Ај и јас да се пријавам, ваква полу жива.... Од вчера па се до еден Господ знае кога, секоја сабота ми е работна, и имам продолжено работно време. Секако и малку по физичка работа од претходната. Незнам што да правам, кај да кршам глава. Колку повеќе се бунам, толку повеќе ќотек јадам и во подлабоки ај да не кажам што заглибувам. Се надевам нема проблем со одморот да ми се напраи, инаку палам фирмава, круг на лево и џом да ме нема. Па изволте, што сака нека биде. Нозете ми се толку многу отечени, што мм ќе почнеше да плаче вчера, а тек па денес да ми ги види. Златно џакузи за стапала што су го купив од бес лани, сега ми е ко Библија, Боже ми опрости. Ова бебе ко ќе го родам шеќер на мајка, има ем генијалец од сите семинари да биде, ем вредно ептен од на мајка и глупостите што ги работи и на работа и дома, музичар од музиката со која заспивам и така натаму. мора со шала да се заврши постов, инаку премногу е црн, не е во мој стил...
ма ајдеее не се замарај пали од таму.. .....знаат дека сум на боловање.. ми се јавуваат и ќе дојдеш ли утре на работа немало кој да работи??? екскјуууууууууууузми нема шанси... и без тоа одмор нема да имам така ќе си се одморам убаво дома
а среко кој месец си?и сто работиш ако не е тајна?и јас работам во продамниче каде што има мн физичка работа кревање и ред др.работи,али фала им на колешките мн ме чуваат не ми даваат да мрднам од стој од каса
ми се спие ми се гади повраќам одвреме навреме.. само течности мила друго ништо не ти треба и нормално избегнување да се шета во најтоплиод период од денот,... јас си имам шише сок пред мене.. темна изладена просторија нозе испружени и турски филмови на телевизор.. друго ништо не ми треба... си уживаме со моето бебенце штетно ли е лакирањето на ноктите????
поздрав и од мене, денес сме ок се уште во неверување дека се случува тоа што се случува почнувам да се прашувам како изгледа бременост и работа заедно , како ќе работам и на какви реакции ќе наидам од спротивната страна ........ и од причина што месец дена откако почнав со работа останав бремена какви ќе бидат реакциите и муабетите од типот ,оваа чекаше да се вработи па веднаш трудна остана, оффффффф ќе има трзавици сега за сега уште сме некако збунка по дома „што се случува?„ хехехее али со тек на време ќе си дојде ваљда се на свое место утре сум прв пат на гинеколог па ќе ви пишам како беше
добра вечер мешиња добри сте? ние сме малце подобро денес,минатава недела не можев од кревет да станам,имав висока температура па ме тресеше па температура и така помина цела недела. па морав да идам брза помош и таму на гинеколог за прв пат таа вечер ја видов мојата мала душичка што му чукаше срценцето лелееее кој емоциии беа тоа па уште ги гледам сликите од ехо што ми ги дадоа од срцето мало инаку тоа беше оти немав никаква комтрола па со брза помош се направи таа контрола наредната она што се прави нормално ја имам на 9август закажано па тоа девојки бидете ми поздравени и лесна бременоста на сите
Да ве прашам нешто , сте имале ли грчеви ама стомачни не како овие регуларниве во нозе што фаќаат? Јас ги имав пред некое време и толку ме болеше што се исповадив од памет. Док. ми даде магнезиум и веројатно од тоа ми се смирија болките, еве уште си пијам и еднаш само осле тоа ме фати, Ама заради едни грчеви триста работи ми изнакажа- немој да работиш одмарај на жешково никако, течности, односи никако ова она. И сега дремам дома многу ми е досадно, домашниве уште и ми приговараат до продавница ако сакам да појдам , аман. И на вас ли така ви приговараат одстрана? Немој ова немој она, па не се лежи цел ден а и грчевите мислам не се опасни разговарав со две три пројателки ми кажаа и тие ги имале истите не било ништо страшно, заради недостаток на магнезиум било.
Истото кај мене, еве 13 недела и грчеви имам уште. Како се справувате на работа? Мене ми забранија долго седење, а ја цел ден 8 саати, работата ми е во седење. Ај иди и легни! А дискриминација сегде наоколу
Добро утро и од мене,...гледам темава долго не била активна. Јас сум фала богу добро, сеуште успевам да украдам малку да спијам на стомаче, немам маки и проблеми. Бебушка е немирна-баш убаво се осеќа. Ама како за беља татичко никако да ја осети, мн е мирна во негово присуство
Исто и моето кога татичко ќе го стави рачето. Ама си најде он финта. Го скокотка стомачето, става глава и чека 10тина секунди и оппппп клоца по фацата.
^уу ќе пробаме и ние така. Вчера кумашинката ми вика, чешкај си го стомачето ќе се мрдне ми вика. И баш вечерта пред легнување гледавме филм, абе се утебав чешкање, ама несака....фината девојка пред татичко
До кај 24недела па може и малку покасно друг неможе баш да осети освен ние бидејќи бебуш е во нас .ќе дојде и тој момент.Љубоморно чувајте го засега за себе тоа е нашата привилегија и зошто ги носиме ние жените
здраво девојки сакам да прасам несто инаку јас сум турцинка знаци и у насата фамилија пијат многу турски цај и јас го пијам ама незнам дали е стетен инаку нема никакви калории и слицно многу е добар писте ако знаете дали е стетен инаку јас го пијам веке една недела онака по долго време ми се услади а и многу динстани пецурки јадфам со цили абе се утепав јадејки ги хаха и да казам у 14 недела сум позз
^^сестра ми вели убаво го осетила, баш бев кај моите кога се расклоца едни добри 10 секунди не запираше и сестра ми ја стави раката и од радост не можеше насмевката да ја одтргне...цело време после збореше како мрдало.
Незнам можеби е индивидуално ама не би го рекла тоа. Веќе од 17 недела и татичко добива асални клоци. Значи кога моево ќе почне да клоца, не престанува минутка сигурно.
kako sto procitav ke imas devojce znaev deka ke imas toa i ti pisav deka mislam deka ke imas devojce i stvarno taka ispadna milo mi e sto e otvorena povtorno temata dosadno mi bese bez ova tema inaku Jas se osekam veke podobro veke vlegov vo 12 nedela pa vo sreda go imam prviot skrining pa se molam se da bidi vo red vi posakuvam ubav den