Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Kako toa nema potreba? Pa moze si vo rana faza na primer..
    A vaginalno pregleda?

На Snow white и forumce им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Не.
    Повремено имам болки и стврднувања му кажав, не моментално, туку во денот еднаш, два пати, заборавив да напоменам во претходниот пост. :)

На stevemila и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.278
    јас во првата бременост немав цтг а имав надминат термин од 6 дена.

На Snow white и forumce им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Малку претерувате, ама ајде ве разбирам. Хормони.
    Мене воопшто не ми пречеа коментарите за бременоста. Се случувало и непознати женичка да ми искоментираат за мешето и да дадат комплимент. Сето тоа сум го пречекувала со љубезна насмевка и благодарам. Прашања поставувале и блиски и не толку блиски, ама не ми пречело. Тоа што сакам да го споделам ок, тоа што не сакам ќе го премолчам. Ама не ми пречело. Инаку да и јас се пукам во мешиња по улица ^_^.

На snegulkata, Stara, ludoto19 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Се грчи матката, затоа така се стега стомакот.
    Цтг и мене не ми правеа, крај на 9ти и кога го надминав терминот одев на 2 дена на Цтг.

На Snow white, stevemila, Melinda85 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.728
    Од денес влегувам во 27 недела.После долго седење на компјутер на работа,неможев да станам,почувствував печкање и стегање на стомакот и неможев да се исправам.Едвај си дојдов до дома.Се напив магнезиум малку ми е подобро.
    Некни бев на контрола,се беше во ред,цервикс 4 мм....

На Snow white, pile30 и Mari* им се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas imam ponekogas menstrualni bolki.I grcenje sekako.Jas pa se plasam da ne se kontrakcii.Jas denev bev na ctg,petok zdravje sum pak.Kako ke ti kaze dr taka pravi srcka.Jas moram cesto ctg zasto nekni imav kontrakcii i kaj mene e rizicno da ne se porodam pred vreme.Tek sum 34 nedeli

На @malena@, Snow white, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Не се плашете за мрдањето на бебушите мамички. Јас прв пат ги осетив некаде 21-22 недела, и тоа втора бременост и плус близнаци и крупни бебиња. Индивидуално е се. Важно е да напредуваат и растат во мешето.

На @malena@, orhideea, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ајде ти што направи се олесна?? :)))

На @malena@, Troi, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    28.520
    ДОбро утро буцки!
    Вчера мислев да ви пишам ама слободно време -јок! Па сега дури уште не сум пошла на работа и веднаш отварам теме и ве дружам! Вчера бев на преглед и со малата е се во ред, супер си расте, си мрда и си ужива! СУпер сликичка ми направи гинекологот, фацето ептен и се гледа! Се радувам како мало дете бре, а и ќерчето моја е нестрплива да ја види сестричката! Докторот кажа дека 100% е мома, па ете го и ММ помирен и среќен шо уште едно пупе ќе си гушка дома!
    Често слушам коментарите околу мене , како со сочувство ми велата ,,лелее пак девојче? ај не се секирај третото ќе е машко,, Зарем за жалење е ако не родиш машко, особено ако првото е веќе девојче??? Абе нема посреќна од мене што ќе си имам две девојчиња, ама не се ставам во ситуцаија да им објаснувам!
    Инаку и мојата не е нешто многу палава во меше, ретко ја чувствувам! И ова да ви кажам, поголемка е за 5 дена, така покажа на ехо прегледот!

Сега на работа треба да одам, а ич не ми се оди! Малата во градинка кога ја оставив ме бакна и мене и мешето( демек сестричката) ... па околу нас се изнасмејаа учителките!
    Инаку јас не ги ставам многу на ум коментарите околу мешето, а ги има, секојдневно! Последно беше кога соседката ме праша ,,Се е во ред со бебето? Абе јас кога бев во 5ти ја толкааав стомак имав, шо убаво големо бебе родив, твоето се гледа мало ќе е,, А не дека немам стомак, ама сеуште се шверцувам со облека од пред бременост и некако не ми се нешто многу истакнува! Ми се случило и да ме погалат по стомак некои со кои едвај ,,здраво како си,, разменуваме и искрено ова баш ми смета, тоа некултурно галење на моето меше!
    Ама не се нешто посебно притресувам, гајле ми е!
    И така! ај одам на работа! Убав ви ден буцки!

