Не. Повремено имам болки и стврднувања му кажав, не моментално, туку во денот еднаш, два пати, заборавив да напоменам во претходниот пост.
Малку претерувате, ама ајде ве разбирам. Хормони. Мене воопшто не ми пречеа коментарите за бременоста. Се случувало и непознати женичка да ми искоментираат за мешето и да дадат комплимент. Сето тоа сум го пречекувала со љубезна насмевка и благодарам. Прашања поставувале и блиски и не толку блиски, ама не ми пречело. Тоа што сакам да го споделам ок, тоа што не сакам ќе го премолчам. Ама не ми пречело. Инаку да и јас се пукам во мешиња по улица .
Се грчи матката, затоа така се стега стомакот. Цтг и мене не ми правеа, крај на 9ти и кога го надминав терминот одев на 2 дена на Цтг.
Од денес влегувам во 27 недела.После долго седење на компјутер на работа,неможев да станам,почувствував печкање и стегање на стомакот и неможев да се исправам.Едвај си дојдов до дома.Се напив магнезиум малку ми е подобро. Некни бев на контрола,се беше во ред,цервикс 4 мм....
I jas imam ponekogas menstrualni bolki.I grcenje sekako.Jas pa se plasam da ne se kontrakcii.Jas denev bev na ctg,petok zdravje sum pak.Kako ke ti kaze dr taka pravi srcka.Jas moram cesto ctg zasto nekni imav kontrakcii i kaj mene e rizicno da ne se porodam pred vreme.Tek sum 34 nedeli
Не се плашете за мрдањето на бебушите мамички. Јас прв пат ги осетив некаде 21-22 недела, и тоа втора бременост и плус близнаци и крупни бебиња. Индивидуално е се. Важно е да напредуваат и растат во мешето.
ДОбро утро буцки! Вчера мислев да ви пишам ама слободно време -јок! Па сега дури уште не сум пошла на работа и веднаш отварам теме и ве дружам! Вчера бев на преглед и со малата е се во ред, супер си расте, си мрда и си ужива! СУпер сликичка ми направи гинекологот, фацето ептен и се гледа! Се радувам како мало дете бре, а и ќерчето моја е нестрплива да ја види сестричката! Докторот кажа дека 100% е мома, па ете го и ММ помирен и среќен шо уште едно пупе ќе си гушка дома! Често слушам коментарите околу мене , како со сочувство ми велата ,,лелее пак девојче? ај не се секирај третото ќе е машко,, Зарем за жалење е ако не родиш машко, особено ако првото е веќе девојче??? Абе нема посреќна од мене што ќе си имам две девојчиња, ама не се ставам во ситуцаија да им објаснувам! Инаку и мојата не е нешто многу палава во меше, ретко ја чувствувам! И ова да ви кажам, поголемка е за 5 дена, така покажа на ехо прегледот! Сега на работа треба да одам, а ич не ми се оди! Малата во градинка кога ја оставив ме бакна и мене и мешето( демек сестричката) ... па околу нас се изнасмејаа учителките! Инаку јас не ги ставам многу на ум коментарите околу мешето, а ги има, секојдневно! Последно беше кога соседката ме праша ,,Се е во ред со бебето? Абе јас кога бев во 5ти ја толкааав стомак имав, шо убаво големо бебе родив, твоето се гледа мало ќе е,, А не дека немам стомак, ама сеуште се шверцувам со облека од пред бременост и некако не ми се нешто многу истакнува! Ми се случило и да ме погалат по стомак некои со кои едвај ,,здраво како си,, разменуваме и искрено ова баш ми смета, тоа некултурно галење на моето меше! Ама не се нешто посебно притресувам, гајле ми е! И така! ај одам на работа! Убав ви ден буцки!
Женички немам некој проблем ама понекогаш така се загрижувам, бебче го осеќам само ниско под папокот некогаш поактивно, некогаш помалку ама само ниско. Дали е тоа нормално? Има ли место за паника? Многу стално ми се моча ми ја притиска изгледа бешиката и мочам по 2-3 капки многу стално. Уринокултура уредна немам бактерија на тоа сумјаше гинекологот. 28 недела сум и не ми спомнал дали ниско го носам бебето само знам дека полот сеуште не се гледаше пред 2 недели оти бочно е свртено. Ми мереше грло на матка рече 50мм и дека е ок не е кратко. Ајде споделете искуства
Јас денес бев на скрининг кај Димчев во Систина, 20 недела + некој ден. Девојчицата е супер, ужива и плива, цело време зеваше, спанка на мајка. Не сакаше да отвори нозе за да види пол др. ама успеавме некако. Докторот супер, без излишни коментари, си кажа што си требаше, баш пријатно ме изненади. Беба соодветна на гестациска недела, 350 гр тешка околу 20 цм долга, срценце супер, останати органи супер. Само на мајка матката не супер лузни од миомектомии на сите страни, дефинитивно ќе мора царски, др рече според бебето нема потреба ама според матката мора царски. Нареден скрининг меѓу 28 и 30 недела.
Бремена сум 10+ вчера и денес изгледа малце претерав со лутко дали е штетно или е дозволено да се јаде во текот на бременоста?
Се претерано не чини Од лутко хемороиди од солено отоци од благо дијабет... Дозволено е да се јаде се ама умерено. Со лесно бременоста
И јас многу сакав луто на почетокот на бременоста. Јади си, ама не претерувај многу оти може да ти направи проблеми при одење во вц.
Во границите е дозволено се по малку ама немој многу да јадиш и јас сум љубител на луткото ама еве се стпувам од шо слушнав дека не било многу корисно по малку си подкаснувам )) Мешиња јас напочетокот имав проблем со столицата нередовна ич и пред бременост ми беше таква ама го сменив магнезиумот сега пијам магнетранс и секој ден си одам без проблем во wc дури пијав по 2 ради грчот во ногата по 2-3 пати одев ни прашачиња за во wc ни чепчиња. Јас мислам дека од магнезиумот е оваа позитивна промена еве да ве информирам магнетранс 375мг од хемофарм е 220денари ги купив 20 кесички еве пробајте ако имате мака оти знам колку тешко јас поминував со тој проблем :/ :/
И на Алкалоид тој магнезиум мене ми ја прави столицата потечна. Последната недела и по повеќе пати одам во тоалет, дали од Мг или дека бебето повеќе претиска на цревата не знам, но никогаш не сум имала мака со одење во тоалет.
Женски ајј хелп ми што се овие пресметки, некако ме збуни ова со неделите и ова Едд претпоставувам е последен термин.