Знам дека си исплашена и загрижена ама имај верба во докторите сигурно знаат што прават. И најважно не мисли лоши работи се ќе си биде во ред.
Maz mi sakase jas ne.Ne mi se frlaat tolku pari.Imam ovde dr ama ne e na rabota momentalno.Ke vidime utre zdravje
Немој те молам да ме сватиш погрешно и да се наљутиш. Ако имате пари немој ич да жалиш и да се мислиш немој да ризикуваш да те држат на клиника бидејки до крај ќе те држат. Џабе тисе врски и се тоа биди сигурна ако осетиш дека стварно ништо не прават одете на приватно. Ако немате тоа е друго мора таму. Ама по тоа што гледам колку спремате за малата може и да приуштите да не се мачи додека доаѓа на свет.
Te razbiram srcka.No taa e dobro.Sega me gledaa na eho.Plodova voda super,postelka 2stepen.Mene cela maka mi e so cerviksot.Cela bremenost.Sega veke voopsto i go nema.Jas denes napolniv 34.Tie mi smetaat 35ta.Dr vika vaka eden prst mozes da teras i cel mesec a moze i do utre da se otvoris skroz,toa ne mozele da znaat.Vika moze i ke si vlezes u 9ti.Ke vidime kako ke bide
нема шанси никого до крај да држат туку така.Ики еве како ја породиа хитно царски кога видоа дека нешто не е во ред ,исто на Гак беше.Ај доста го тупите со тоа дека ве оставаат да умирате на гак аман. не е влезена у деветии уште затоа не ја породуваат ,подобро е за бебето ако поседи уште малце внатре.Друга работа отворена е само еден прст,рано е.Мене со еден прст болки и паднат чеп ме вратиа дома.Па болки добив после 12 часа и се породив.Крварела од прегледот малце тоа е сосем нормално затоа што веќе почнала да се отвара. значи нема индикации сега за сега за трчаат на царски. ако добие контракции кои не прекинуваат нема виша сила што ке ги натера да чекаат уште 5 недели до крај.
Еден е господ и се ќе биде во ред верувам и знам. Кога реков до крај мислев на тоа да не се мачиш. Сигурно јас нема да ти мислам лошо биди сигурна во тоа.
Nema potreba od vakva agresija Kazav kakva e momentalnata situacija a monik ne mislese loso.Taka da ne pravete turski serii
Се согласувам од А до Ш. @stevemila немој да се грижиш. Ќе преземат се што е потребно. Секој ден во меше за бебето е плус. Ќе чекаат се дур нема реален индикатор за царски. Ако нешто има потреба одма ќе те породат. Биди спокојна
со Моник се знам приватно и знае она не дека не ја нападнав Ме познава доволно за да знае дека ова не е агресија.Тоа што ти како член мене не ме сакаш е друга приказна.Се што кажав е од лично искуство и без лоша намера ни спрема тебе ни спрема другите
E zosto jas da ne te sakam?Nit te znam nit te poznavam.I ne mi e dojdeno do raspravii iskreno da ti kazam.Kako e pisano taka ke bide.Veruvam vo Gospod
Абе јас мекици чекав од тебе денес, ама ќе почекам изгледа. Ако, дај боже уште цели 2 недели да чекам
Оф бе милa, aјде може полесно ќе се породиш и природно, не морa цaрски. Ти јa пуштaм целс среќa и не грижи се, се убaво ќе зaврши
Ic ne sakam prirodno.Ne sakam da se maci bebeto.Ne se zalam jas voopsto.Ama deka i so ivf i plus konizacija na grlo i Trajkovski mi kaza nikako prirodno.Ke go izdrzam i toa samo taa da bide dobro.Zatoa sakam i carski i poveke sum isplasena
Тоа не е болκа, пρиρодниот поρаѓај аκо беше стρашно немаше поρано да ρаѓаат по 10 деца. Не се плаши. Не е стρашна болκа моментално е, κога ќе му дојде вρемето ќе бидеш подготвена.
Ako bev normalna bremenost sekako nema da se plasev.Plus mene ne mi e za mojata bolka,da znaes samo kolku imam pominato.Mene od start na bremenost mi e kazano priroden poragaj nikako.Na vremeto ragale po 10 da,ama ne gi cekale po 10 godini.
Се ќе биде во ред @stevemila Знам дека ти е тешко, нема ни 24 часа имаше други планови, веднаш се сменија Така храбро го издржа сето ова, ден два или три во болница нема да ти сменат многу. Не плаши се од ништо, пробај ништо да не замислуваш и визуелизираш. Пробај само да си смирена и како што велат во совети за полесно породување, диши длабоко и труди да се чуваш енергија. Знам, лесно е кога пишувам, тебе ти е маката ама нема друг избор мила Се ќе биде во ред, ќе одлучат докторите како е најдобро Сепак секоја минута помината во мешето на мама не е исто како инкубатор. Сега малата освен што се храни и се топли, сеуште е дел од тебе. Прима дел од сите твои импресии, насмевки и таги. Затоа само смирено