На Stara, Momichka, Martka и 16 други им се допаѓа ова.
  11. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Женички немам некој проблем ама понекогаш така се загрижувам, бебче го осеќам само ниско под папокот некогаш поактивно, некогаш помалку ама само ниско. Дали е тоа нормално? Има ли место за паника? Многу стално ми се моча ми ја притиска изгледа бешиката и мочам по 2-3 капки многу стално. Уринокултура уредна немам бактерија на тоа сумјаше гинекологот. 28 недела сум и не ми спомнал дали ниско го носам бебето само знам дека полот сеуште не се гледаше пред 2 недели оти бочно е свртено. Ми мереше грло на матка рече 50мм и дека е ок не е кратко. Ајде споделете искуства :*

На mal.ecka, Melinda85 и stevemila им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Јас денес бев на скрининг кај Димчев во Систина, 20 недела + некој ден. Девојчицата е супер, ужива и плива, цело време зеваше, спанка на мајка. Не сакаше да отвори нозе за да види пол др. ама успеавме некако. Докторот супер, без излишни коментари, си кажа што си требаше, баш пријатно ме изненади. Беба соодветна на гестациска недела, 350 гр тешка околу 20 цм долга, срценце супер, останати органи супер. Само на мајка матката не супер :( лузни од миомектомии на сите страни, дефинитивно ќе мора царски, др рече според бебето нема потреба ама според матката мора царски. Нареден скрининг меѓу 28 и 30 недела.

На iki26, Melinda85, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    821
    Бремена сум 10+ вчера и денес изгледа малце претерав со лутко дали е штетно или е дозволено да се јаде во текот на бременоста?

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.336
    Допаѓања:
    113.009
    Се претерано не чини :$Од лутко хемороиди од солено отоци од благо дијабет... Дозволено е да се јаде се ама умерено. Со лесно бременоста :)

На Bebulleee, iki26, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    И јас многу сакав луто на почетокот на бременоста. Јади си, ама не претерувај многу оти може да ти направи проблеми при одење во вц.

На stevemila, ludoto19, Snow white и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Во границите е дозволено се по малку ама немој многу да јадиш и јас сум љубител на луткото ама еве се стпувам од шо слушнав дека не било многу корисно по малку си подкаснувам :)))

Мешиња јас напочетокот имав проблем со столицата нередовна ич и пред бременост ми беше таква ама го сменив магнезиумот сега пијам магнетранс и секој ден си одам без проблем во wc дури пијав по 2 ради грчот во ногата по 2-3 пати одев ни прашачиња за во wc ни чепчиња. Јас мислам дека од магнезиумот е оваа позитивна промена еве да ве информирам магнетранс 375мг од хемофарм е 220денари ги купив 20 кесички еве пробајте ако имате мака оти знам колку тешко јас поминував со тој проблем :/ :/

Последна измена од модератор: 12 септември 2017
    На stevemila, ludoto19, EuHenIa и 2 други им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    И на Алкалоид тој магнезиум мене ми ја прави столицата потечна. Последната недела и по повеќе пати одам во тоалет, дали од Мг или дека бебето повеќе претиска на цревата не знам, но никогаш не сум имала мака со одење во тоалет.

На stevemila, mal.ecka, EuHenIa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    И кај мене мг позитивно влијае на столицата оти цел живот имам проблем со неа.

На stevemila, EuHenIa и Snow white им се допаѓа ова.
  19. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Женски ајј хелп ми што се овие пресметки, некако ме збуни ова со неделите и ова Едд претпоставувам е последен термин.

Прикачени фајлови:

• IMG_0197.JPG
      IMG_0197.JPG
      Големина на фајлот:
      191,3 KB
      Прегледи:
      38
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Да. Едното е термин според циклус, другата дата според бебе.
    Отстапки нормално е да има.
    :)