Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Тоа е тој мајчински инстикт @monik55 :inlove::inlove::inlove::inlove: Јас имав и крварење ама длабоко во себе знаев дека се ќе биде во ред:l::l::l:
    И да, стомакот ми се стврднуваше уште од 5-6 недела, тоа чувство го имам и сега, колку што виде др на ехо тоа е од гасови на почеток а покасно и од мрдањето на бебето :inlove::inlove::inlove:
    Те чекаме во понеделник со убави вести :P

На Ano, Snow white, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    И јас носам машко,(не сум знаела дека има врска со полот хуху) мозочлкиња немам, многу малку и ситни. и косата многу ми се митари, веќе не се трпи ова, влакништа на секаде :D
    ај сега и есен е, ама јас си го поврзав ова и со бременоста, викам сигурно ќе да е од тоа :) обавезно на фризер ќе одам, и редовно шишање, се надевам ќе го намали проблемов малку, уште малку и во уста ќе почнат влакна да ми се пикаат :D и јас некогаш имам грд вкус во устата, мислам дека е нормално :D (lalala)

На Snow white, Skorpija25, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  3. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Ах и јас имам по некоја глекичка лево десно од носот но мозолкиве не се големи но чешаат корнат и се чувствувам ко во пубертет да сум зошто сум имала цел живот чисто лице но хормониве играат и око не им трепнува :rofl::rofl::rofl: а за косата ми паѓа ужас мм усисува и вика од кутрево мое да соберам влакнава (facepalm) :rofl: (facepalm) многу паѓа

На Snow white, Bebulleee, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Цела бременост имам брунчиња на челото, а сега почнаа и на брадата. Исто имам и зголемена влакливост во пределот од брадата до ушите. Само од блиску се познава и потемни ми се влакната таму. Косата не ми паѓа, единствено кога ми беа намалени железото и хемоглобинот само тогаш ми паѓаше. :)

На Snow white, Mari*, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Правев крвна слика пред 2 недели, и хемоглобинот и железото ми се супер :D А цело лето ми паѓа, кој знае кај секој различно ќе е :) А и влакната на рацете и нозете мене ми се згустија поцврсти ми станаа и тоа приметив потемни и појаки наместо на глаата така да ми станат , тие по нозе раце (facepalm)(facepalm):D, Си закажав депилација, да се олесниме хухуух :D

На Snow white, Skorpija25, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    исто @ludoto19 . Нозе, раце, па дури и стомакот ми е мини чергичка. :wasntme:
    А косата ми паѓа како никогаш досега.
    Не движев многу, ама на фризер одам, мора редовно да ја сечам :whew: Кога ја сечам малку стагнира со паѓањето ама искрено како што велат косата ќе ти е јака, по бременост опаѓа.. не знам што ќе остане тогаш.

Јас прво тромесечие имав обилно мозолчиња, сега сум ок. Не е без ич, ама помалку.

На Snow white, fana и ludoto19 им се допаѓа ова.
  7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    На почетокот кога сум била 2-3 недели лицето ми беше од убаво поубаво ,коса не паѓаше ,ама кога почна да паѓа ,да ми се врти , глава ме болеше и мозолчиња искачаат одма посомневав на бременост и така испадна , сега приметив сабајлево отечена сум и во фацата ,еве веќе е 13:00 јас уште отечена , слатки убави маки :inlove:

На Snow white, fana, pile30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    21.978
    Јас бев на прво цтг. Ок е се, доволно вода, постелка 2-3 степен на заден ѕид. Рекоа рано е. Ама јас осеќам ко нож доле да иам. Обично навечер знае на неколку пати така да ми направи. Иначе тешко спијам, станувањето ми е мачно и се ме боли, нај убаво ми е полуседната или на грб поткрената. Бебава се трти па имам различни облици на мевов. Се повеќе се возбудувам. Не од пороѓај туку дека конечно ќе си ја видам куклава. Како ќе изгледа, како ли ќе реагирам кога ќе ми кажат имаш ќерка аууу...едвај чекам. Ќе си плачкам. Од среќа се разбира.

