ме закажуваа до крај на 8ми месец.
Јaс 32рa сум и не ме прегледaле вaгинaлнo (и среќнa сум пoрaди тoa ). Зa две недели ми зaкaжa преглед.
Околу главоболките во бременост неколку пати имам пишано дека и Петановски и мојот матичен ми дозволија да пијам било каков анелгетик. Кој сакам тој (аналгин, аспирин, кафетин, вентор... ) Но се работи за индивидуален пристап, затоа ова не го давам како совет на секоја трудница. Значи јас имам страшни мигренозни главоболки. И двајцата доктори рекоа дека многу поголема штета правам за себе и воедно на бебето ако не се напијам. Парацетамол е антипиретик и воопшто не ми помага против болки. Значи кај мене не се работеше за обична главоболка па може да помине и со и без апче, туку за екстремни главоболки проследени со повраќање, буткаат во кревет и можеш да дишиш само ако е темно и тивко. Јас лично пиев аспирин 500 кој има дејство како анелгетик, антипиретик, антифлогистик и антиагреганс. Ете детално да нема забуни. Секој индивидуално нека се консултира со својот доктор за својата ситуација..
Работата е што секој доктор различно кажува. Некои одобруваат аналгин (пример кажувам), а други не одобруваат. И на кој да веруваме ние сега?
Зависи од потребата, за жал во медицината многу често се бира меѓу помалото зло од двете. Нема лек кој што е само добар или само лош. Значи ако процени докторот дека треба да се пие сигурно има причина. И парацетамолот според новите истражувања има многу негативни ефекти и многу е дискутабилно дали да се дава во рана бременост или не. Како и да е, лекови се зимаат ако мора Спојлер: парацетамол Paracetamol – also known as acetaminophen – is one of the of the most popular over-the-counter pain medicines on the planet. But studies have now shown that the compound can have more serious side effects than experts thought. Even if takers stay within recommended dosages, acetaminophen can contribute to liver failure, stomach ulcers, cardiac failure, strokes or kidney damage. It also hasn’t been banned during pregnancy, although there are strong indications that taking it can have a negative impact on early development. Many experts now say the drug should only be dispensed when prescribed by a doctor.
Јас веќе почнав да го осеќам малово Како нежни струички осеќам на моменти, хаха, благо движење некое како крилца да ми мрдаат нежно леле, нема поубаво чувство значи,дај боже сите да си го осетат Сега е нежно , за некој месец кога ќе почне да шутира шо ќе биде
Posle ke skokas od udari. Ke osekas stapalca,racinja.Daj Boze site da si osetat.Mojava od vcera si se razbudi.Uste poaktivna e od prethodno.Ne zastanuva.Ova da nadoknadi so bese mirna nekolku dena
Јас пред една недела го осетив, ама од тогаш повторно не. Рано е. Главоболки имав на почетокот, ама не пиев ништо. Најчесто јадев по еден лимон, ја врзував главата со крпа за да ми држи стегнато, лежев и ми поминуваше. Помина точно една недела откако ја ставив последната вагиналета за инфекцијата. Да одам утре кај докторот да ми земе нови брисеви за да видиме дали е излечена или рано е? Тој ми рече дојди на 23-ти септември ама не ми се чека до тогаш.