Има по големите маркети свежа аронија. Јас минатата недела купив во Тинекс 100 денари една пластична кутија не знам колку имаше околу 300-400 грама аронија. Стои долго време во фрижидер па секое сабајле си јадам по десетина зрнца. Инаку може да се јаде и замрзната но некако повкусна ми е кога е свежа.
И јас ја имам во двор и знам дека повеќе од 6-7 зрнца не смее да се јади,така и мене ми кажа човекот од каде ја купив.Мене ми е добра крвната слика и заборавам да јадам
Како што кажав на уринокултурата ми излезе стрептококус, и вчера завршив со антибиотик цефалексин, 5 дена 2x2. Денеска ги зедов резултатите од брисевите, ми излезе исто стрептококус и гинекологот ми препиша вагиналети Полигинакс по 1 на ден 12 дена. Читам дека се забранети да се користат во бременост. Ваши искуства ве молам?!
Ajde i kas da so prasam bremena 21nedela pred nekolku dena proveruvav krv i leulociti 16.5 i Crp 14.5 a jas nes voopsti bolna ginekologot mi zede povtorno bris ds vidi ds ne imam bakterija ajde ve molam za sovet dali e za sekira je neloj so slicmo iskustvo
Кажете ми дали имате некоја бубулички на лицето? Мене веќе 3 недели ми искачаат на брадата и плус лево и десно од брадата до ушето...не се многу но неможам да се гледам и ко гнојче има стискам и не бре нема шанси не искача ништо само крв точкиче.Ги пребришувам со алкохол 70% но не се сушат...Дајте некој предлог што смеам да мачкам...хормониве се ова знам но неможам да се гледам
I jas bev taka.Ne stavav nisto posebno.Preku nok isceznaa sega liceto mi e poubavo od koga bilo. Jas sega doagam od bolnica.Bev za ctg.Izleze deka imam bolki.Me pregleda dr vaginalno.Grloto skroz skrateno recisi i da go nema.Vika poroduvanjeto moze da pocne sekoj moment.Me bocnaa uste edna doza Flosteron ne znam ni jas zosto,koga veke imam primeno.Mi preporacuva da odam za Sk iako jas se protivam.Vaka vika mozes da teras i do termin a moze i sekoj moment da pocne.Se slusnav so Trajkovski mi rece utre da si odam za Sk na patoloska pak.Vika nekoi zeni se poroduvaat so denovi zasto grloto ne e skrateno.A kaj tebe vika taa rabota e zavrsena taka da mnogu brzo bi odelo.Mnogu sum isplasena.Zosto da se desava ova?!Se spremiv za ostanuvanje,znam deka ke me zadrzat
Ајдеее со Господ напред оди во Ск ќе си во сигурни раце и ќе те следат...Ќе биде се добро ќе видиш ајде главата горе ќе има гушкање уште малце мисли си на тој момент и ќе е полесно.Со лесничко и пишувај ни како сте
и јас користев полигинах заради бактерија и органџиски мимкажа дека не се штетни во бременоста воопшто... исто и кај мене излехуваат и тоа околу датата кога добивав циклус и потоа заминуваат, јас не ставам ништо...кај мене од почетокот уште кога примав инекции лицето ми стана цело со црвени дамки и од мрсно сега е ептен суво. ако и по бременоста пак ми останат тогаш ке барам некој крем, засега не ставам ништо... @stevemila остани позитивна и се ке биде во ред ...ке издржи малата уште малко па ке се гушката во правиот момент... јас мојата цел ден не сум ја осетила да се движи и ме фака паника...вие како го осекате движењето, инаку сум 26+0
Легни си сега и ќе ја осетиш легни на грб и за кратко ќе те поздрави. Не се плаши нормално е некогаш да се мирни да не мрдаат. @stevemila Чим дотуркавте до тука понатака е лесно несе секирај само позитивно.
ti stavile pak flosteron zatoa sto tie imaat samo odreden period na dejstvuvanje i dobro sto ti stavie sega si zastitena, vo odnos na grloto jas terav skoro 2 nedeli bez grlo so konec sto visese od serklazot moze i uste ke si terav da ne snema plodova voda ..
Daj Boze da izdrzi.Utre znam ke me maltretiraat u Sk.So baram koga ne sum otvorena.Ama ete dr vika da odam
@delvi не се сеќирај нормално е да не се секој ден активни со исто темпо..Јас од 27+почнав еве сега да ги осеќам ударите појаки и почести...а има ден кога ќе замрда но не е толку активен.Легни на грб јас така го осеќам најубаво.Гали меше и уживај
@stevemila јас на првиот вагинален преглед некаде околу 30 недела заради одење на вежби за трудници ми беше констатирано скратено грло.Освен што ми беа забранети вежбите никаков друг совет ни следни прегледи не ми беа направени.Тоа така одеше тогаш пред 17 години. Со така скратено грло терав 42 полни недели ,на крај едвај со провокација се породив. Се ќе биде во ред а и да се породиш веќе бебушка е заштитена...
Srcka jas sum so skrateno grlo od operacija.Vo bremenosta do 15,16ta nedela mislam bese ok se drzese.Posle pocna da se skratuva.Dur lezev na patoloska minatata nedela,mi bese 13mm,i omeknato.Denes na vaginalniot pregled dr vika ne go ni opipuvam veke.Go nema skroz.Vika cel prst odi.A rece ne sum otvorena.Imam i bolki.Bea 3 jaki.Ke vidime utre vo Sk so ke kazat.Molam Boga da izdrzime uste dve nedeli samo
Ќе помине се во најдобар ред,верувај ,а и Ск ќе си во добри раце. Ти многу помина ,уште малку и ќе се гушкате со бебушот...
@stevemila само надеж ,среќа и здравје мила , се ќе биде добро да си гушкаш живо и здраво бебче Туку да ми кажете дали и вас ви паѓа по пуни раце коса на бањање ?Кога ми е пуштена косата на секаде влакна сејам , лицето ми е како отечено ,а не е отечено , мозолчиња по образите имам највеќе , што веќе сигорна сум дека ова е машко бебе ама ме буни толку паѓање на коса и грд вкус во уста по цел ден ,ни јадењето не ми е вкусно Убава вечер на сите
Fala ti mila.Daj Boze kaj site se dobro da se zavrsi.I mene mi pagase kosata na pocetok.Isto i mozolcinja do pred nekoe vreme imav,lom bev.Sami od sebe isceznaa.A nosam devojce,so znaci nema vrska mozolcinjata so polot
Со мажињата во тие две бремености бев вака грда со мозолчиња ,ама коса не ми паѓаше и ужасно многу јадев ,а со ова немам вкус ни апетит да јадам ,а црева ми играат пајдушко во стомак за јадење ,па со сила јадам и едвај водата ја голтам ,бљантава ми е ... Некогаш си викам ,еј женско е ,ама дека мозолчиња ми ја уништува мислата и ми се увртува пак мислата дека е машко крај - краева па какво и да е ,нај битно ми е да е живо и здраво