На Sexybaby86, Capricorn Taurus, Ano и 13 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Мене за 5 дена ми е терминот. Претходната ноќ ме разбуди една многу јака болка слична на менструалната и си реков готово е, доаѓа моментот. Ама не бре, не сака да излезе џивџито. Оваа недела секој ден имам како посилни менструални болки, стегања, притисок врз анусот, мали болки во половината, ама ми се чини дека ќе надминеме термин. :)

На mal.ecka, Ano, Snow white и 6 други им се допаѓа ова.
  10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Stevemila kako si?Sto ti rekoa denes?Te zadrzaa ili te pustija? Ajde mila srekata se nasmevnuva, ce se guskas so bebuska uste malku.Dobro sto si primila Flosteron.
    Te cekam da pises.

На Ambra20, mal.ecka, Capricorn Taurus и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    13та недела сум о веќе докторката ми рече дека носам момченце. Се гледа јасно вели му виси нешто :D И јасно се гледа на сликата како едно испрчено има :lol: Се грижев многу сега има и рачиња и ножиња оформени се и полусвиткани му се си мртка повремено. Докторката вели многу напредно бебе е. 13 та недела сум но многу големо меше имам хаха има ли некој ваков случај со мешево

На Snow white, ludoto19, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  12. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

A sto napravi ti @iki26 kako ste mi. Iskreno nemav mnogu vreme da vi pisam ama ve sledam non stop. Zafatena okolu selenjeto vo noviot stan i ete najdov malku slobodno vreme da vi pisam. Pozdrav do aite mesinja

На Snow white и @malena@ им се допаѓа ова.
  13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Се породив во понеделникот, бебињстс се добро ссмо ќе си поседст некој ден во болницс.

На podravka, Capricorn Taurus, Snow white и 5 други им се допаѓа ова.
  14. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Блиску сме, ние сме 12 +4:).Јас следниот месец сум на контрола,тогаш ќе го дознаеме полот на бебето.Сега кога бев и на нас ни висеше доле нешто докторката се шегува вика од ова дунде не може да биде.Имаме чувство како да е машко ќе видиме,јас би сакала девојче:inlove:.И мене почна да ми расне стомакот:$ да се познава.Ти посакувам лесна бременост:hug:

На ❤️Sneze❤️, Snow white и Naturel им се допаѓа ова.
  15. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Кога ќе излезам од кај докторката пресреќна сум како препородена секој пат. Пресреќна сум се надеам дека до крај се ќе биде во ред. и тебе ти посакувам лесна бременост и само да се здрави и живи. :l:

На ❤️Sneze❤️, Snow white, pile30 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Хелоу :hai:

Ние денес се видовме со мажето мое
    Помина и последниот скрининг
    Се си е супер,цтг уредно со мали болки кои биле нормални за неделите,сервикс,грло се супер :inlove:
    По мерењата големко е доста (мада што не се баш веродостојни тие мерки) ке видиме ко ке се роди :$

@stevemila како сте со момето,се надевам се е добро
    Остани позитивна и храбра како и секогаш,уште малце и ке се гушкате :hug:

На Naturel, ❤️Sneze❤️, Momichka и 7 други им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas pak na patoloska .Od sinoka so kontrakcii.Denes epten jaki.Doktorot me prati direkt.Due srediv doma 2 sato ne najde.Me primija.Eden prst otvorenA,i me raskrvarija:(Denes tolku mi e tesko so nikogas vo zivot ne mi bilo.Edvaj disam:|Vi blagodaram so me mislite:hug:

На Naturel, Milobebence, sofi2107 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Силна си ти ќе издржиш, уште малку остана. :hug:
    Да не ти кажаа кога царски или ќе почекаат да влезеш во 9 ти.

На ludoto19, forumce, Snow white и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Јас од денеска почнав терапија за ентекоката во мокрачата ампицилин пијам ме фаќа паника дека антибиотици ама си велам чим матичен гинеколог ми ги пиша дозволени си се сигурно и нема да направат штета.. Некако послабо денеска ми е активно бебчето или јас така си прам филмој од шо ме фаќа паника како до вчера повеќе да осеќав да ми претка денеска послабо.. @stevemila ајде кај е Господ никој не е нека клај тој рака!!!! <3

На ludoto19, Вереничка, forumce и 2 други им се допаѓа ова.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nisto ne kazuvaat.Kazav za carski,ne sum odlucuvala jas za toa.E neznam koj odlucuva.Ova dete go cekav 10god i ke gi ostavam da rizikuvaat

На Naturel, pile30, ❤️Sneze❤️ и 4 други им се допаѓа ова.