Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Црл е должина од теме до тртица, а под него едд е терминот според таа должина. А бпд е дијаметар на главичката и според таа бројка кога ти е терминот.
    Отстапки секогаш има кај сите бебиња, и тоа може да биде поради генетика, твојата исхрана и сл. Не се многу базирај на тие бројки, едино ако докторот нешто спомне.

На Bebulleee, stevemila и Snow white им се допаѓа ова.
  2. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Ми рече дека е се супер бебе една недела назад ама така беше уште од почеток сигурно покасно се фатило, Сега незнам кој термин да го сметам и која недела да се водам. Мислам дека е најдобро според Менс или како стварно незнам.

На stevemila, mal.ecka, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Мешиња, како се справувате со киселини. Јас сум 35та недела и последниве 4 дена умирам од киселини. Ништо не помага. Пробав и гастрогард и сода и ладно млеко и бадеми непечени и кисела вода. Ефект еден саат сум мирна, после како оган да имам во уста. Ужасно е, особено навечер. Не сум спиена воопшто. По цели ноќи си шетам по дома. Ми се плаче.;(;(;(;(;(;(

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.386
    Допаѓања:
    113.283
    Пробај Рупурут ефикасни се многу. Ако стварно не ја бива ќе мораш Ранитал. Со помин :(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    И јас бев како тебе. Се водев според датата што ја пишуваше на вториот скрининг, 21, но најдов сликичка од првиот пат кога го слушнавме срцето, пишуваше краен термин 19ти и од тогаш по таа дата се водам, а и таа дата е најмеродавна, така ми кажаа овде. Оти после бебето расте, сите бебиња не растат исто и не одговараат со неделите, моето на почетокот беше 1 недела помало, а сега испаѓа дека е 2. Ама ни јас ни сопругот не сме големи, мали сме родени и ние.
    Така да ако имаш таква сликичка од првиот пат кога го слушнавте срцето и ако има дата според неа се ориентирај.

На stevemila и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Јас толку гаден вкус имам во устата аууу нит да повратам нит да ми се згади во средина ми стои како воздух да немам.
    Полека влегов во светот на трудните:music:

На EuHenIa, Mari*, 0ли и 7 други им се допаѓа ова.
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Немам сликичка тогаш не ми даде ама исто бебе беше назад една недела исто како сега. Според менс бев 8+5 а бебе беше 7+5 значи би требало исти термини да се одредат и тогаш. Докторот вели може да ја достигне таа недела дури и да ја помине така да ке се водам според менс.

На stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  8. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Дозволени се за трудници?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.183
    Да,дозволени се.

На fana и Annah87 им се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    И јас имав неколку дена киселини,со рупурут ми помогна среќа ми ги снема.
    Инаку вчера во спиење се разбудив со страшни болки во десната рака,целата утрнета и болна,дури си проплакав од болки.
    Читав дека тоа е некој синдром што се јавува во второ тромесечје,обично навечер.страдала ли некоја друга од тоа? Болката беше ужас во 6 сабајле ме разбуди.мм ме измасира па малку пушти,до солзи беше работата болна :) сега не ме боли ама се надевам нема секоја вечер да се мачам :(

На Mari*, stevemila, Annah87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    Јас имав таква болка на десната рака уште во рана бременост, поточно непосредно по дознавањето дека сум трудна... се случи само еднаш и не се повтори. Само памтам дека болката беше многу интензивна и дека ме разбуди од сон. Енигма ми остана што беше тоа.

На stevemila и ludoto19 им се допаѓа ова.
  12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    @ludoto19 јас такво тртење шо се вика имав и во половина и на ногата, една недела не можев и да се движам болки до солзи што викаш. После ми се префрли на левата рака на трите прсти и верувај уште не ми е поминато, а сигурно е од второто тромесечие. Мачкај се со Allga San или Ice Power само да биде маст што лади! Јас се мислев да ставам контрапеин, ми рекоа никако.

На Mari*, stevemila и ludoto19 им се допаѓа ова.
  13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Значи секој ден нешто ново(facepalm)
    Дали имате болка не јака туку нелагодност над дупчето над папокот? Имам чувство ко да ме тегне и нелагодно наболнува.

И дали имате по некогаш ко пулсирање во анусот.Осеќам и овие 2 дена во вагината ко скокоткање не е нонстоп во денот но присутно и ко стегање внатрешно.
    Ај ве молам искуство:sweat: :sweat:

На Mari* и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.780
    @ana-banana Малата кај мене од кога почна да претка ја чувствував многу ниско,а читав сите околу папок ги чувствуваат,на следната контрола докторката кажа дека ми се спуштила постелката,на последната уште ниска,цервикс 4 см ама постелката остана ниска и малата ја чувствувам скроз долу и постојано сум во вц.
    @QueenP Кај мене заостанува 1 недела,докторката рече ќе се раководиме по терминот на последна менструација,па и да го надносам значи не е надносено него покасно зачнато.

Последна измена: 12 септември 2017
    На Mari*, stevemila и QueenP им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @pile30 имам и јас така како "струички" ептен ниско :)

@mal.ecka гледам пишуваш мм секогаш за цервиксот. 4мм е малку, ама 4см е таман :)

На fana, pile30 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.780
    Фала ти,не сум обрнала внимание :tmi::)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Може така ти е свртено бебето. Доле нозе и претка, горе глава и бутка. Ако не трае подолго време, (ова е релативно) и ако се издржува, валда е ок. Јас имав ден два боцки, нелагодност доле, мислев ќе излезе нешто, отидов на лекар следното сабајле (веќе не ме боцкаше толку) и др рече нозете биле доле... :)

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Јас проблемот го имам на десната нога и десна рака привремено и еве ме држи 15дена одприлика и само со магнезиум регулирам 10дена дупла доза ми рекоа после пак по 1 си продолжив има олеснување ама не е целосно :/ испитав д-димери и хематоза за секој случај ама нерв е 100% ќе ни помини :/

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    A ova moeto so e ?!Ko so bric da me secat na levata noga.I osekam ko da mi tece nesto vrelo.A nogata e mraz ladna.Od gore od butot do kolena.Nadolu ne.Nemozam na nea da lezam

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.183
    Веројатно малата притиска на некој нерв.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.